duminică, 25 iunie 2023

#14 Jurnal de MSC - Al treilea capitol -

💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

Probabilca as avea material pentru zece jurnale MCS ca sa astern cum s-a desfasurat, cel putin, prima parte a saptamanii. Dar, ce a fost, a fost  si sunt recunoscatoare ca sunt aici. M-am hotarat sa bag in hiatus jurnalul. Mai avem o intalnire, la sfarsit de luna - 15 intalniri... Suficient.
Cred ca ideea mea a fost sa fac putina lumina in ceea ce priveste faptul ca uneori nu pot fi parolista, sau ca lucruri foarte simple, pentru mine devin.. complicate. In plus, poate cineva va gasi raspunsuri pentru ceva ce altii spun ca e inchipuire si .. nu e. Este real.
M-as bucura si daca, poate - poate, cuiva i s-a schimbat viata in bine, afland lucruri pe care poate nu le banuia, sau reamintindu-si ceva ce uitase.


🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Daca iau in calcul ipoteza ca nimic nu este intamplator, ma gandesc ca este o posibilitate sa mi se fi dat vreun fel de misiune. Ma gandesc ca, daca ar fi fost altcineva in locul meu, chiar si din familie, nu ar fi fost prea bine - fiind vorba de ceva ce nu are tratament alopat si in care tratementele recoomandate pentru efecte pe care aceasta afectiune le are, pot face mult rau (se stie ca antidepresivele, anxioliticele au tot felul de sefecte secundare)....
Eu mereu mi-am pus intrebari, am incercat sa inteleg de ce, ca sa pot ajunge la cauza problemei. Uneori eram chiar putin intregata de faptul ca unii oameni iau un hap si gata le trecea. Foarte rar vreo pastila a avut un efect in timp (sa zicem care sa amelioreze) si de aceea am incercat de fiecare data sa inteleg care e modul de functionare.
Am gasit multe raspunsuri, confirmari si o alinare citind cartea drului. Bruce Lipton. Are logica, are vaza stiintifica si sunt in ea multe lucruri pe care le simteam sau spuneam intuitiv.


💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies

De ceva timp deja, am inceput sa arat poze din colectia mea de papusi  (dar si cateva dintre papusile pe care le-am oferit in ultima vreme lui Mami si Buni, sau papusele care au fost ale surioarei mele). In perioada in care nu puteam scrie pe blog, am avut doua tentative de a face cate o poza cu o papusa pe zi. Prima data a durat 50 de zile. Sunt pozele pe care le vedeti la MFC. A doua, a durat ceva mai mult si am facut portrete mai mult. Ma gandesc ca ar fi dragut sa le grupez cumva si pe acelea.
Fiecare papusa pe care am primit-o / cumparat-o /salvat-o / creat-o are o poveste a ei. Mi-am marit colectia mai ales in pandemie, cand, dupa ce mi-am luat doua papusele SH absolut superbe, mi-am facut curaj sa salvez cateva de pe ebay. In tensiunea in care traiam atunci, sa participi la o licitatie si sa mai si castigi, cu un pret super bun, ceva ce iti doreai.. era fix ce trebuia. Echilibra cumva balanta.
Ca au ajuns papusile dupa aproape doi ani la mine, cu mici lipsuri si peripetii, e partea a doua. Nu am apucat sa ma bucur decat de vreo 2 proiecte in ceea ce le priveste si.. desigur, a trebuit ca o parte sa fie si usor parfumate, ca altfel era prea frumos ca sa fie adevarat. 

🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Constat ca, pe pagina 🍏Bunatati🍏,  am ajuns la anii 2021, 2022 si 2023. M-am gandit ca voi scrie impresii cand voi face paginile pentru respectivele perioade - chiar va trebui sa ma ocup si de organizare, sa sterg putin praful la capitolul acesta :).

La capitolul curatenie v-am mai povestit ce detergent folosesc, ce balsam (otet). Pentru spalat vase, dar si pentru maini, folosesc o solutie de biberoane fara parfum. E super faina si nu imi usuca mainile.

Ma gandesc doar ca ... toate produsele de curatenie ajung in apa si in sol... Nu e de mirare ca se folosesc atatea alte chimicale ca sa se trateze apa care ajunge la noi la robinet. Trist.


🟩 Cati oameni, atatea povesti 

Intodeauna m-am intrebat ce cred ceilalti, cum resimt anumite experiente... cum se raporteaza la ele, cum reactioneaza cand sunt tratati urat, dar trebuie sa pastreze aparentele -cum sunt de afectati.. 


🟢 Inspirate de voi



Pentru ca am tot povestit despre reclame, am ales un filmulet in care ni se arata cum de se creaza iluziile acelea dupa care se alearga apoi la ... magazin. :)) Asa ca sa luam niste popcorn si sa ne amuzam putin :D.


📗 Ce se spune / stie

Daca tot am povestit de reclame... mi-am amintit ca urmaream la un moment dat (pe vremea cand incepusem sa facem provocari verzi) povestile lucrurilor.... ca sa traduc in romana. Am cautat canalul lor si am ales urmatorul clip:


Trebuie sa spun ca totusi, reclamele la jucarii de pe italieni (din pauzele intre desene animate) prin anii 93, erau tare simpatice. Cand am inceput colectiile de pausi, ma gandisem sa iar pentru Ralu cateva barbie - pentru ca stiam cat si-ar fi dorit pe atunci asa ceva. La un moment dat, am gasit una pe care o vazusem intr-o reclama.. cu fluturas. Nu va spun ce entuziasm a fost pe mine. :))). Nu ma gandeam ca as putea sa o gasesc vreodata (totusi era la niste ani buni distanta).
Mie chiar imi placeau reclamele acelea.. dar ca divertisment, probabil ca aveam eu alt mod de raportare la reclame. 

❓ Stiati ca....

Daca tot mi-am amintit de prietenii de la The Story of Stuff Project, iata un filmulet despre cosmetice, asa, cu cateva idei orientative:




💬Motivational

Revenind la Summit Flow 2023. M-am gandit sa adun cateva ganduri referitor la materialele prezentate (pe unele le-am privit integral, pe altele pe sarite, doar cat sa imi fac o idee...). 
Mi-ar placea sa aflu si parerea voastra, daca ati urmarit si ce.. :).

Ca sa nu aglomerez pagina de jurnal prea mult, m-am gandit sa imi notez pentru fiecare zi din eveniment, gandurile in alta ciorna - care in timp va deveni fila de jurnal...

Ziua a sasea- : Invataturi samanice despre flux



  1. Meditia - despre intoarcerea acasa.
  2. Alberto Villodo - a povestit despre experienta in Amazon si a prezentat un dans ”Intampina jungla cu bratele deschise”.
  3. Marcela Lobos  - 
  4. Angaangaq Angakkorsuaq  - mi-a placut cantecul din final. Mi-a placut ideea fiintelor spirituale care isi asumara raspunderea. 
  5. Alina Roman - am urmarit intreg materialul cu interes. Sunt de acord ca facand ceea ce iti aduce bucurie poti scapa de foarte multe probleme de sanatate.... Mi-a placut.
  6. Ion Bucur - voiam sa ma  uit pentru ca era vorba si despre constelatii de familie, dar nu am rezonat.
  7. Adriana Nicolae -
  8. Monica Dascalu - pana la un punct am ascultat (cred ca imi amintea putin de Bette Midler si asta mi se parea fascinant! :D) povestea de viata. 


4 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Cred ca scriu pentru a treia oara...
Spuneam ca aici semnalul Internet apare si dispare asa... Pur si simplu.
Nu pot deschide videoclipurile dar le voi vedea saptamana viitoare de acasa
Intr adevar, nimic pe lumea asta nu e intâmpator.
Important este ca tu sa faci ceea ce iti face tie bine. Daca ajuta cuiva, este super, daca nu acum, poate mai tarziu ... Precis ceea ce scrii este intwresant pentru multa lume,chiar daca nu toata lumea comenteaza.
Pupici si imbratisari 😘🤗💞

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Eu m-am invatat sa copiez textul inainte sa dau publish - asta dupa ce am pierdut niste comentarii ... din cauza netului. evident ca uneori uit (si fix atunci mi se intampla iar.. hahahaha).
Iti multumesc mult pentru ganduri :*. Imi transmiti de fiecare data asa o energie pozitiva (si acum, vine si cu adiere de la mare.. :D).
pupici cu draaag!!

CARMEN spunea... [Raspunde]

Pai eu in timp ce scriu, tac... Nu mai am net! Nu apuc sa finalizez comentariul, dar nici multe nu mai aveam de scris si... Gata, ce sa mai copiez?! 😁😬
Pupici 😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN cred ca am uitat sa zic ca era vorba de pe laptop. De pe tel.... hahahaha... de pe tel cred ca am reusit de vreo doua ori sa comentez si nu stiu cum de a intrat de pe alt cont :))))).
Ce pot sa zic.. laptopul ramane baza.
Pupici

Trimiteți un comentariu