marți, 1 august 2023

Calendar de august si o noua misiune.


Neata! 

A treia luna de vara a inceput! Odata cu ea... penultima luna petrecuta alaturi de Rukkusu (va vine sa credeti ca s-au facut deja petrcute 305 de zile alaturi de ea?? 😲😍). Ma tot intreb... oare ce vom face... apoi? Si-ar lua o vacanta si nu prea - adica... s-a obisnuit intr-atat, incat, mai mult ca sigur isi va vari nasucul prin poze si pe viitor. I-am zis ca poate ma ajuta sa gasesc cui sa predau stafeta... dar, pana atunci, am scos din suportul ei, fila de calendar lego din aceasta luna.  Domnul Ghinda era mai mult decat pregatit - parca vrea sa ne spuna realizati ca vine Toamna, da? 🤣😅 Nu zau... 🙄 - motiv pentru care am zis sa aleg pentru luna aceasta, o rama cu apa... asa ca sa il sfidez un pic 🤣. 

Decorul din aceasta luna este superb - o casuta de vis, din Bancu, judetul Harghita. De fapt chiar doua! Cat de dragut - mai ca ne-am muta acolo.


Revenind insa la treburi mai serioasa (decat visatul cu ochii deschisi) - a inceput si cea de-a treia misiune din vara aceasta, asa ca, printre picaturi, va invit sa salvam si niste carti: Provocari Verzi - Metamorfoza unui fluture -: Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul al treilea : August - O poveste intr-o cutie ( de pantofi )!


Ca si in cazul celorlalte trei misiuni, titlul ales pentru august este inspirational, dar nu obligatoriu de urmat. Daca va inspira, cu atat mai bine, daca nu, salvati cumva doriti voi cartile :D. Micaela mi-a trimis poze in ton cu ideea (care a fost tot a ei - de cutie de pantofi:D). 

Sa avem o luna august minunata!
Ja ne!!


8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Rux draga, de astazi in Bavaria a inceput oficial Vacanta de vara a elevilor insa... se poate crede ca de azi a inceput "vacanta de toamna"!!! Sunt doar 17°C, bate vântul, cerul e acoperit si din când in când ploua in rafale! Bietii copii, cred ca sunt tare dezamagiti!
Pe mine nu ma deranjeaza ploaia si vantul pentru cateva zile... Inca tolerez😁😉 dar de vineri incepand vreau vreme cu soareeeee! Vine Greta pentru weekend si ce sa facem inchise in casa?!? Iar din 15 plecam in Alsacia .. vreu soareeee!!! Si vremea zice "ce-mi pasa mie ce vrei tu?! 😝"
Dar cel mai rau imi pare ca astazi e inourat si nu pot admira Luna Plina!🌝
Ma rog... nu mi am pierdut inca speranta ca norii se vor spulbera 😜 la ce vânt bate, ar fi posibil orice!.. Chiar si sa traga o ninsoare, nu doar sa se insenineze 😁😂🤪
Pupici si imbratisari! O luna august plina si vesela! 🐾😘🤗💞

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN sucit e sistemul de invatamant in Germania ... la voi incepe vacanta, in N incepe de saptamana viitoare noul an scolar :)))).
Retrispectiv privind, trebuie sa recunosc inca o data, ca au distrus sistemul de invatamant romanesc. (poate intentionat)
O fi avut el mici probleme, dar cum era structurat pe trimestre era mult mai bine (chiar daca insemna sa dai de trei ori teze, hahaha).
Si la noi s-a mai racorit (dar uitandu-ma la prognoza, vad ca spre vineri iar urca pe la un 37). Azi noapte insa era umiditatea 100%. Foarte neplacut - nu prea aveai ce respira...

Va tin pumnii pentru weekend (desi poate se aranjeaza vemea chiar mai repede). Poate vei vedea si Luna plina - mai stii :D?
Vineri e ziua micului H .. care nu mai e nici el asa de mic - face 5 ani :O. Ah ce as fi vrut sa fi putut ajunge la noi... dar se pare ca anul acesta nu avem deloc noroc... eu tot sper, tot sper pentru la toamna insa.. sansele sunt infime.

Pupici cu draaaaag!! :*

Suzana spunea... [Raspunde]

Ultima luna de vara! Mai vreau macar o luna in plus...
Frumoasa casuta aia, chiar daca nu se vede decat partial, insa mi-o pot imagina!
Cam complicate provocarile tale, insa nu se stie niciodata!
Pupici si un august pe placul tau, draga Rux! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana si eu!!! Dar sa fie de vacanta! Stii? Fara griji, cu somn de voie odihnitor, cu mancare din belsug - sa gatesc doar ca am prea mult timp si nu am ce face cu el :))))).

Casuta ne va insoti toata luna (poate vor fi cateva zile cand nu va aparea prin decor, dar in principiu, acesta este fundalul lunii august :D) - si voi incerca sa fac si cateva poze sa se vada mai bine. :D

Oh, dar chiar nu e complicat. :) Tema este pur si simplu orientativa si ideea e sa salvam cumva o carte (de povesti, activitati creative, un almanah, o carte de colorat etc). Noua - veche... ceva ce ne place, inspira cumva. :)
Eu voi incerca sa integrez cumva si o cutie de pantofi (dar nu m-am hotarat inca in ce fel.. haha - si nici la carte nu sunt 100% sigura - o sa ma uit si la temele propuse luna aceasta de Mihaela (MNiko) sa vedem cum ma inspira si ele...

Pupici cu drag!! Iti multumesc si iti doresc si eu un august minunat! D:

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Hmm, să vedem dacă va fi de pantofi cutia, am puține de pantofi și sunt deja ocupate.
Așa se pare că vine toamna dar eu nu mă supăr, e mult mai suportabilă pentru mine decât vara.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso cred ca poti face si tu o cutie de pantofi daca vrei (pantru papusi, haha) dar, dupa cum spuneam, nu este deloc obligatoriu. Cand am ranajat temele m-am gandit sa aiba cumva continuitate povestea: intai start vacanta, apoi unde ne poarta povestea si la final cutia de pantofi, ca o cutie in care sa strangi amintiri sa zicem. Dar nu e musai, sa stii.
Mie imi plac toate anotimpurile, cred ca ce e greu de suportat este impactul celor din jur asupra mediului... Cand ma gandesc ca incep u rasul gunoaielor ma apuca disperarea la propriu :)))).

Pup

MNiko spunea... [Raspunde]

Tare simpatic Domnul Ghindă! Wow! Doar două luni și se încheie anul cu Rukkusu. Poate începi un alt an cu altă păpușă. Sau poate doar câte un anotimp ori câte o lună. Nu uita că în decembrie vom avea iar Adventul fotografic și ne trebuie o mascotă pentru poze.
Un august minunat să ai!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko da... iti vine sa crezi? :O
Sigur mi-ar mai placea un 365 :). Poate fac cu Mini Rux Kurhn. Sa vedem. Poate incep din decembrie chiar. Sau poate octombrie - ma gandeam ca ar fi cazul sa fac si putina organizare pe blog...
Da, asa este - iti multumesc ca mi-ai reamintit :D Hihi.
Si tie iti doresc la fel :*

Trimiteți un comentariu