sâmbătă, 26 august 2023

Un hamac tesut cu maiestrie (P.V. M.i.M Ep.3 2/4) (S31/52)


Buna!!

Va povesteam ieri (pe cand  „a prins aripi” Libelula, ca (in sfarsit) am pornit in misiunea lunii august. Rukkusu a lucrat cot la cot cu Raza de Soare si... au planuit cum s-au priceput ele mai bine, inca niste elemente inspirate de povestea celor doua papusi surori - Luna Betiluna si Dora Minodora.

De data aceasta, ne-am lipit de a treia tema propusa de Mihaela (MNiko) - Pungi/Sacose.... sau ambalaje pentru flori, in cazul nostru:


La inceput, habar nu aveam ce va urma sa... iasa. Asa ca am pus si noi ambalajul de la buchetele de flori (sau ce ne mai ramasese din el, de la un alt proiect) si ceva „plasticaraie” din care poate vom folosi la tema cu fii creativ (vom vedea ce va mai fi).

Pe repede inainte, ca sa obtin hamacul am folosit: ambalajul, un suport de carton de la banda dublu-adeziva, doua spatule de lemn (expirate si confiscate), doua balene metalice, un cutter - pe care l-am folosit ca sa crestez locul in care fixez cele doua spatule de lemn, fir de bumbac si croseta. Nu am absolut nicio poza (decat una cu mana mea palmuita de mine, pe cand voiam sa altoiesc un tantar bezmetic, galacios si agresiv, ce ma survola ca disperatul, dar nu cred ca intereseaza pe cineva si... oricum nu are legatura cu procesul de creatie, decat in masura in care m-a mai trezit din toropeala de la caldura).... asa ca va povestesc: am scapat de orice urma e hartie imprimata de pe suportul pe care avusesem banda dublu adeziva, am crestat simetric doua spatii pentru spatulelede lemn, care pot fi montate se demontate (ceea ce mie imi rezova problema spatiului de depozitare). Am taiat din ambalaj dimensiunea dorita - apropo, nu am zis de ce am folosit acest material, dar, daca aveti rabdare pana la final, pun o poza!
Am crosetat de jur imprejur. prinzand balenele pe parti, ca sa ii dau o forma cat mai aproape de cea a unui hamac.Si la capete am facut cate un snurulet pentru a putea agata hamacl de cele doua spatule.

Cu materialul ramas, am mai facut un ... nu stiu cum sa il numesc... ca nu-i nici fotoliu, nici scaun.. e o chestie inspirata de scaunele acelea agatate... doar ca nu e agatat... In fine. Am folosit tot un suport de carton, ramas de la ceva scoci de hartie. Am mai folosit o jumatate de la o bratara de lemn (galbena) si o jumatate dintr-o banderola de plastic (foooarte dragalasa, e roz cu fluturasi si floricele pe spate doar ca nu am facut eu poze...). Le-am fixat cumva toate trei si am atasat de fosta banderola un capat al restului de ambalaj:


Am pastrat intentionat suporturile de carton natur - le puteam colora, imbraca (eu le-am jupuit, decojit.. pana au ramas natur, lol). Amandoua piesele sunt functionale si se pot demonta si remonta. Deasemenea, am ales sa nu festonez sau crosetez marginile la cel de-al doilea obiect de recuzita, din motive bine intemeiate, pe care le veti afla la final.


Ostenite de atata efort creativ (lol), cele doua prietene au zis ca e musai sa si probeze ce s-a lucrat... Atente si prudente, au ales cu chibzuinta cine unde se aseaza:


Si totul a mers perfect - niciun incident! Ce bine...😅. Pe caldura aceasta, s-au refugiat in padurea pazita de Lorax, pe care abia asteapta sa il reintalneasca ... foarte curand!


Rukkusu a insitstat sa ii demontez hamacul... dupa care l-a remontat singurica in curtea casei... cat de curand se termina august si.. ne mutam! Oare unde ne vom petrece luna septembrie ?


Iata si motivul alegerilor de azi, asa cum va promiteam mai sus! In carte, cele doua surori papusi albastre, au fost prinse in panza de paianjen tesuta cu maiestrie.. Recunosc ca in varianta perfecta (lol) a acestui proiect, trebuia sa existe si un paianjen... dar nah, timpul. Am incercat chiar sa conving unul real sa vina macar la sedinta foto, dar s-au ascuns frate toti - azi, dintre toate zilele (evident, glumesc...).


Inspirata de panza respectiva - si de forma de hamac pe care o  are, am creat cele doua obiecte de mobilier si am lasat la cel de-al doilea, pe care se odihneste Raza, netivuit materialul. Voiam doar sa mai zic ca, respectivul „scaunel„ este ca un fel de balansoar - se misca usor, pentru ca el are la baza acea jumatate de bratara de lemn. 

Ja ne!!


10 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte reușit proiectul! Acum Rukkusu are un hamac in care se poate relaxa! Zi frumoasa sa ai. Pupici.

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce idee dragalasa! Felicitari, draga Rux!
Fetele par foarte multumite, asa ca este perfect!
Pupici si o saptamana minunata! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă da.. si eu vreau :)). Apropo, am avut unul intr-un an la bunici... er cam incomod in ideea ca sfoara aia innodata te cam inglodea, dar cu o patura... ah. Ce minunat... era de vis gradina. :)

iti multumesc mult :) Pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place - m-am tpt gandit cum ar fi fost sa il prind clasic de doi copacei.. insa timpul acesta limitat nu mi-a permis sa ma lungesc cum si cat as fi vrut. insa ma bucur ca macar am reusit sa fac si atat.
Ele sunt foooarte multumite :D De fapt si eu sunt. :D
Pupici cu drag :*!! Sa avem o saptamana minunata :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte bine tesut hamacul, pe caldura asta eu as dormi in el, afara. De mica m-au fascinat hamacurile, cele de sfoara sunt cele mai frumoase, dar cred ca m-ar ingramadi bine, vorba ta. Astept sa imi creasca copaceii in gradina sa intind si eu unul 😂

Diana spunea... [Raspunde]

Sunt frumoase cele doua piese de mobilier! Chiar "aduc" a panza de paianjen - in hamac, cel putin, mi-e usor sa ajung ca-ntr-o panza de paianjen. 😊
Imi plac mult cele doua prietene, una langa alta, fiecare sezand pe ce i se potriveste.
Felicitari!
Pupici cu drag! ❤

P.S. Tantarul ala nu se mai da dus? La cat se stropeste la voi ar trebui sa nu mi fie picior de tantar... :-( Daca mai vine, roaga-l sa-si caute de lucru in alta parte daca nu vrea sa-l dai pe... gura liliacului. 😊

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso sunt foarte frumoase cele de sfoara - teoretic si trainice (practic, s-au intamplat si mici incidente, noroc ca nu era prea departe de sol.. haha). Dar, oricum, o paturica de asezat peste norduri.. e de preferat. in rest, de vis. Pastrez acea amintire ca pe un dar minunat :D.
Iti doresc sa te bucuri cat de curand de hamac - Hai copaceii!!! :D
Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana ma bucur ca iti plac - m-am tot gandit sa capturesc cea de-a doua piesa, dar mi se parea ca isi pierde farmecul cumva. Dar poate voi face se ceva captusit- stiu ca mai am niste ambalaj de gen, dar pe roz .. pe undeva :D
Iti multumesc mult :*!!!

ps: nu stiu ce vrea de la sufletul meu... tantarul... pe kouki il streseaza, motiv pentru care mi se fataie... pana la urma adorm cu lumina aprinsa si patura ... pe caldurile astea :))). Ca nu imi ajunge sauna de peste zi. Cat despre stropit, joi nu au dat - a plouat putin. Azi iar nu au mai dat - si nu a plouat deloc.. a fulgerat asa cat sa ma faca sa inchid geamurile.. pf - dar mai bine le inchid ca nu se stie la noapte ce o fi. Asa ca revenim la joi spre vineri... Abia astept sa se termine, daca ma crezi. desi.. daca au tunuri, trebuie folosite cumva...
Sa nu razi.. dar ne-a intrat odata un liliac in casa. Saracul... (ca era sa isi ia o matura in traseul spre usa :)))

Pupici!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

L-am vazut in postarile aterioare si ma minunam ce "fotoliu" de dedigner! ;-) Am pierdut multe postari, de cand cu dezastrul ce s-a abatut in curtea mea. Dar iata -ma acum aici, sa admir minunatiile iesite din mainile tale! Felicitari. Hamac designer Rux ♥ O marca de retinut! ♥
Pupici si un start bun în weekend

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ce n-as da sa dau timpul inapoi :).
A fost un proiect tare interesant.
Si eu am multe restante si voi tot aduna.. dar i-am promis lui Buni ca voi face totul s afiu bine asa ca am lasat balta treburile un pic. Vreau sa imi revin sa ii transmit energie buna.
Pupici

Trimiteți un comentariu