vineri, 27 ianuarie 2012

Humpty Dumpty - amigurumi

http://copilarim.blogspot.com/
Buna!!
Anul trecut in iarna am primit o invitatie grozava din partea lui Amy - si anume de a face parte din juriul unui concurs pe care il va organiza si de a oferi unul dintre premii! Concursul este organizat pe Casuta Copiilor si este adresat copiilor pana in 12 ani (intrati pe blog si veti citi mai multe despre regulile de participare!! : Daruim de Dragobete).
Anul acesta ne-am pus pe treaba (din juriu fac parte Maria si Valy - Copii si mame, bineinteles Amy si subsemnata) si am creat pentru participanti premii spunem noi minunate.
Pentru mine a fost o adevarata provocare acest concurs - in primul rand am batut recordul personal la jucarele amigurumi mari (cu ocazia asta va pot spune detalii si despre ce presupune sa lucrezi cu croseta mai mare, dar si jucarii mari). In al doilea rand a trebuit sa caut un personaj simpatic care sa fie indragit atat de fetite cat si de baietei, indiferent de varsta. Si asa am ajuns sa il fac pe  Humpty Dumpry.


Despre povestea lui astazi va spun doar ca "statea pe un zid" si vorbea "pe limba lui" :P.. ah, da si ca este un ou. Un ou tare simpatic. Jucaria creata de mine are aproximativ 30 cm (va spunea  ca e enorm.. ) A inghitit aproape o perna eco special cumparata pentru el (haha) si vreo 4 suluri de acril pentru bebe. L-am lucrat cu croseta numarul 4... Nu are elemente care pot rani (este doar din acril si umplutura ecologica folosita la perne).



Este lucrat astfel incat sa stea jos si picioarele sunt usor articulate (in sensul ca au genunchi) - din model. Palaria si papionul sunt cusute, la fel si celelalte elemente: ochii (crosetati), gura, mainile si picioarele.


Modelul - propriu. Timp de realizare - aproximativ 3 zile. Lucrand cu croseta mai mare in general este mai usor decat cu cea mica si firul de bumbac, Totusi pentru ca a fost firul pus in doua a fost putin mai dificil. Asa cum spuneam intra foarte mult material la astfel de jucarii - mari, probabil daca ar fi fost un fir mai gros era si mai spornic :)). Dureaza destul de mult - dar asta in functie de cat de mare urmeaza a fi proiectul, pentru ca la Pingu (un alt proiect lucrat cu croseta 4, dar mai micut 11cm si cu mai putine detalii a durat aproape o zi).


Sper sa ii placa si castigatorului cel putin la fel de mult cum a placut celor care l-au vazut pana acum si sa se bucure de el (o sa imi fie doooor - asa ca mai mult ca sigur imi voi face si eu o mini versiune!!). Daca as mai lucra jucarele mari - da! poate nu chiar atat de mari, dar in conditiile in care am material potrivit, cu mare placere si drag! ( nu de alta, dar stau prost cu spatiul de depozitare, hihihi).


Sper ca si voua v-a placut "cel mai mare amigurumi" realizat de mine pana acum - Humpty Dumpty !!:D Daca ati dori sa il castigati si va incadrati in regulamentul de participare la concurs, nu ezitati sa participati si sa ne faceti "zile fripte" cu creatii minunate sa ne fie cat mai greu sa alegem (nu stiu ce e mai greu sa fac un mega amigurumi sau sa jurizez... voi ce credeti?:p): Daruim de Dragobete !


5 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

Humpty Dumpty esti foalte flumusel, ai culoli potlivite de plimavala, esti destul de male ca sa te stlang in blatze, esti luclat cu dlag de buna si dlaga Lux si tale as vlea sa te iau acasa sa dolm cu tine. O sa palticip si eu cu mami la conculs. Si sa stii ca imi place si de cutzu Dodo.

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

Cu dlag, Dal(r)ia

copilarim spunea... [Raspunde]

:)) Dal(r)ia eu, cutzu Dodo si Humpty Dumpty, impreuna cu Amy, Maria si Valy te asteptam la concurs cu nerabdale!! Abia asteptam sa veddem cu ne vei incanta!!:) (si ii multumim lui Mami ca te va ajuta si indruma:)!!
:*

Amy spunea... [Raspunde]

Dragutul,frumosul,haiosul humpty-dumpty! Multumesc frumos, Rux!
Tb sa-mi fac timp sa incep sa postez din lucrari. avem deja lucrari de inscris.
imbratisari, draga Rux!

copilarim spunea... [Raspunde]

Abia astept sa le vad - sunt nerabdatoare:D

Trimiteți un comentariu