marți, 15 august 2023

Inghetata de prune, pancakes si gem de cirese.


Buna!

Duminica am reusit sa ne adunam si noi toti (adica eu, Buni, Mami si Tati) - asa ca am profitat sa le fac inghetata aceea buna despre care v-am povestit, din doar 2 ingrediente: prune inghetate si un albus de ou proaspat.

Buni si Mami mai mancasera - atunci cand am incercat eu prima data, dar pentru Tati era ceva nou. Asa ca m-am gandit sa fie nou pentru toata lumea si am imbunatatit si modul de prezentare!
Am avut nevoie de prune inghetate. Eu pun prunele in pungi taiate in jumatate si incap cam 9 prune (deci 18 jumatati). Am avut jumatate de punga (ramasa de la prima incercare) de prune decojite deja (asa a fost soiul acela, prune dulci si cu o coaja care pur si simplu se desprindea usor) si am mai pus inca jumatate din alta punga - alt soi de prune (acestea fiind cu coaja, cand le-am scos din punga am turnat putina apa de izvor peste ele si am scurs-o rapid, ca sa le pot decoji usor).
Am taiat mai mici jumatatile (asa inghetate cum erau - pruna se taie usor, la fel si para - mai greu este cu alte fructe) si le-am pus in vasul de la mixerul meu vertical. Mami a ales  un ou proaspat si a separat albusul. Galbenusul l-am pus deoparte intr-un bol - o sa vedeti imediat de ce.

Am pus albusul peste prune. Si le-am lasat cateva minute asa pentru ca: intr-un bol am pus doua albusuri si in cel cu un galbenus inca doua galbenusuri. Albusurile le-a batut Buni spuma tare (a fost munca de echipa :D), eu am pus faina peste galbenusuri (6 linguri rase) si lapte cu mult caimac, special pastrat pentru aceasta ocazie (cred ca vreo 6 polonice medii (asa are dimensiunea al meu). Cand a fost gata albusul am amestecat compozitia de galbenus - faina si lapte cu telul (bine bine) si apoi am incorporat albsul batut bine. Dupa care in tigaia de ... era sa zic portelan :)))). Voiam sa zic de ceramica. Asa... si gata pancake-urile.

Pe cand se faceau pancake-urile (gata gata, dar asa mai pe rand 🤣😂😅) eu am bagat mixerul vertical peste prune si albus si s-a facut o inghetata absolut fenomenala!! Am luat din camara si singurul borcan cu gem de cirese facut anul acesta :D si.. l-am inaugurat:


Aceasta este singura poza facuta - noroc cu Mami (eu tineam bolul si era portia pregatita pentru Buni). Nu va puteti imagina ce efect a avut! M-am grabit sa fac si portiile pentru Tati si Mami. Si da.. ati vazut bine mai sus - nu am pus zahar deloc (si nici altceva). Inghetata a iesit foarte buna asa - prunele au fost insa dulci. Daca vreti sa incercati, gustati prunele inainte de a le pune la congelat (ca sa stiti cat de dulci sunt). Acestea au fost suficient de dulci, incat si compot am facut din ele fara pic de zahar.

Am avut insa putin zahar brun in gemul de cirese (dar nu mult.. cred ca o lingura rasa). Pancake-ul iar nu a avut absolut nimic adaugat (nici zahar, nici sare) dar  am avut faina alba de la Moara cu Pietre (faina aceasta are un gust cumva usor dulceag, ca de grau).

Combinatia a fost super apreciata - vreau sa o incerc si eu de indata ce va fi posibil. Pancake-urile  au fost calde  (fierbinti ce mai), inghetata rece si cremoasa (fara pic de ace de gheata) si gemul de cirese un fel de „cireasa de pe tort” haha.


Rukkusu a zis sa fie si ea in ton cu subiectul si a luat doua cupe de inghetata - suspectez ca cea cu ursulet este de fapt cu pancake... hmm :D. 

In alta ordine de idei, saptamana trecuta, am incercat si o varianta de inghetata de ciocolata super rapida si buna. Am avut doua banane bio (dar din pacate la noi nu se prea gasesc - a mai luat Mami si numai din cele gen cauciuc a gasit de mi se stramba nasul instant cand trebuia sa le desfac 😅 - la mine e suficient sa miros,  nu este nevoie sa gust, ca simt prin miros gustul... si stiu sa deosebesc o banana buna de una caciuc..) bune. Am pus doar una la congelator, taiata cubulete micute. Cand s-a congelat am mai taiat-o putin, am pus in suportul de la mixerul vertical (apropo, cred ca e mult mai util un vas mai lat, acesta este incomod pentru genul acesta de inghetata) si am adaugat o lingura rasa de cacao pudra (dar cacao din aceea 100%, bio, adica adevarata, nu x la suta). Dupa care am mai adaugat si cealalta banana (care nu fusese inghetata pentru ca Mami a zis ca e suficient una - nu a fost... haha). Si a iesit o inghetata mai spre crema de ciocolata. Nu va zic.. ca imi venea sa o atac si eu. :))) Asa de bine miroasea. Cand mai gasim banane bune (candva) o sa mai fac si atunci documentez. Dar ideea e ca, daca vreti inghetata de ciocolata rapida si cu doar doua ingrediente, o banana buna si o cacao buna... va servesc imediat.

Ja ne!!

ps: sa stiti ca eu nu am mancat nici-nici, ca asta e deocamdata; nu vreau sa va fac pofta, ci sa va povestesc si voua despre o varianta rapida (cea de azi, despre a doua doar am notat niste ganduri), cu ingrediente putine si sanatoasa - poate va este de folos :D.

5 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

Thanks for your sharing, have a lovely week...

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler thank you :)! I wish you a great week as well :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

O reteta foarte faina, bine ca ai pus si fotografia 😍✌️😂 ce de patanii, atunci cand vrei sa fie totul perfect.
Sa va fie de bine 💞😍
Pupici si imbratisari 😘🐾

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMENdata viitoare voi incerca sa fac mai multe - eventual si la paharul in care o pregatesc, ca sa vedeti mai bine textura...
Da... multe peripetii :)))).
Le-a fost :D Si mie bucuria ca am reusit sa le pregatesc ceva bun :D.
Pupici cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza :D
Nici eu nu ma gandisem... dar era singurul fruct pe care il aveam la congelator si pe care puteam testa rapid sa vad daca merge. Atat cirele cat si visinele sunt mai tari si.. dureaza pana le las sa se mai dezghete putin (nu vreau sa ric cu mixerul :D).
Daca prunele sunt dulci si gustoase (sau macar gustoase ca la partea cu dulcele se poate adauga ceva ulterior :D) atunci merge foarte bine :D.
Miros minunat.

Si mie imi placeau mult bananele, dar de cand la noi majoritatea sunt ca un cauciuc cu miros groaznic, nu mai cumparam - am avut noroc ca a luat Mami de la Ralu doua, bio, tare bune. Miroseau asa bine.. :)).

Pupici cu drag :*

Trimiteți un comentariu