marți, 22 august 2023

Puzzle: Majestic Lion(1000)


Buna :).

Unul dintre cele mai frumoase puzzle-uri din colectia noastra (pentru ca l-am luat pentru Mami, special) este Leul Majestuos, de la Ravensburger. Intre cel cu forma speciala (cred ca de la Educa era) si acesta despre care va voi povesti azi, nici nu a fost vreun fel de competitie, facand parte din ligi dferite (inca mai cochetez cu ideea sa imi iau un puzzle cu forma speciala, din acea serie...). 

Dar, mai bine, sa va arat despre ce este vorba, nu? 





Inca de cand am vazut imaginea propusa mi-a placut acest puzzle. Dar nu m asteptam deloc sa fie atat de frumos. Ce nuante minunate! Calitatea pieselor, de asemenea foarte buna - o placere sa il montezi.
Pentru inceput, am sortat piesele in felul urmator: marginile intr-o parte si restul cat de cat cromatic si pe cat de mult posibil si pe forme - si am lucrat in echipa, cu Mami :D.


Am avut cam 7 „tavite” cu piese (adica 3 cutii golite de la puzzle-urile deja realizate plus partea inferioara a cutiei acestui puzzle. Am inceput, evident, cu marginile/ A trebuit sa il asez pe canapea, pentru ca este mare - 50x70, la fel ca si cel cu Gara Lionelville .


Puzzle-ul acesta s-a lucrat cumva din stanga jos...  in sus. Foarte interesant. In unele poze veti vedea ca pare mai estompat - asta pentru ca am mai pus din cand in cand geamul de plexiglas (cu protectia pe el) deasupra, cand faceam pauze:





La un moment dat am lasat pe Mami cu Buni si puzzle-ul :))) - am facut o poza ca sa vad progresul apoi, haha:


Dar nu am lipsit foarte mult (cam 20 de minute, cat se face o pizza) si am reluat lucrul. Asta... luni. Am lucrat cam pana am reusit sa definitivez conturul parului - apoi, in afara de piesele pentru fata, restul s-au ales mai greu:



Cam de aici am reinceput de dimineata lucrul si ... l-am si terminat. Acest puzzle este asezat pe jumatate dintr-un carton plus o coala de hartie lucioasa care era in rama mare (mi-a gasit Mami flipchart - vine fix 100x70 dar este extrem de subtire). Pe deasupra am pus geamplexiglas - Slab de tot cartonul, dar pentru a le depozita in siguranta merge (si presupun ca daca voi lipi piesele se va mai remedia acest mic neajuns).




Odata ce am terminat partea de fata, lucrurile au devenit cumva si mai intunecate, dar, pana la urma, le-am gasit locul :




Si iata-l in toata splendoarea: Maria sa Leul, cu fluturi in barba :D!


Am scos folia de protectie, am pus baghetele si apoi am chemat-o pe Rukkusu sa facem  sedinta foto. Si... da-i reflexii :)))). Oricum asezam puzzle-ul (care evident nu prea statea, neavand suport ca celelalte), cum se vedea ca in oglinda tot (inclusiv eu... hahaha). Dar... ne-am straduit si iata ce am reusit sa surprindem:





Il voi inscrie in Clubul de puzzle, gazduit de Mihaela (MNiko) si... merg sa vad ce mai  face combina - mai devreme avea calduri. I-am pus niste gheata din congelator si sper sa isi mai fi venit in fire (i-am deschis eu si gemuletul dar... la ce cald este...).




Sper ca v-a placut si voua, cel putin la fel de mult pe cat ne-a placut noua. Este chiar fantastic... ce privire are  - cred ca este cel mai frumoc leu pe care l-am vazut eu cel putin, in materie de puzzle-uri. 🦁


Ja ne!!

4 comments :

camdandusler spunea... [Raspunde]

So nice, thanks for your sharing...

MNiko spunea... [Raspunde]

Chiar maiestuos acest puzzle. Fluturașii m-au păcălit în primele poze în care au apărut. Aveam ipresia că sunt piese lipsă.
Felicitări pentru realizare.

copilarim spunea... [Raspunde]

@camdandusler I am glad you like it. It is one of my favourites :)
Hugs!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko Vai.. asa am patit eu dupa inramare.. era un fluturas in plus - de fapt alunecase o piese sub celelalte :))).
Ma bucur mult ca iti place - este chiar deosebit. :)
Iti multumesc :)
Pupici!

Trimiteți un comentariu