luni, 14 august 2023

Puzzle: Fresian BLack Horse (500)


Buna :)!
In timp ce August accelereaza intr-o fericire (eu nu ma grabesc, ca... am atatea de facut!), am reusit cumva (ei, cumva - nu m-a lasat un tantar sa dorm toata noaptea - asa am reusit! 😂😅) sa mai fac un puzzle. Cand mi-am luat  caii albi in galop, nu ma gandeam ca voi recidiva si voi mai adauga la colectie nu unul, ci inca trei cai. Dar! Daca aveam albi, trebuia sa am si negru, maro si auriu... Nu? (raspunsul poate fi si nu, dar... nu stiu daca v-am zis, eu iubesc caii - caii si cainii :D).

Asa ca stiti, in Clubul de puzzle vor mai aparea inca cel putin doua puzzle-uri cu cai (dintre care unul de 1000 - nu pentru ca m-am lacomit, ci pentru ca, pur si simplu, asa l-am gasit pe domnul maroniu - intre noi fie vorba, ar fi trebuit sa il fac inaintea acestuia, chiar este desfacut, dar nu am mai reusit in iarna - poate in decembrie).

Totusi, sa incep cu inceputul (si aici blogger mi-a facut-o, pentru ca mi-a incarcat pozele in ordine inversa... si ghiciti cine va trebui sa le mute acum... pffff - revin).



Calutul meu negru (Fresian) vine via Clementoni - dupa cum puteti vedea, un puzzle de 500 de piese. Dar! Nu va lasati pacaliti de numarul mic de piese - pentru ca este cal... negru.. cine a mai montat cai, stie despre ce vorbesc :)))).


Pentru inceput am incercat sa grupez cumva piesele - verdele intr-o parte, cerul intr-alta si cele care contineau fragmente de cal (hahahahah) in alta. Si le-am grupat cu atata atentie incat, la final, aveam 4 cutii pline (dintre care una era cea cu poza... 🤣😂😅 - nu ma intrebati cum am reusit sa fac chenarul... dar am reusit. Dupa care... mi-am bagat mintile in cap, am redistribuit piese si am recuperat capacul de la cutie... Apoi am rezolvat partea cu iarba.....


Dupa iarba... am identificat o copita si am reusit sa fac partea din dreapta jos, de cer! Vorba aceea, am inceput cu ceea ce parea mai simplu.... cromatic vorbind. Mai simplu de identificat.


Urmatorul pas a fost sa fac conturul „coamei si cozii” - adica ceea ce implica par. Si cam astfel se prezenta situatia.


Cat am lucrat la cal propriu zis nu am mai facut nici macar o poza. Eram oricum foarte obosita, tantarul acela ma bazaia (si era foarte „vocal”) de ma zapacise, asa ca am uitat cu totul de telefon, desi era in fata mea, pe plansa de lucru, nu va inchipuiti ca era cine stie unde.😂


Noroc cu Rukkusu ca mi-a amintit - si tot ea a tinut sa ma mai opreasca o data din lucru, in timp ce ma „avantasem” prin... cer.


Dupa puzzle-ul precendent care avea doar piese de acelasi gen, acesta m-a bombardat cu o varietate generoasa - si cateva pe cuvant ca le-am probat de cateva ori „la locul lor” dar nu au vrut sa se aseze pana la final. Foarte ciudat :))).


Rezultatul este unul foarte frumos. Am facut o selectie la puzzle-urile cu cai (sunt multe... oho). Am vrut sa fie caii intregi in poza si postura sa fie una care sa ii avantajeze. Caii albi sunt in galop, prin valurile marii - as zice ca vara. Frumosul cel negru, undeva pe un deal, maiestuos, as zice ca primavara. Cel maro este intr-un cadru de iarna, iar cel auriu, intr-unul de toamna. :D Asa ca am bifat oarecum si anotimpurile :))))


Duminica am reusit, in sfarsit, sa il inramez - am aranjat cutia mare pe care o mai aveam -  din pacate intr-o parte era cam sifonata de la transport si se cam... vede. Oricum, in timp se poate schimba cartonul - important este sa le am eu depozitate in siguranta. Daca reuseste Ralu sa mai vina si sa si stea cateva zile, atunci vom incerca sa lipim :D.


Rukkusu e incantata cand inramez puzzle-urile pentru ca ii place sa se fotografieze langa ele. Bineinteles ca nu a ratat si aceasta ocazie.


Evident ca astazi aveam alte planuri, dar nereusind sa le bifez, am convocat-o pe Rukkusu la o mini sedinta foto pentru poza zilei.. evident, cu Prietenul  nostru cel negru. Calul. Ne-am straduit sa il bagam in curte, dar el nu si nu... tot voia sa scape: 



Pe cand redactam articolul, mi-am amintit de o zicala pe care am auzit-o pe cand eram intr-o masina si veneam de la Bucuresti. Acum... xx ani. Mi-a placut tare mult si.. daca nu ma insel era ceva de la amerindieni. Am incercat sa gasesc pe net, dar n-am reusit si ... nu prea am timp sa „sap” mai mult... Asa ca voi  spune din amintiri. Doar ca nu imi mai aimntesc exact care era ... primul. Asa ca voi pune ambele variante :))).

Cainele este un cal mai mic. // Calul este un caine mai mare.

Dragut, nu? :)

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite” 

Ja ne!!

12 comments :

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Foarte dragut puzzle-ul! Îmi doresc și eu unul cu cai, dar nu am ajuns,încă, să cumpăr! Zi frumoasă! Pupici

CARMEN spunea... [Raspunde]

Hahaha, Leo are impresia ca intr adevar caii sunt catei mai mari 😁🤣 asa cred eu ... Ii priveste fascinat cand sunt documentare la TV despre cai, asa cum o face cand este vorba despre lupi sau catei.
Foarte frumos puzzleul tau 🥰😍 .
E bine daca ai ce face, atunci cand nu poti sa dormi ☺️ Eu am fost ieri asa obosita ca nu am putut adormi!
Si bineinteles, e "regula" cand adorm tarziu, Leo ma trezeste devreme 🥴😉 azi la 6:30!
Pupici si imbratisari de la mine si de la Leo 😘💞🤗🐾

Diana spunea... [Raspunde]

E o frumusete imaginea! ❤ La un moment dat am montat un puzzle cu mai multi cai care traversau o apa... A fost puzzle-ul care mi-a luat cel mai mult timp (exceptand primul puzzle pe care l-am montat, cel cu 1500 de piese marunte) 😊
Sunt graitoare fotografiile cu Rukkusu si imaginea calului. M-a amuzat faza cu "n-a vrut sa intre in curte". 😃 In una dintre poze calul pare ca sare peste Rukkusu.
Si mie-mi plac caii. Sunt animale superbe!
Roaga-l pe tantar sa-si caute de lucru pe-afara, daca tine la viata lui! 😊
Nopti linistite iti doresc, Rux! Pupici cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place :*! Iti doresc sa il gasesti cat mai curand si abia astept sa vad ce vei alege :D.
Iti multumesc mult!!
Pupici cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN chiar am citit recent o carticica in care un catelus abia astepta sa mearga sa viziteze caii :)).
Si Dodo se uita la tv :D - acum mi-am amintit ca am vazut cu el un documentar cu cai.. nu mai stiu daca erau si catei.. :).
Ma bucur ca iti place - mi s-a parut un exemplar superb calutul.
Sa stii ca e bine - duminica nu am putut sa dorm si cand in sfarsit se ivise somnul, mi s-a facut rau pentru ca in baie (pe coloana) era inundatie si miroasea atata de rau ca nu am mai putut dormi.. in fine, bine ca a trecut.
Si mie imi face K asa, ma trezeste :))) dar atunci a fost chiar cumintel.. din fericire...

Pupici cu mult drag si de la noi :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana Ooo cred ca era tare frumos (il mai ai :D?) - am si eu unul de 1500 cu piese marunte (cel cu iarna), cred ca il mai stii - apropo l-am inramat si chiar ma uitam si cu parintii ca, pentru ca are piesele asa mici, din unele unghiuri nici nu realizezi ca e puzzle - zici ca e pictura :O. Va trebui sa ii fac poza (dar am zis sa se mai racoreasca un pic...hahaha.. mai spe finalul toamnei poate, vom vedea).

:))) da mai.. ce capos. Sa nu intre in curte :))).

Din nefericire nu a tinut. Insa ea..... s-a infruptat si apoi a fugit ca nu am mai auzit-o din fericire.

Si eu imi doresc si iti doresc la fel :*. Pupici cu drag :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Ambolut superb puzzle-ul. Sunt topită după acesti cai negri încă de pe vremea serialului „Black Beauty”.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu m-am gandit la Black Beauty 💟. Chiar ma gandisem sa ii spun asa, dar apoi am preluat numele de pe cutie :))).
Ma bucur mult ca iti place si tie :)
Pupici!!

Suzana spunea... [Raspunde]

La buna reauzire, Rux!
Cred ca aici gasesti citatul tau!
Calutul este superb!
Pupici si noapte buna!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@SuzanaM-am uitat rapid pe articol - iti multumesc. Mi s-a parut foarte interesanta povestea calului si a cainelui care si-au pastrat darul vorbirii.
Voi citi pe indelete cat mai curand posibil :D
Eu il auzisem (citatul) candva prin anii 2000 la radio, in timp ce ma intorceam cu un maxi taxi acasa, de la Bucuresti :D

Este minunat - il ador. :)
Pupici cu drag si bine ne-am regasit :D

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Pe cât e de frumos acest puzzle, pe atât de greu pare de făcut.😁
Oricum e super, iar dacă ai reușit să-l termini, nu-mi rămâne decât să te felicit.
La fel de frumos e și citatul scurt pe care l-ai marcat, bravo!
Să ai o zi plină de lucruri bune și de bucurii! 🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof sa stii ca la un moment dat... vedeam doar negru in fata ochilor :).
Ma bucur mult ca iti place. Si mie mi-a ramas in minte citatul pentru ca imi plac mult si cainii si caii.
iti multumesc :)

Trimiteți un comentariu