joi, 10 august 2023

Puzzle - It was there (500) (Reflexii in Oglinda 24)

Buna!

Intr-una din serile trecute (duminica spre luni) am facut un puzzle de piese, de la Art Puzzle (este o firma turceasca, de la care am mai montat si The Toy Box - Puzzle (500) ). Acesta se numeste It was There/ A fost aici si l-am luat de aici

Dar, inainte sa va arat poze din timpul lucrului si, in cele din urma, cu el „infoliat”, ca sa zic asa, ieri am facut poza zilei alaturi de o papusica super simpatica - Minnie, primita in dar de la Micaela. Si m-am gandit sa adaug o poza cu ea si Rukkusu, ca sa o vedeti mai bine! Are si .. reflexii :D!


Si acum, sa trecem la puzzle. Dupa cum spuneam mai sus, Art Puzzle este o firma turceasca. Imi place mult cutia, imi place calitatea pieselor. Am primit in cutie un pliculet cu granule pentru lipit (pe care, cand va veni Ralu si va avea suficient timp, as vrea sa il folosesc ca sa lipesc cele doua puzzle-uri de la ei) si un suport pentru rama.



Ce mi se pare foarte interesant este ca, toate piesele, au o singura forma... de baza, cu variatiuni de dimensiune si pozitionare.  Dar e aceeasi (mai putin la margini, desigur.. ):





Am incercat sa separ cat de cat cromatic piesele (felicitandu-ma pentru portiunile de alb ... hahaha). Si am inceput, ca deobicei, cu marginile:


Dupa care, amtrecut la alb.  Si, pe cand ma ghidam eu dupa singurele repere sigure - niste pescaruri in dreapta sus, am sesizat totusi ceva -in dreapta tonul era mai cald, decat cel din stanga. Asta in cazul in care va place si voua peisajul si vreti sa il adaugati in colectie. E subtila diferenta, dar... decat nimic....


Am continuat cu cerul, marea, farul, ambarcatiunile... Rukkusu se tot muta cand intr-o parte, cand intr-alta, entuziasmata de calatoria noastra!



Ajunsa la partea cu flori, din stanga sus, am realizat ca am uitat cu totul de poze. Uitasem si de timp, mai alles ca ma sacaia un tantar si... oricum nu puteam sa dorm (m-am resemnat: cand nu-i una, e alta...). Imi cam suradea ideea sa  dorm.. dar cum nu era realizabil (inca), am finalizat si ultima parte:




Si gata! Sunt chiar curioasa daca veti observa ceva la poza de mai jos, fara sa va atrag eu atentia :)))). Bine, v-am atras atentia deja, dar nu va spun exact despre ce e vorba.



N-a mai ramas decat sa il inramez si sa il inscriu pe pagina clubului de puzzle, gazduita de MNiko (Mihaela).
Cu inramatul a mers relativ usor - o bucata din cutia mare de carton de la Noriel  (acum stau si ma gandesc cate mai am dimensiunea aceasta.. una sau doua.. ar insemna vreo 4 puzzle-uri de 500. HIHIHI) si coala alba. Am lipit cu scoci pe spate hartia alba, apoi si folia de protectie si am securizat cu baghete - din pacate hartia folosita ca sa fixez  (..... era sa scriu ficsez... 😲😅🤦‍♀️) a fost cam subtire si bagheta a agatat si rupt un pic folia pe spate... Dar in afara de acest mic incident si incretirea la pachet, totul a decurs foarte bine. 

Evident, o multime de reflexii - dar astazi e liber la asa ceva, nu? 😂😎






Cred ca ati observat entuziasmul lui Rukkusu - era asa incantata ca se asorteaza rochita cu decorul, ce pot sa zic :))). 

Bonus o poza fara reflexii:


Mi-a placut mult acest peisaj. Sper sa va placa si voua! Nu stiu ce a fost acolo, dar.... sper ca a fost ceva frumos. Ah.. si am mai vazut cateva peisaje in genul acesta - mi se pare ca aceasta „iesire din rama, parca deschide o poarta intre tablou si noi... Ca nu portal. :)

📸

Inscriu articolul in tabelul gazduit de Carmen, ce a preluat rubrica  „ Reflexii in Oglinda ” initiata de Sorin. Rubrica avea ca indemn urmatoarele cuvinte:
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”


Ja ne!   

ps: azi noapte nu am inchis un ochi... un 🦟 galagios si enervant m-a haituit efectiv. L-as fi facut fericita tapet... Bine ca pana sa stropeasca nu a fost unul si acum... 🙄 (le-au dat un boost... fac si eu haz, de necaz... 🥱😴😌😫😪😔).



6 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ohjeee, tantarii sunt enervanti! Mustele deasemenea 😅 Leo le vâneaza cu placere.... De altfel, el vâneaza si albinele sau viespile!!! Trebuie sa am grija 🤪😨
Frumos tabloul tau puzzle. Felicitari.
Eu nu am atata rabdare!
O zi minunata Rux draga. Si odihna si recuperare placuta! 😘🤗💞🐾

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN cand era mic si Dodo sarea dupa muste. Cand a mai crescut, daca era cumva o musca in casa mi se ascundea pe unde putea. Odata a vrut sa se bage dupa aragaz. In ultima clipa l-am prins de coada.. si nu vrei sa stii ce maraiala mi-am luat :))))). Kouki la fel sarea dupa muste.. nu fuge de ele acum, dar cand aude un tantar... nu stie cum sa se care (si sa ma lase singura - „curajosul”).
Oh da... la ultimele doua categorii mai ales, ai o grija in plus 😅.ASta imi aminteste de un catel despre care am citit la un moment dat - avea el o problema cu porcupines. Cum ii vedea se ducea la ei si postase stapanul (cred) poze cu botul ciuruit de ace al catelului... faza e ca nu s invata minte (si cred ca era dureros...) - nu ii ataca, culmea, voia sa se joace cu ei :))).

Ma bucur ca iti place! O mica evadare - excursie undeva la mare. Portul imi aminteste putin de portul de agrement de langa plaja Modern din Constanta (in apropiere de Casino). :) Iti multumesc - stai sa vezi ca am facut azi noapte un cal negru :)))) Si daca la puzzle-ul acesta am avut piese care aratau cam la fel (adica aceeasi forma dar cu variatii), la cel cu .. domnul cal am avut tot soiul de piese :))).

iti multumesc mult - sper la noapte sa dorm bine (ma tot uit la Kouki si tot isi face somn de frumusete. sper sa nu aiba chef de fataiala la noapte). Pana una alta o astept pe Mami sa pune rosiile la sticla (trebuie sa ma ajute cu celofanul). Mai e pana la somn :D

puuuup

Diana spunea... [Raspunde]

Peisajul e foarte frumos! La cat de asortata e rochita papusii m-am gandit si eu. 😊
In acea poza lipseste coltul din dreapta-jos?
Da' stiu ca ai avut spor la puzzle! 😊 Felicitari!
Sper - iti doresc! - sa ai parte de noapte linistita azi!
N-am prea vazut tantari anul acesta (nici anul trecut) - din cei mari-mari au mai intrat in casa dar erau asa de blegi incat ii prindeam in borcan din zbor, si-i dadeam afara.

Pupici cu drag! 💗

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana hihi.
Daaaaaa- am vazut si eu dupa ce am facut poza. culmea... se lipise piesa de mine si nu am observat (cand am aranjat...).
=)))
Am avut niste nopti albe si cum golise locul - ca am inramat iernile mari, am profitat (decat sa stau cu ochii in tel...).

am dormit in sfarsit azi noapte. A fost cam agitat, ca m-a tot trezit Kouki... dar am dormit, Slava Domnului. Iti multumesc muuuult pentru gandul cel bun.
Nici eu nu am vazut (pana la ultima stropire) - aseara erau doi pe tavan unul a cazut .. haha (l-am dovedit) al doilea era mai mic si a scapat. Deocamdata nu vad semnele razbunarii -sper sa nu nici nu fie..
Ii stiu si pe aia mari.. ma cam sperie (deobicei la bunici ii vedeam si eu, deci in zona aia... :D).

Pupici cu drag si de la noi :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Ce romantic este peisajul! Îmi place foarte foarte mult!
Am citit de mai multe ori că țânțarii mari sunt masculii și nu înțeapă. Cei mici sunt femele și au nevoie de proteine pentru formarea ouălor, de aceea cică sug sânge.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da - si mie i-a placut. Iar acele flori care ies din cadru... cumva parca dau senzatia ca tabloul este deschis, ca poti patrunde in el :).

Da, si eu am citit despre asa - ca ei, tantarii, ar fi chiar folositori pentru ca polenizeaza...oricum... aseara cred ca l-am intins pe el pe tavan.. si cea mica a fost o ea.. Am descoperit azi un semn pe umar :)))))).

Ah si am dormit cu lumina aprinsa... dar macar am reusit sa imi incarc un pic bateriile.

Pupici!!

Trimiteți un comentariu