duminică, 16 iunie 2024

#15 Santa Maria Puzzle 3D (Jurnal de Colectionar).


Buna!
Stiti deja ca imi plac puzzle-urile (chiar, va trebui in curand sa creez o pagina pentru ele, pentru ca s-au adunat destul de multe si s-a aglomerat cam tare pagina 🎎Joaca🎎. Puzzle-urile clasice sunt foarte faine - dar sa vedeti ce experienta interesanta aduc cele 3D!!

Mi se par fascinante. Am in colectia mea si doua nave.  Mi-ar mai placea vreo 4-5, dar... stau prost cu locul si nici foarte accesobile ca pret nu sunt. Asa ca momentan, am doua si astazi va povestesc despre prima dintre ele: Santa Maria.


Daca nu ma inseala memoria, atunci cand am luat-o eu, aveau si o varianta mai mare. Cu mai multe piese. Vasul mei are vreo 93 de piese, nu este foarte mare, dar mie mi-a placut tare mult sa il  montez. 

Nu stiu daca am facut poze - daca voi gasi salvate pe vreo memorie, cu drag voi reveni asupra subiectului, dar pot sa va spun ca s-a montat relativ fara prea mari batai de cap. Este destul de rezistent si foarte frumos realizat, cu detalii interesante.
Are si un suport pe care poate fi expus si mi-as dori ca in curand sa ii gasesc un loc unde sa fie ceva mai protejat, poate ceva cu vitrina) - asta ar fi cam singurul dezavantaj (praful).


Piesele vin pretaiate - am undeva si cartoanele din care am extras piesele, dar nu am acum acces la acea cutie (le-am strans si eu mai multe la un loc). Cutia vasului am folosit-o pentru a depozita materialul de curs de la unul dintre cursurile de pe Domestika (cred ca cel cu Amigurumi).




Sper ca v-a placut ce am pregatit azi pentru fila jurnalului de colectionar. Din aceasta serie de vase mai am unul, despre care va voi povesti la urmatoarea intalnire. Cel de-al treilea nu l-am gasit, din pacate - pentru ca mi se parea foarte interesant (un vas chinezesc). Mai era si un vas de pirati in aceeasi categorie de dimensiune, cam negru... 


Voua va plac puzzle-urile 3D? Mie tare mult :D. Am facut chiar un dulap inspirata fiind de ele, dar si o mini sanie, sau o etajera (Mobilier). Insa inainte de toate acestea, am facut niste case (Copilarim: Casutele si somnul (lipsa).), care daca stau sa ma gandesc bine, cam pe acelasi principiu s-ar monta.

Ja ne.

8 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Nu am mai vazut puzzle corabie, arata foarte bine! Dentista mea are un turn Eiffel si Empire Stare Building expuse pe un raft in sala de asteptare. Imi plac, dar praful care intra la imbinarile pieselor cred ca acolo ramane.
Am si eu trei corabioare, una mica, una minuscula, si una abandonata pe la jumatatea montajului, din lipsa de timp. Nu este puzzle, dar este la fel de dificila.

Marisa Cavaleiro spunea... [Raspunde]

What a beautiful puzzle, I find this 3D puzzle more interesting than a simple puzzle, it's similar to Lego constructions, I think you should also try Lego-mania! The boat is very nice, a pirate ship should also be very interesting! Have a great week! Hugs!

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu am vazut astfel de puzzle-uri, doar pe cele de care a spus Pompilia. Eu as fi zis ca este un lego. Si mie imi plac vapoarele, insa chiar nu am unde sa le tin. Asa ca am zis mereu pas. Arata foarte frumos!
Pupici si o saptamana frumoasa, draga Rux! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso daca as avea unde sa le pun... nu ca acum am loc berechet, dar zic... daca as avea loc, mi-aslua un vas din cele mari. ERau un vas Mississippi si mai era o corabie a piratilor cu lumini. Dar sunt enorme. :)). Din categoria aceasta mai micuta, mai era un vas chinezesc pe care nu l-am gasit - pe acela chiar l-as lua, e foarte interesant si cred ca i-as gasi totusi loc.
lasand insa asta ... sunt fantastice genul acesta de puzzl-uri.
Praful.. oh. mda. Se pune :)). se sterge.. nu e problema. Poate la unele e mai delicat - eu am o parte cat de cat protejate, in cele doua corpuri de biblioteci - culmea e ca luasem micile etajere pentru papusi si le-am populat cu puzzle-uri 3D si carti.. doar cateva papusi :))))))))).
Oh ce interesant - poate ni le arati - m-ai facut foarte curioasa :D.
Pup!

copilarim spunea... [Raspunde]

@Marisa Cavaleiro I totally agree. The main difference is that the puzzle is fragile.
I did try lego... ohh the advantage is that you can store them easier :D. The not so good part is that the ones I would like to have are soooooo expensive :))).
Hugs :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana seamana - doar ca e mai fragil. Mai greu de demontant - risti sa se strice. Dar sunt absolut fabuloase. sa vezi ce placut este sa le montezi. Spatiul e intr-adevar problema... :((. Nu e corect.
Multumesc mult !! Vacanta placuta iti doresc :*!!

Ștefan spunea... [Raspunde]

Zici ca ne-am fi înțeles..tu ai făcut acest puzzle minunat cu corabia, eu am colorat, pe Happy Color, tot o corabie simpatică.

Îți doresc o săptămână reușită și răcoroasă!🙏😇

copilarim spunea... [Raspunde]

@Ștefan ce tare! Puzzle-ul l-am facut demult, dar cum de am ales sa scriu chiar acum despre el :D.
Am vrut sa intru pe happy color si mi-au cerut nu stiu ce acorduri... asa ca am renuntat pana ma prind ce vor.
Iti multumesc mult - racoroasa... eh e discutabil. Cica azi a fost cel mai racoare.. doar vreo 31 de grade :))). la finalul saptamanaii se anunta spre 40 :)))))

Trimiteți un comentariu