vineri, 25 august 2023

Libelula( (P.V. M.i.M Ep.3 1/4) (S30/52)


Buna!


Cartea pe care Raza de Soare a descoperit-o la umbra binefacatoare a copacilor, a fost Luna Betiluna si Dora Minodora. Eu am o editie din anii 80 (1983 mai precis), ce contine toate cele trei povesti binecunoscute.. Dintre ele, ne-am gandit sa „atacam”, Gîz-album cu păsărele.

Zis si facut! Pana m-am blocat rau de tot la primul proiect. Aveam totul pregatit, schite.. tra-la-la, voi povesti cand ii va veni randul. Curand oricum. Sa revin la tema de azi, cea care a „spart gheata” (dar nu suficient cat sa se mai domoleasca arsita - azi am batut recordulla grade la Buni in camera - nu vreau sa stiu cat au fost la mine, unde oricum e mai cald.

Ca si luna trecuta, de voie de nevoie si mai ales de lipsa acuta de timp si energie, am ales sa combn cumva temele Provocarilor Verzi, cu cele ale Transformarilor Recreative, gazduite de MNiko (Mihaela). Asadar, pentru primul proiect (care, de fapt, ar fi trebuit sa fie al doilea), am avut tema Tuburi. Si puteam sa alegem intre furtun, pai, tubul de la pix etc. 


In carte, unul dintre personaje este... o libelula. Ce interesant... Practic o libelula m-a scos din impas - mi-am amintit de libelula lui Dodo...

Am gasit un tub de la un pic, pe cand ma uitam cutia cu diverse, dupa ... ceva de plastic :))). Mi s-a parut un semn. De bun augusr, se intelege.

Cautam o sarma plusata maro. Dar nu am.Din fericire, aveam doua negre, chipurile stralucitoare si... foarte foarte jumulite. Asa au fost de la inceput. Si asa am pornit la atac.


Am lucrat „pe apucate”. Intre o tura de cateva rosii si momentul cand am reusit sa imi fac si eu ceva de mancare (aici a fost o pauza de nevoie, pentru ca cineva a facut snitele si a mirosit atat de tare in bucatarie, azi fiind si foarte cald, incat efectiv mi s-a facut rau... si foame.. 😅, dar mai ales rau.. asa ca am venit impleticindu-ma in sufra, am inchis usa la bucatarie si dupa vreo 5 minute, am reusit sa ma adun, sa schitez aripile si sa le decupez dintr-un rest de cutie de plastic din care mai facusem inainte... geamul la alt proiect).


Dupa ce s-a mai dus din miros  si am putut intra din nou in bucatarie, mi-am framantat pizza cea de toate zilele si apoi, cat s-a facut, am desenat dand dovada de un talent desavarsit si o inspiratie fenomenala (va dati seama ca glumesc, da?). aripile.. sau pe aripi mai bine zis.

Am amintiri destul de vagi din acele momente, pentru ca iar ma apucase starea aceea de foame si moleseala (se mai facea un rand de snitele.. hahahahaha). Din fericire, agonia a durat de data aceea mai putin. Am insirat cateva margele pe post de ochi si cap, am lipit aripile si.... fal fal...


.... libelula a si sburat la Rukkusu si Raza de soare. Ele o asteptau (asteptau ceva, orice, din carte, inca de la inceputul lunii... si cum s-au trezit cu o libelula... au fost incantate de-a dreptul).



Pentru a colora aripile am folosit un marger negru, unul alb si unul verde centropen, un marker albastru japonez si doua acrilice de la creabox (de la Lidl - dar le-am primit demuuuuuuult). Ultimele doua sunt un maro si un gri, un pic metalizate.


Aripile sunt prinse cu banda dublu-adeziva (mi-au luat ai mei si.. cred ca de la caldura, se foloseste cam greu). Am mai folosit-o si pentru a prinde un fir stralucitor, maro in doua locuri (langa aripi ca sa mascheze reclama de pe tubul de pix).


Una peste alta, sunt extrem de fericita si recunoscatoare ca am reusit acest proiect. Am ceva sperante ca voi reusi sa le finalizez si pe restul. Maine se anunta oricum o zi pliiiiiiiina. Pentru ca 🍅🍅🍅🍅🍅 - am reusit sa mai gasim cateva la niste prieteni si bineinteles ca pentru o asemenea cauza nobila (= sucul de rosii) voi mai face niste sauna.



Sper sa va placa si voua micuta mea libelula. Si sa nu va suparati ca am fost cam tacuta zilele acestea (din fericire, in afara de pozele zilei, aveam pregatite articolele de miercuri si joi, ca altfel, nu cred ca as fi putut bifa mfc si reflexii). Hai ca va zic pe scurt... Miercuri spre joi, iar nu am reusit sa dorm decat vreo 3 ore... caldura, tot felul de sacaieli si canicula la greu... dar joi... ca si cand nu aveam o gramada de facut (joi e zi de lapte, plus ca aveam de rezolvat o gramada de lucruri pana in 10 seara, cand.. ce sa vezi, urma a sasea stropire cu tunul !!! ), s-a gasit cineva sa spele cu o chestie atat de nasoala... ca am asa un gol din ziua respectiva. Imi amintesc doar ca repetam ca nu pot sa respir... Norocul  meu cun un puzzle pe care l-am luat si efectiv vreo cateva ore el m-a ancorat ca sa zic asa la realitate. Si ca a fost Mami la noi... Unele lucruri nu ar trebui efectiv sa existe... ce minti diabolice fac asemenea mizerii (ca sa intelegeti, eu ca eu, dar si celelalte persoane prezente au avut probleme de la el.. plus ca pe caldura asta, cand nu ai nici cum aerisi.. Bine ca a trecut. 
Asa ca imi cer scuze pentru ... ca nu am reusit sa va las un gand, sau sa raspund la ce mi-ati scris - sper duminica sa pot recupera!

Ja ne!! :)


8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Draga Rix, nu este nevoie sa te scuzi, fiecare are propria viata privata, are activitati si prioritati mai importante decat blogul, este de la sine inteles. Canicula ne termina pe toti, asta e adevarul. Si eu marti am plecat de la serviciu mai devreme, pentru ca efectiv am simtit cum imi pierd treptat energia si chiar devcateva ori, echilibrul. Asa ca,inainte sa fie foarte rau, m am gandit sa ma grabesc acasa. Ma rog, acasa am stat lungita in pat dar parea ca arde salteaua! Faptul ca am fost acasa nu a schimbat nimic in bine, dar macar nu a mai fost nevoie sa ma concentrez la problemele de serviciu...
Joi seara,pe la zece jumate, a inceput brusc un vant ciudat, din toate partile! Am iesit in tocul usii spre terasa si mai departe nu am avut curaj (nu am iesit in curte, vreau sa zic) vantul avea o putere incredibila... asa brusc, din nimic! Si a inceput furtuna, cu fulgere sibtunete continue! Era asa luminat afara, ca parea ca e ziua!!! Ploaia a fost foarte puternica, am inchis geamurile sa evitam inundatia. Am privit pe geam fascinati. A plozat mai bine de o ora, dar temperaturile nu au scazut! Vineri la fel de cald, ba parca mai mare zapuseala! Azi noapte iar a plouat.... Cica marti vom avea temperaturi de 14 grade, adica mai putin de 22 ca acum!!!

Libelula ta e superba. Ai reusit excelent, pare vie! Si fotografiile sunt perfecte. Felicitari.
Pupici si imbratisari 🤗😘 o zi buna ❤️

Suzana spunea... [Raspunde]

Arata minunat libelula, draga Rux! Nu stiu in realitate, insa aripile in poze sunt minunate!
Felicitari! Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN da, cu siguranta - insa nu am vrut sa stiti de ce nu am raspuns la mesaje si toate cele.
Ciudata vremea in ultimul timp. Calduri au fost mereu, dar parca acum e ceva diferit. Ma bucur ca ai trecut cu bine peste episod. Exact asta mi se intampla si mie cand ma asezam... nici sa te odihnesti parca nu poti.

Am mai prins calduri mari (si in copilarie, vorba aia, se punea uneori cearceaf ud la geam) dar mi se pare ceva foarte diferit acum. Sau furtuni... ohoo.. imi amintesc ca s-a pornit odata una, din senin. eram pe drum cu parintii si Ralu, in Trabi - veneam dinspre Slatina.. Drumul strajuit de plute enorme.. si dintr-o data niste fulgere si un vant......Tinea Tati ghidonul cu toata puterea. Ne-am pus pernutele jos, intre bancheta si scaune si patura in cap :)))))). Sau odata cand eram cu Buni la CEC, a venit si Mami cu Ralu (care era in carut) si cum ne intorceam spre casa... brusc s-a iscat un vant ... de nu vedeai de praf.. am alergat spre casa si in momentul in care am intrat pe usa blocului s-a pornit o vijelie... (cred ca s-au spart ceva geamuri atunci .. haha). Ce vreau sa zic e ca au mai fost si pe vremuri fenomene extreme.. dar erau destul de rare..

Nici nu stiu ce sa mai zic - marti spre miercuri au anuntat stropiri (ca nu au mai dat joi spre vineri). Pe caldura asta sa mai stai si cu toate cele inchise... mai ales noaptea cand se presupune ca ma aerisesti un pic - nu e bine deloc, plus ca ziua urmatoare dupa stropire e iar compromisa ...

Ma bucur mult ca iti place si iti multumesc :*. Am fost fericita ca am reusit sa o fac.
Puuupici.!!! :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana sa stii ca si mie imi place. am asezat-o in hamac si mi-e asa drag sa o vad.
Nu sunt chiar rele aripile - mi-ar fi placut mie sa am timp sa lebibilesc mai mult, dar.. merge si asa :D
Iti multumesc mult! pupici!!! :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Libelula ta este foarte frumoasa, are niste aripi atat de delicate! Ai pus magie din belsug la crearea ei, iar ochii sunt exact ca in carte! Si aripile, de altfel.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso Ma bucur tare mult ca iti place - acum avem amandoua cate o libelula :D. (Ah stai.. ca eu am si crosetata... uitasem :O).
De ohi m-am bucurat cel mai mult!! Mi-ar fi placut sa am si sarma plusata maro.. dar asta e :)

Pupici cu drag :*!!!

Diana spunea... [Raspunde]

Ochii libelulei sunt suuuper! Bine, toata lbelula imi place, dar ochiiii! 😊 Reusite si aripioarele! Felicitari pentru gâză! 😊 E regina libelulelor!

Putinul pe care l-am facut pentru jocurile lunii august printre picaturi le-am facut si eu si e destul de nasoala oprirea pentru altele... Revenirea la joaca parca nu mai e la fel ca inceputul - si cand ma "prindea", iar trebbuia sa ma opresc pentru altele. 😊
Imbratisari cu drag! 💕 Macar serile sa fie racoroase iti doresc! Pupici!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana daaaaa cand am gasit ochii - am fost mai mult decat incantata - initial ma gandisem la niste margele mai sidefate dar... astea.. perfecte. Cat ma bucur ca le-am avut!!
Ma bucur mult ca iti place. Si eu ma uit mereu la ea -o am la vedere (inca).

Te inteleg perfect - nici mie nu imi prieste sa ma „joc” pe apucate. Simt nevoia sa ma conectez la ceea ce fac, caut mereu solutii in timp ce fac alte treburi... si seara cand ajung in sfarsit in camera... imi vine sa cad lata. De-aia am si ajuns sa combin lunile acestea cat mai mult temele creative. Si nici faptul ca nu am acces la materiale cum mi-as dori nu ma ajuta. Dar... sper sa ne revenim la termeni mai buni la toamna. Asa mi-as dori :*

Pupici cu mare drag !!!

Trimiteți un comentariu