sâmbătă, 19 august 2023

Prun-cake-țată asortată 🍨


Buna!

Marti v-am povestit despre Inghetata de prune, pancakes si gem de cirese.. Ei bine, cand a venit Mami azi, am intrevazut o oportunitate de a face din nou desertul si... cu ocazia aceasta,  poze. Evident ca tot am uitat sa fotografiez ceva ... dar va spun la finalul articolul ce (sper sa nu uit... sau sa nu cumva sa adorm - nu stiu ce am, dar mi-e un somn...).
Bun, sa ma concetrez putin!
Ajunsesem deja la momentul cand terminasem „aluatul” (?) de pancakes - il vedeti in bol, mai jos. La el am folosit 3 galbenusuri peste care am pus 6 linguri potrivite de faina alba si lapte cu mult caimac, special pastrat pentru asa ceva (nu stiu cat, pentru ca am turnat direct din canita, dar estimez ca vreo 4 polonice, cam asa, poate 5), apoi am amestecat cu telul (pe care il folosisem inainte sa bat spuma bine de tot, 2 albusuri) si am adaugat albusurile, incorpornd cu miscari largi. 


Si iata si tigaia mea cea mare de ceramica - pur si simplu o ador! Nu se lipeste nimic, se curata foarte usor - ah, da si nici nu pun ulei sau ceva atunci cand fac pancakes...


Din cantitatea din bol mi-au iesit 4 pancakes mari... 2 le-am folosit ca si cornet, sa zicem. Una am impartit-o si adaugat-o la fiecare bol cu inghetata si a patra a fost pentru Kouki :D. Doar nu credeati ca l-am uitat.

Iata si in ce prepar inghetata:


Am folosit cam o punga de prune congelate (la mine au fost jumatate de un soi, jumatate de alt soi. Am mai adaugat si albusul proaspat si cand s-a facut primul pancakes am si bagat mixerul vertical, in actiune!


Vrum vrum si vrum vrum, prunele congelate sunt ideale pentru asa ceva. Numai uitati-va si voi. Daca va place inghetata mai inghetata (eu le-am lasat intentionat sa se mai topeasca doar un pic, nu mult) puteti fie sa efectuati operatiunea imediat ce scoate fructele din congelator (le-am tinut maxim 10 minute pana le-am facut, de data aceasta), fie sa puneti cand este gata, inghetata putin la congelator. 


Mie mi-a placut tare mult cum a iesit consistenta (nu am mancat nici de data aceasta, dar asta e...). Mai molicica fata de data trecuta cand le-am facut imediat. Dar totusi suficient de inghetata. S-a mai topit putin la contactul cu pancakes-urile care erau fierbinti.
Pentru ornat am pregatit gem de cirese si 3 prune (din doua soiuri diferite) decojite si taiate in 4 (de fapt au fost 3 si jumatate, pentru ca jumatate a mers la un mare pofticios):






Si cam asa s-a prezentat tratatia pregatita pentru Mami si Buni, azi. Au fost si niste cesti pline de cacao cu lapte, pe care am uitat sa le fotografiez .... 😅.


Din fericire insa nu am uitat de Rukkusu, care a ajuns cu decor cu tot la fix... Nu fara peripetii - ne-a pus Kouki o piedica de era sa nimeresc cu toate cele  fix un cele doua boluri.... 🤣😂😅.

Si acum va las... merg sa imi fac ceva grisine, sau bete, cum le mai zic eu... nu de alta, dar trebuie sa mananc de seara si nah... Uneori chiar as vrea sa pot avea incredere sa imi iau de la magazin... dar cum toate sunt pline de sare iodata si alte minunatii... nu imi permit luxul. 

Asa ca devin nostalgica si imi amintesc masina de paine... pe care uneori o asteptam la coada... dar si cand venea, cu paine calda... :D. Ce buna era! Si batoanele.. o minantie. sau japonezele... si franzela. Totusi paine obisnuita imi placea cel mai mult. Eh... mergea si cea fara sare cand nu era altceva. si sa nu uit de graham. De paine de la tara, de la bunici, nici nu mai zic - paine cu cartofi... 💗.

Nu, ceea ce e acum pe piata, nici nu se compara. Poate pe undeva mai este cate o brutarie care se respecta, dar in general, mai bine nu :))).

Asa ca.. v-am lasat si merg sa framant :))).

Ja ne!!


7 comments :

Diana spunea... [Raspunde]

Arata delicios desertul! Inteleg ca si K s-a bucurat de o bucatica de pruna. 😊
Rukkusu se tine, si ea, departe sa guste. 😊
Cred ca Mami si Buni au savurat desertul. ❤
Pupici cu drag! 💗

MNiko spunea... [Raspunde]

Vai ce poftă mi-ai făcut de pâine caldă!
Arata tare bine tratația voastră.
O saătămână minunată!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana vai... de un pancake intreg plus jumatate de pruna (el e mereu prezent... sa il vezi la rosii cel putin... hahaha).

Le-a placut tare tare mult - trebuia sa le fac si azi dar nu am reusit, asa ca sper sa ma revansez luni (Sau marti, cel tarziu - deja Buni era cam trista, dar am impacat-o: i-am facut o mamaliguta cu branza si samantana si bonus o cacao cu lapte :)))

Pup cu drag :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko sa stii ca si mie imi e pofta!! :D N-am mai mancat de mult - la pizza fac blatul cat pot de subtire si grisinele sunt corcante, ca asa imiprieste mie in acest moment :). Dar mi-e pofta de painea de atunci, care la noi inzona cel putin, era foarte buna.

Eu pot spune doar ca mirosea excelent - ma bazez pe miros :)).


Iti multumesc :) Sa avem o saptamana superba :)

CARMEN spunea... [Raspunde]

Super reteta, excelent arata. O sa fur metoda 👍😁 multumim 😘💞
Si mie imi place painea ... din copilarie!
Am gasit aici in Alsacia o bagheta ca pe vremurile acelea... La micul dejun, mancam singura jumatate de bagheta cu branzeturi, pepene si ceai negru 😂👍 Eu sunt specialista in combinatii ciudate

O zi buna! Pup 😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN:D cu mare drag - mi-ar fi placut sa stiu mai de mult trucul acesta. Mai faceam un fel de ... milk shake, puneam fructe congelate si adaugam lapte prins.Si varianta aceea este racoritoare.
In Franta sunt renumiti penttru baghete si croisante... yum - desi si acolo sunt ceva probleme, pentru ca au aparut astea facute pe banda....
Am o amintire absolut haioasa din excursia cu scoala. Apropo de combinatii :D
La intoarcere am oprit o noapte in Franta, langa Paris. Eram.. cum sa zic, zob.. si nemancati si nedormiti.. In fine, ajungem eu si colega de excursie la gazda... si vine momentul sa si mancam ceva. Ne aduce... cate o feliuta de pepene galben, ceva branza si ... cred ca paine :)). Fix asa le-am mancat si i-am sugerat colegei ca daca nu vrea sa ramana nemancata sa faca la fel. Ei i se parea foarte ciudata combinatia de pepene si branza, dar eu ciar am mai mancat pepene rosu cu branza telemea :D si paine..
Ce amintiri :P.
Acum si pepenii sunt de domeniu trecutului. Asta e. :))

Pupici!!!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Luiza asa sunt! Culmea e ca nu am mai reusit sa mananc de ceva timp - dar am schimbat laptele, asa ca imi voi face curaj sa incerc cand se mai racoreste. Sper sa pot manca, pentru ca imi e chiar dor :D
Pupici!!

Trimiteți un comentariu