vineri, 14 iunie 2024

Oul, Puiul si Gaina.


Si... bine ne-am regasit!

Din sertar am scos azi trei amintiri amigurumi. Printre carticelele amigurumi pe care mi le-am luat, se afla si una cu mini pasari, realizata de Sarah Abbondio. Sigur ca suna cunoscut numele, pentru ca v-am mai povestit despre ea, anul acesta.

Din cartea cu pasari am inceput sa lucrez dupa ce am citit ca Pompiliei ii plac gainile :D. Stiam eu ca am pe  undeva un model si uite-asa am inaugurat cartea. Doar ca in carte nu este doar o gaina.. se mai gaseste si un pui si.. un ou. Si, iata, asa a inceput epopeea oualor. Intai a fost oul alb, imaculat. In caz ca va intrebati. Si apoi  au urmat cele colorate (albastruRosuoua colorateun ou amigurumi calatorPortocal OulOul de Aur.).


Cat despre ordinea ou - gaina... Conform cartii,  intai a fost gaina, apoi puiul si apoi oul.. daca citim in mod normal. de la stanga la dreapta. Dar daca citim ca in Japonia, de la dreapta la stanga, incepem cu oul, continuam cu puiul si finalizam cu gaina :))).


Eu am inceputut cu oul, dupa cum se poate observa mai sus si am fost foarte fericita ca am si o nuanta de alb mai ivory asa, pentru ca gaina nu era alba, ci un alb mai.... spre galbui.





Dupa cateva schimburi de replici doar de ele intelese, gainusa si oul mi-au transmis prin Risu ca.. ar cam fi cazul sa ma apuc din nou de lucru si sa fac si puiul. Si m-am conformat:


Cateva incurcaturi si descurcaturi de degete mai tarziu, puiul s-a alaturat gastii vesele. Mi-as fi dorit sa fac si un cocos - stiu ca vazusem la un moment dat un model super simpatic pe net. Dar, am ramas fara ochisori mici (de 6 cm ).




Risu i-a indragit pe loc pe toti trei si a profitat din plin sa faca poze. Cred ca vrea si ea :))). Adevarul este ca sunt simpatici foc.


Pentru ca trioul vesel e la casa lui, Risu s-a pozat azi alaturi de carticica ... si puteti vedea si voi o parte din pasarimea prezenta in ea:


Fiind vineri.. ma tot gandeam ce citat sa pregatesc. Dar de cand am ales sa povestesc despre trioul vesel, imi tot vine in mine ce a fost intai oul sau gaina?” 😅

Las dezbaterea asta alctuiva... si mentionez un proverb romanesc, care spune asa: ”Gaina care canta, nu oua”.  Ma intreb daca e un fel de „sinonim” pentru ”Vorba multa, saracia omului”?....... Cat despre gaini care nu se oua, la propriu - din cate stiu eu, se intampla cand este frig.

📚📚

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”


Pe curand!

8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ce dulci sint puiuții! Tare tare dragalasi! Da, parca tocmai ce au iesit din oul acela alb, perfect. Daaaa.... ramâne nedeslusit! Misterul aparitiei vieții...
Faina ideea citatelor, legate de puiuții creati de tine.
Un start bun in weekend Rux draga!
Eu ma pregatesc sa plec la birou... La noi e cerul gri si astazi va ploua cu siguranta. Ramane inca rece... acum sunt doar 8grade!
☔🐾🤗😘

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce multe jucarii ne--ai oferit in aceasta postare.
Dragalase foc! Pupici, draga Rux. Un weekend placut! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN de fapt cea albicioasa e gaina :))). si eu m-am distrat putin ca oul e cat gaina si puiul. Dar na.. asa erau modelele concepute :))). egalitate. Hahaha

La noi a plouat joi spre vineri si vineri a fost ceva mai racoare.. a inceput insa sa se incalzeasca si se anunta stropiri incepand de pe luni... pana saptamana ailalta. parca pe 27... ce sa zic.
Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur ca iti plac. De la ele a inceput ideea cu ouale colorate crosetate :)))).
iti multumesc mult -la fel :)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Deci, la tine mai intai a fost oul! Mie mi-s dragi si gainile si pisicile, iar ca paranteza amuzanta, am avut un motanel care se intindea la soare pe trotuar in curtea puilor si puii se uircau pe el si il ciupeau, iar el scutura din urechi si atat! Evident, cand nu era si o closca pe acolo, clostele se temeau de el desi era inofensiv si il alungau.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da, categoric oul. asa s-a nimerit :)))).
ma bucur tare mult ca iti plac :D.
Cred ca era adorabil motanelul. Dragalasul.. clostile erau prevazatoare hmm.. probabil nu voiau sa riste.
Ma incanta sa vad gingasie si intelegere.. e atat de mult rau in jur.

Eu ma pregatesc de o saptamana si mai bine de stropiri. Azi a fost foarte cald.. si choar am avut un moment de slabiciune. Oboseala si mancat aiurea si lipsa de aer.. si frustrare cred de ceea ce urmeaza - generata de neputinta, pana la urma.
Acum am reusit sa ma linistesc putin si cred ca il voi lua pe K sa ma lungesc un pic. Nu am mai facut demult asa ceva. oricum nu pot sta la Buni in camera.. e mult prea cald..si nu ajuta pe nimeni.

Pup

Diana spunea... [Raspunde]

Cât sunt de frumoase jucăriile! 😍😍😍 Adorabile! Mare veselie pe acolo! 😊 Oul sau găina? De-ar fi sa credem unele legende din culturile omenirii în care se spune că Lumea s-a născut dintr-un ou primordial... oul a fost mai întâi. 😊
Zile liniștite îți doresc! Pupici cu drag! 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana unii zic asa, altii zic asa :D. Cum o fi... teoretic si logic, oul ar fi o idee. Dar, pe de alta parte...
Ma bucur ca iti plac. Daca as putea as face numai chestiute dragute pe care sa le imprestii cu drag sa aduca bucurie .... ma bucur mult cand reusesc, macar asa cat de cat,
:D
Pup cu drag!!

Trimiteți un comentariu