luni, 21 august 2023

Deliciul Mama(n)Ligâ si Girafel.


Si... cum va mai topiti voi? Adica simtiti... :D.

Eu numar zilele pana la sfarsitul lunii si ... incepe sa simt si mai tare canicula... :))). Nu am reusit sa mai fac nimic din ce imi propusesem (daca nu punem la socoteala mazgaleala atat de stralucita incat a speriat-o pe Ralu azi cand i-am aratat pe telefon - capodopera, ce mai 😅). Tot incerc - singurul loc unde am ceva castig de cauza este cel de-al doilea puzzle pe care l-am inceput (dupa Exotic Garden). Incet, incet, cum apuc cateva minute de liniste mai pun cate o piesa...  Bine si asa. 

Ieri am pregatit o delicatesa, pentru Buni (si Kouki... si probabil si Mami, cand va veni maine la noi :D). Dupa ce s-a delectat cu o portie proaspat finalizata, restul a mers frumos intr-un bol. Si cand s-a racorit, in frigider. Am scos azi minunea ca sa servesc cateva feliute celor doi mari amatori si iubitori - adica Buni si Kouki. Si.. mi-a venit inspiratia sa fac cateva fotografii, pe care le impart azi, cu voi:


Partea aceasta are o crusta ca la orice budinca sau gris care se respecta. Dar daca intorc bunatatea invers.... iata ce se intampla:


O minunata cupola lucioasa, ce imi aminteste un pic de jeleu, sau de un desert cu mari pretentii. Are si reflexii :)))).


Sa taiem asadar o feliuta. Se taie tare usor si arata formidabil. Ce sa fie oare oare? Clar.. e mare-n liga delicateselor. De unde si.. numele.


Si unde mai pui ca, se face din doar doua ingrediente. Atat. In functie de cata apa se pune, timpul in care este gata variaza intre 10 si 25 de minute. Conteaza insa  ca celalalt ingredient sa fie... superior. La varianta grisat, e ceva mai mult de lucru. 


De ceva timp, am renuntat sa pun sare si ... Kouki se bucura in voie de bunatate. Nici Buni nu comenteaza - dar sunt sigura ca este si din cauza ca este foarte gustos preparatul. Superiorul, este eco si are gust de cel mai bun... porumb fiert. Pentru ca, despre mare-n liga-i... mamaliga :))))).
Eu nu pot decat sa confirm ca miroase genial (varianta de malai superior am cumparat-o de aici si chiar va trebui sa mai iau - in plus vreau sa incerc sa vad daca si la grisat merge sa obtin acest rezultat sau doar o pripita, hehe). 


Rukkusu l-a avut in vizita azi pe Baietelul Girafa - si a trebuit sa recunosc ca ... si el m-a inspirat sa scriu despre mamaliguta fermecata. :)

Ja ne!!

3 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Uite de o mamaliguta chiar mi e tare dor! Eu pun in apa fiarta un cubulet de unt si sare. Apoi cern malaiul auriu... Si mestec si mestec. Da, este delicioasa, cu lapte, cu branza, cu marmelada sau cu carne, indiferent cu ce, chiar si asa, mancata simplu.
Pupici si o zi minunata! 😘🤗💞🐾

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN si mie - desi fac destul de des. Cand se mai aseaza putin lucrurile (caldurile si toate treburile multe din perioada asta), vreau sa imi fac si pentru mine :D.
Stiu si de varianta cu unt - cred ca la varianta de malai grisat ar merge chiar bine, pentru ca pare mai.. „vartos”. Imi placea sa mananc bulz cand eram mica. Sau imi placea sa mananc mamaliga rece cu ... tocanita. Vai ce bun era!!!

Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza ohhhh tochitura.. ce buna era :D Branza si smantana - sunt singurele decare mai mananc, in pizza. Nici eu nu am mai mancat mamaliga de mult timp - am tot zis ca voi incerca ... sa vedem, poate la toamna.
Pup cu mare drag!!

Trimiteți un comentariu