vineri, 11 august 2023

Vinerea.... Rosie.



Buna!

Intrerupem programul  de activitate continua de astazi pentru ca... articolul si poza zilei :)) (Slava Domnului ... o mica pauza era necesara. 😅)

Am zis sa va pun la curent cu situatia camarii mele - in acest moment am 2 sticle cu suc de rosii :))) 😅🙏🤞 si pe aragaz ma asteapta niste rosii sa le dau un pic in fiert. Suna foarte bine si promitator - probabil vor mai iesi din cantitatea respectiva vreo 3 sticle (sunt de un optimism... hahahaha). Cica nu s-au facut.... anul trecut am avut 20 de sticle si abia m-au tinut din decembrie pana in martie. Noroc cu cele mici cherry de la congelator (n-am pus nici macar una anul acesta, dar sper macar din acelea sa gasim). Domnul de la care speram sa cumparam ceva anul acesta nu a avut deloc .... celalalt iar doar cateva (dar sper eu sa mai reusim sa mai luam pentru macar inca 2 sticle...) ... Azi a gasit Tati sa cumpere la o doamna care tot asa pune pentru familie. Este greu sa gasim sa fie si nestropite (sau tratate la greu) - apropo am avut o discutie cu o prietena draga referitoare la faptul ca mi se pare inadmisibil sa se otraveasca mancarea pentru.. profit. Si mi s-a replicat ca s-au schimbat vremurile si oamenii vor multe si.. Voua vi se pare asta un motiv suficient ca sa otravesti mancarea? Mie nu... din contra. 

Dar, mai bine, sa va arat trei rosiute frumoase, sa ne clatim ochii cu bucurii adevarate. Si, cine stie, poate atrag si eu ceva belsug - ca iarna e lunga, hehe!



Apropo - acela este tapetul din bucatarie. Cat poate fi de frumos. Il ador pur si simplu :). Parintii l-au gasit acum multi ani (anii 80) - era de fapt cred doar o rola. 
In fine.. pe langa acest trio adorabil, am mai gasit ceva absolut minunat - iar Rukkusu a fost cat se poate de incatata. Iata:





O rosiuta si mamica ei  :))). Si acum va laaaaas ca mai am de dovedit o branza si doua oale (micute, nu va imaginati cine stie ce) ci rosii... sper  sa mai iasa trei sticle de acolo - am mai scris asta si la inceput nu? :))))

Ja ne!!

2 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Sa fi fost spornice rosiile, sa ai suc mult si bun! 😊
Arata foarte bine! Asa frumoase sunt multe prin piata, dar stiu eu cum le-o fi gustul? Ultima data am luat unele aduse din Giurgiu - tare bune au fost! Nu erau prea aspectuoase 😊 dar s-a simtit gustul de rosie.
De la a proteja prin stropire unele-altele pana a le otravi e cale lunga. Ma indoiesc ca oamenii vor tot mai mult - daca ar fi asa... producatorii nu s-ar mai plange ca arunca multa marfa; daca sunt prea mari preturile si nu cumpara lumea... sa produca mai putin... Eu doar zic, 'ca n-am idee care-i treaba cu productia.
Weekend linistit iti doresc! Pupici! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana 2 sticle de 1 l... e putin. Mi-ar trebui macar vreo 40 de sticle ca sa stau linistita - pentru pizza mea de toate zilele:)). Insa sper...

Am uitat sa precizez de unde a pornit discutia. A fost un reportaj in care s-au testat la un laborator diferite produse din vreo cateva piete din Bucuresti. De la producatori, nu de la precupeti. Si rezultatele au fost foarte proaste cu mult (in unele cazuri de vreo 300 si ceva peste limita) peste dozele normale (admise).
In contextul acesta a fost discutia. Eu chiar nu cred ca e o justificare acest abuz de substante pentru profit.

In reportaj, reportera suna sa faca rost de o substanta de pe lista cu probleme si il intreaba pe cel care o distribuia daca acea susbtanta este nociva - la care respectivul i-a raspuns degajat cu nu e niciun fel de problema (aici e alt aspect - muti oameni sunt probabil dezinformati si pun mai mult, pe principiul „ca sa fie mai bine”... ceea ce iar nu este scuzabil).

Toate chestiile astea (si nu numai.. tot ceea ce folosesc oamenii si are eticheta cu semn ca atentie toxic) nu dispar in neant... ci ajung in mediul inconjurator.

Ma uit ca peste tot lumea mananca total aiurea- sunt atat de multe intolerante si alergii si tot felul de complicatii de iti sta mintea in loc.

Noroc cu medicamentele (pentru cine poate lua) ca ... s-a rezolvat problema :))).

Dar ma rog... poate gresesc eu.

Si eu iti dorsc weekend minunat!!!:*


ps: tocmai am aflat ca au stropit iar joi spre vineri .. si am avut un geam deschis... nu degeaba ne-am simtit rau vineri ... Nu stiu de ce anunta asa din scurt - nu toata lumea e lipita de facebook

Trimiteți un comentariu