luni, 7 august 2023

Puzzle: Buchet albastru. (1000)


Dupa ce am finalizat puzzle-ul cu plaja tropicala, m-am gandit sa incep unul de 1000 - convinsa fiind ca bucata de carton ramasa dupa ce m-am ocupat de cele doua ierni de 1000 ce tronau (din iarna) pe covor, imi va ajunge pentru inca doua puzzle-uri mari. Ei bine... nu a fost chiar asa :))).

Dar sa revenim totusi la ... subiectul de azi. Mi-am luat un puzzle superb de la Trefl. Daca tin minte bine, l-am luat de pe site-ul bulgaresc, Ozone (da, a fost ultima comanda facuta acolo - chiar va trebui sa ma mai uit pe lista de dorinte din cont - sa fac putina ordine). 


Este o pictura transformata in puzzle, are 1000 de piese, iar dimensiunile le puteti vedea in poza de mai jos ( oare unde pot gasi cartoane pe dimensiunea 70X50, la un pret decent? ):


Mi-a placut tare mult cromatica. In plus, atat florile, cat si fructele si vesela sunt pe stilul meu. Cred ca este unul dintre cele mai frumoase tablouri de gen pe care le-am vazut. Si Rukkusu se pare ca a fost la fel de incantata - a facut chiar o baie de puzzle, plonjand fix intre piese:



Am inceput cu... inceputul. Adica am facut marginile. Dupa care am atacat caisele... ca aratau preeeea bine, zau asa:




Cum era tarziu cand am desfacut eu puzzle-ul (asta a fost pe 3, seara), nu am lucrat decat pana la ce se poate vedea in poza de mai sus - cand m-am oprit pentru ca... 1 la mana, noaptea se si doarme si 2 la mana... se cam aglomerase pe acolo treaba.

Din data de 4, cand am reusit sa mai misc ceva pe la el, am doar o poza. Deja lucrurile incepusera sa se mai miste, cat de cat, dar tot aglomerata se prezenta planja de lucru:


Cel mai mult am lucrat pe 5 (cele doua poze de mai jos sunt din noaptea dinspre 4 spre 5) - atunci am luat si cutia (goala) de la plaja tropicala si am incercat sa imi asez piesele sa le vad mai bine... Roadele au inceput sa se vada, iar lucrul a avansat:



Dupa pauza de somn, totusi - e nevoie si de asa ceva,  sambata am reluat activitatea urmand sa atac .... florile. Intre timp, datorita anumitor alegeri poluatoare, m-am captusit cu durerea de cap (ochi) de care nu mai stiam de ceva vreme (si nici nu ii duceam lipsa), dar si de o stare destul de meh, ca sa rezum. Nu simteam nevoia de asa ceva, dar, ca si in alte dati, activitatea aceasta m-a ajutat sa trec peste momentele respective ceva mai usor...



Cand am terminat, Rukkusu s-a si infiintat sa faca poze. Abia asteptam sa il pot inrama si sa il admir in voie.  Daaaaar....



Surpriza! Cartonul meu crae trebuia sa sustina doua puzzle-uri de 50x70 (adica de 1000 de piese) nu e suficient de lung - acum am realizat ca, cealalta parte folosita deja, era putin mai lunga). Am improvizat totusi ceva, si am lungit putin baza pe care urma sa pun puzzle-ul, cu gandul ca punand geam de plexiglas, va fi totusi mai stabil. Nu va spun ca... am terminat banda dublu-adeziva. Asa ca habar nu am cum o sa ma descurc la proiectele creative .... pentru ca imi limiteaza si mai mult optiunile. Evident, va trebui sa caut sa cumpar alta - imi recomandati si mie una care nu iti muta nasul cu mirosul (unele sunt mai puternice, altele nu - asa ca m-ar ajuta sa stiu la ce sa ma uit pe net, va multumesc anticipat :D).

Am folosit baghete albe (mai am 3) si, asa cum speram, sustin destul de bine partea care a fost inadita. Dar... se vede ca nu este dintr-o bucata, asa ca, pe terment lung, as prefera sa gasesc carton pe masura, ca sa pot schimba (si, repet si aici rugamintea, in cazul in care stiti unde pot gasi, sa imi spuneti si mie :D).


De aceasta data, la sedinta foto s-a alaturat si Baietelul Girafa! (cadoul meu pentru Mami de ziua ei. hihi si da, sta aici cu noi). Ceva interesant (si care imi pune ceva intrebari) este ca atunci cand am desfacut folia protectoara si am asezat plexiglasul pe puzzle, m-am trezit ca are folie si pe partea cealalta... Oare toate aveau :O? Sau a fost o exceptie (evident ca m-am bucurat, voi putea sa fac doua puzzle-uri de 500 si sa leacopar cu folii. hahaha). Pentru ca daca raspunsul e .. toate, inseamna ca, la ce am inramat eu pana acum (excluzand evident acest puzzle), o parte a plexiglasului are inca folie protectoare... :)))))). Vom vedea...



Voi inscrie acest articol in Clubul de puzzle gazduit de MNiko (Mihaela) si sper sa ne revedem curand cu unul foarte frumos, inca in ton cu anotimpul vara! 

Ja ne!!


10 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce frumos s a conturat tabloul 🥰 wow, cat de complex a fost acest puzzle, felicitari pentru finalizare ✌️💞😍
Serviciul acela albastru seamana foarte bine cu serviciul meu 🥰 Chiar sambata l am folosit dar nu m am gandit niciodata sa pun in vaza panselute albastre. Peefect arata! Cred ca si un buchetel de mu-ma-uita s- ar asorta foarte bine.
Pupici.un start bun in noua saptamana Rux draga 💞 🐾😘

Diana spunea... [Raspunde]

Imaginea e excelenta! M-am dus cu gandul la "ceaiul de la ora 5" al englezilor. 😊 As zice ca ai avut spor, cu toate piedicile...
Nu stiu ce banda sa recomand - nu am folosit banda autoadeziva.
"Foile" de carton de dimensiuni mari - cca 1 m pe nu stiu cat - nu sunt bune? Si tai la dimensiunile necesare. Acum, nu stiu ce sa zic... in legatura cu mirosul (tin minte ca cele mai putin lucioase nu prea aveau miros - miroseau a... carton - dar cele lucioase tare pe o parte aveau un miros o idee mai puternic)
Acum, ca veni vorba, imi dau seama ca in cartier nu mai e nicio librarie... si habar n-am de unde as putea cumpara carton de gen... Mda.
Spor la ce faci tu acolo! Pupici! 💗

Suzana spunea... [Raspunde]

Superb este puzzle-ul! Eu astept sa fac unul mai mic cu maci. Imi plac enorm culorile! Felicitari, draga Rux!
Noapte buna! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur mult ca iti place !! :) Sa stii ca mi-a dat ceva batai de cap - in sensul ca mie imi place sa montez puzzle-urile .. pe repede inainte :)))).

Da? Woooow cred ca este tare frumos. Imi plac genul acesta de servicii :).
Si eu cred ca ar merge bine - oarecum la asta m-au dus cu gandul florielele micute albastre de pe masa...

Iti multumesc mult!! Sa avem o saptamana minunata! Puuuup💟

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daa.. sa stii!! Mie caisele alea mi-au cam facut cu ochiul. :))))
Pana la urma l-am dovedit, da :))).
Cred ca ii rog pe ai mei sa vada daca au cumva vis-a vis... era un magazinas dragut (daca nu l-au inghitit cumva casino-urile, amaneturile si pariurile... Sper sincer ca mai e.

Ma gandesc ca or fi bune si de 1m, eu stiu? O sa il rog pe Tati cand o ajunge pe la vreun magazin de gen sa se uite.. Pana atunci insa va trebui sa pun pe pauza lucrul la cele de 1000. dar oricum acum nu o sa mai am timp (eu tot sper sa apara rosiile asa multe multe .. haha )

Azi a migrat durerea de cap pe stanga :)))). Asa ca acum purtam tratative... vreau sa dorm :)))

Pupici cu drag

ps: sa avem si spor!! :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place :).
Wooooow maci? Vai abia astept sa il vad - tin pumnii sa fie cat mai curand gata. Sunt foarte curioasa cum arata.
Eu deobicei imi iau puzzle-urile pentru imagine - Am sesizat insa ca in utima vreme am tot nimerit pe de-astea mari. Pana acum cel mai mare a fost cel cu peisajul de iarna de 1500 de piese (dar piese mici) care insa a avut aceeasi dimensiune ca cele de 1000.
Am insa unul de 2000 de piese - cred ca voi avea de asteptat pana sa il fac... dar e superb.

Pupici!!!

MNiko spunea... [Raspunde]

Mi-ar plăcea să am in realitate acel serviciu de ceai. Florile sunt minunate, perfect în ton cu serviciul de ceai. Minunat puzzle-ul.
Eu mi-am luat din Brasov (Kaleido) carton pentru puzzle. În format 100*70 cm, fiderite grosimi. Dar eu am fost acolo cu mașina, dar ar trebui să tpoată trimite colet. O astfel de coală o tai în două și e perfectă pentru puzzle-urile de 1000 de piese, mai ales cele de la Trefl. O altă varioantă sunt cartoanele flipchart. Se găsesc de obicei în orice librărie, mai ușor de manevrat că sunt subțiri și se rulează pentru transport. Am cumpărat de aici când le-am terminat pe cele din Brașov. Le pun sub covor să se îndrepte după ce le aduc acasă. Dar au o dimensiune atipică și trebuie tăiate - ce rămâne nu prea poate fi folosit pentru alte puzzle-uri. Nu sunt sigură, dar e posibil să fie perfecte pentru puzzle-urile de 1500 de piese.
Cu banda dubluadezivă nu știu ce să-ți recomand. Pt mine nu miroase. Eu o iau din Jumbo sau din Leroy Merlin.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu mi-as dori un astfel de serviciu - este deosebit, nu? - cred ca pe la targuri se mai gasesc obiecte din acestea foarte frumoase, am vazut la un moment dat la cineva care isi lua vasede pe la targuri si SH.

Iti multumesc mult!! O sa caut unde este Kaleido si o sa ii rog pe parinti cand ajung la Brasov sa ma ajute.Oricum vor trebuie sa mearga si acolo, dar nu stiu daca ajung pana la toamna.. avem atat de multe de recuperat si pus la punct aici, pentru ca in primele doua luni de vara ni s-au cam dat peste cap toate planurile - dar din fericire am trecut peste hopul acela... Slava Domnului.
Ar fi super asa - chiar perfect - ies doua de 70x50. O sa caut si flipchart (sa vad cum arata si sa le arat (poate gasesc prin zona) - eu am doua puzzle-uri de 2000 - asa ca imi va trebui si ceva mai maricel.
Sunt unele benzi care chiar nu miros. Unele miros acceptabil.. iar altele iti muta nasul :)))). Sper sa mai fie magazinasul de care spuneamvis-a vis..(nu vad de tei daca mai e.. haha, ca se vedea de la geam) - ar fi super (si poate au si flipchart... 🤞).
Merci mult !! Pupici :)

MNiko spunea... [Raspunde]

Cauta kaleido pe google. Tocmai m-am uitat și au deschis și al doilea magazin. Și mai e și Galeria Creativ tot în Brașov. Și ei au mai multe magazine. Astea erau și au rămas preferatele mele în materie de craft, chiar dacă am plecat de 10 ani de acolo.
Pt puzzle de 2000 de piese îți trebuie carton 100x70 sau sa lipești 2 flipchart cumva. Fipcharturile sunt cartoanele acelea albe pe o parte doar, folosite mult de învățătoare pt afișele din clase.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko merci mult! Am gasit cele doua magazine online si mi le-am salvat - voi explora universurile creative cat de curand... momentan sunt in mare nevoie de un somn bun - n-am inchis un ochi azi noapte... un... tcalos de 🦟 (tantar),

pupici :)

Trimiteți un comentariu