marți, 25 iunie 2024

Fii creativ cu plastic si petale - decoratiune Ying Yang (TC 24/44)

Caldure mare mon cher. Ma asteptam la asa ceva prin iulie- august. Dar a sarit de la rece la cald de nu stii ce te-a lovit si numai in chestia asta apasatoare, lipsa de aer si caldura a tinut-o. Vad ca in peste tot sunt fenomene ciudate. Poluarea, frate. Lasand si gluma si rima... cu chiu cu vai, am reusit sa bifez si ultima tema de la transformări creative din iunie  gazduita de Mihaela (MNiko).

Doar ca nu cu ce intentionam. Au picat ambele variante pe care le aveam in vedere, desi parti  din ele stau pe canapea, in sufra... ca niste bucati de puzzle ratacite. 

Am inceput cu o idee din categoria resemnarii :))). Voiam sa fac un semn de carte dragalas ... ca am vazut eu pe la voi ceva plastifiat, asa ca am zis sa incerc varianta cu plastic:


Am dat peste o petala  de lalea cazuta din caietul meu cu desene ( Caiet nouazecist cu desene) cine mai stie de cand uscata intre doua coli de hartie  si pastrata acolo. Mi-a venit ideea salvatoare sa fac semn de carte... si visam sa fac ceva desene artistice cu markerele (stiti probabil ideea aceea de a schita un personaj si a il imbraca in petale - evident ca a trebuit sa ma trezesc la realitate, pe caldura asta daca reusesti sa legi doua vorbe e mare lucru)...

Am recuperat dintre colile de hartie inca 4 petale de lalele (stanga), cea de la care a pornit totul fiind cea de jos... plus ince trei petale mai subtirele si finute - in dreapta (care cred ca sunt de bujor.. - tot asa, acum ceva ani le-am presat si stau intre coli intr-o carte):


Si cam aici a trebuit sa  las totul deoparte si ... iata-ma revenind asupra articolului cateva ore mai tarziu - ce par ani... :))). Intre timp a fost raid aerian cu stropiri, am vazut pasari cazand efectiv in timp ce zburau disperate, nu am dormit o clipa noaptea dinspre marti spre miercuri ca sa incerc sa aerisesc pana incepe nebunia - nu am reusit mare lucru... nu e aer nici noaptea...

Dar sa reiau povestea noastra mai bine. Initial voiam semn de care - doar ca bucatile lungi de plastic erau prea subtiri pentru ce voiam eu sa fac asa ca am gasit una mai lata dar cam scurta. Daca erau doua, le suprapuneam... n-au fost asa ca am indoit-o.. am potrivit o petala de lalea (cea de la care a pornit ideea)  si una de bujor.. si m-am gandit la Ying si Yang. Am lipit cele trei laturi cu banda dublu-adeziva (jumatate din latime la interior, jumatatea cealalta venind peste o latura exterioara, astfel urma sa imi asigure si banda washi:


Si am obtinut o mica decoratiune cu rama pe trei laturi, ce poate fi asezata si pe post de „erete despartitor” ma gandesc. oricum.. e versatila.


Am renuntat sa mai folosesc markerele si observ ca in fuga aia a mea ca sa fiu gata la timp (am fost, dar nu am reusit sa termin de adaugat textul - oricum voi pastra ora la care incepusem sa scriu ca ora de publicare) am pozat decoratiunea cu Risu doar pe o parte.


Ma gandesc ca daca mai aveam inca trei parti puteam face un abajur.. :D Cred ca ar arata fantastic de dragut cu lumina.. cine stie....


Mie imi place mult cum a iesit. Si abia astept sa treaca acest val de caldura, sa se racoreasca macar un pic, sau sa ploua  din cand in cand sa se mai curete atmosfera...  Pana atunci, iata un fata verso:



Si acum, merg sa agat decoratiunea  in galeria cu creatii participante


4 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

Să-ți spun că aveam o ideea asemănătoare, dar pentru felicitare? Din păcate chiar nu am găsit timp luna aceasa să mă ocup de provvocări. Și luna viitoare se anuntă la fel.
Felicitări pentru creativitate!

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko ce tare!! POate reusesti sa o pui in practica atunci cand se mai aseaza lucrurile. Si la mine e tot asa, incerc sa jonglez cum pot ca macar aici sa fie frumos si bine...
altfel dezechilibrul ar fi cu totul compromis. Noroc ca am material, e oarecum organizat (mai am de stampilat cateva poze adaugate recent, dar in mare pot sa incerc o programare macar asa in linii generale pentru luna asta. Ceea ce ar fi de un real ajutor - mi-ar ramane doar tc si pv si pozele zilei. Dar nu imi fac planuri, ca uite... se intampla viata

Pupici cu drag!

Diana spunea... [Raspunde]

Ni la ea, ce idee i-a venit! 😍 Îmi place tare mult acest mic obiect decorativ! Un semn de carte care nu depășește înălțimea unei cărți. ☺️
Felicitări! 💕 Și spor! Pupici! 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana voiam de mult sa fac ceva de genul - am vazut cu petale prinse cu foliile acelea speciale pentru laminare. Cred ca Suzana a facut (parca si Mihaela?) - nu mai stiu acum exact ... 😴😪🛌🏻 dar -am bucurat ca a mers - acum sper sa si tina banda dublu adeziva - in ultima vreme cand mi-e lumea mai draga dau peste cate ceva dezlipit :O. Am proiecte vechi de ani de zile care rezista si astea... nu stiu ce se intampla - in afara de calitatea indoielnica, pesemne :)). Desi sunt luate de la un magazin serios (insa am observat ca, in ultima vreme, benzile astea miros mai urat si sunt mai putin trainice)
Pupic!!

Trimiteți un comentariu