duminică, 27 august 2023

Puzzle: Islanda - Cascada Kirkjufellsfoss (500)


Azi aveam in plan un proiect... dar nu s-a concretizat. Asta e... Mai am oricum doua zile in care sper sa am mai mult spor (desi la capitoul timp nu voi sta nicidecum mai bine ca azi). Parca pluteste ceva asa prin aer... neplacut (si nu ma refer la caldura.. - de-aia am mai avut parte si in alti ani... si am facut si prostia sa intru pe digi, nu mai stiu ce voiam eu sa caut. numai orori 🙄 si stiri despre dezastre).

Asa ca, daca tot l-am inramat, am zis sa va arat ce am facut eu joi (cand cu episodul acela despre care v-am povestit vineri). Cu ce anume m-am „dres” atunci :). Pentru ca, zic eu, e nevoie de mult frumos ca sa reusim cumva sa mai echilibram balanta.


Puzzle-ul se numeste doar Islanda si este de la Noriel - dar, cautand numele cascadei pe amicul Google, am aflat ca acesta este: . Initial imi comendasem un puzzle cu un pod. Dar nu il aveau pe stoc si ... norocul meu, mi l-au oferit pe acesta in schimb. Zic noroc, pentru ca lui Mami ii place Islanda si i-l oferisem ei.


De fapt, in ziua cu pricina, adica joi, scosesem special puzzle-ul ca sa il facem impreuna. Cel putin primele trei poze le-am facut ”inainte”. Asa ca aveti ca idee cutia - puzzle-ul este de 500 de piese si am uitat exact dimensiunile exacte. Un detaliu dragut ar fi faptul ca aceste puzzle-uri au colturile rotunjite.


Primul puzzle pe care l-am montat a fost cel cu „cioburile” (Ceramica) de la Noriel. Mie imi plac - acum sa vedem si cele mari de 1000 de piese cum sunt. Am doua:  unul cu cascade (absolut superb) si altul cu mocanita (pe care l-am luat cu gandul la Tati).

Mami nu a participat la montarea puzzle-ului.. si ca sa fiu sincera mare lucru nu imi amintesc din acele momente. Noroc ca am facut cateva poze (nici asta nu imi mai aminteam, dar m-am bucurat tare mult descoperindu-le apoi pe telefon):


De fapt o singura poza a fost facuta intentionat - cea de mai sus, in care e conturul puzzle-ului rezolvat. Si ea tot „inainte ” a fost facuta. Nu stiu daca observati, dar langa Rukkusu sunt doua piese... si titi ce e cu ele? Sunt chiar curioasa daca va dati repede seama. Nu am mai patit asa ceva.
Dar, urmatoarele patru poze cred ca le-am facut cam in .. virtutea inertiei. Ca sa zic asa :). Este o vorba. 





Nu stiu exact nici cat timp mi-a luat sa rezolv puzzle-ul. Dar cam pe aici am inceput sa ma simt un pic mai bine - imi amintesc cand am facut poza de mai jos si mirarea mea ca aproape terminasem un puzzle despre care stiu ca m-am gandit la inceputul zilei, ca va fi destul de dificil.


Am fost foarte fericita cand am privit imaginea asamblata. ba chiar mi-am amintit de Rukkusu care statea stinghera si ma privea de langa cutie.. asa ca am remediat rapid si am si invitat-o la poza:


Inramarea, ca sa zic asa, a fost chiar usoara de data aceasta. Puzzle-urile de la Noriel, cele de 500, mai precis, nu sunt atat de late - practic a inceput perfect pe latimea cutiei mari, in care venise comanda (imi plac cutiile de la Noriel - dar deobicei le refoloseam pe cele mai micute.. acum parca as fi vrut sa primesc mai multe mari.. uite ce bune sunt pentru puzzle-uri.. haha).




Si uite-asa am montat eu puzzle-ul pentru Mami :). Chiar daca nu a mai reusit sa participe activ, ma bucur totusi ca a fost cu mine. Ne luam revansa, la urmatorul :D.

Eu il voi inscrie pe acesta in tabelul gazduit de Mihaela (MNiko), in Clubul de puzzle . Sa avem o saptamana minunata in care s ane bucuram de ultimele zile de vara din acest an... si de primele alea toamnei.

Ja ne!!

6 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

O imagine aproape sf! Fotografia in care sta Rukkusu pe capacul cutiei pare aproape reala, parca sta cu picioarele in apa!

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce frumos arata! Iubesc aceste caderi de apa!
Felicitari, draga Rux! Cred ca si Rukkusu
s-a mai racorit! Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da, este chiar interesanta! :)
Adevarul este ca apa aceea tare te imbie, mai ales pe caldurile de afara... :O. Azi cand m intrat in camera la mine nu am stiut cum sa mai ies... niciodata nu a fost chiar asa :O.
Maine se anunta si stropiri si furtuni... ei stiu... ce va mai fi.

Cu picioarele in apa as sta si eu acum :)))
Pupici!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si mie imi plac mult. Cand eram mici mergeam pe Dejani, la munte.. erau cascade micute dar era atat de frumos. Acum sunt locuri inchise.. deh..

Ma bucur ca iti place si iti multumim - da, s-a mai racorit ea.. :)).
Pupici!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte frumos! Ciulori calde, care te învaluie precum apa... Superb!
Felicitari!
Un weekend placut! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN cred ca ar trebui sa ma apuc de un puzzle.. dar acum ama asa o stare de incordare incat nu stiu daca m-ar ajuta un puzzle...
Cascada era tare frumoasa, da :)
Pupici!!

Trimiteți un comentariu