vineri, 2 iunie 2023

Povestea copacilor lui Lorax si o noua misiune.


Buna!

Ati putut vedea deja cateva poze cu proiectul meu, miercuri (Miercurea fara cuvinte - Copacii lui Lorax (Truffula)), dar astazi v-am pregatit putinele poze cu materiale, din timpul lucru si cateva facute cu noul nostru decor, finalizat.

Rukkusu s-a bucurat sa faca o fotografie noua azi - iar eu m-am straduit sa se vada si fundalul lunii.. si acest maret proiect si Rukkusu in poza 🤣😅.


Nici nu mai stiu cand mi-a adus Mami blocul de desen (saptamana trecuta, dupa miercuri, oricum)... o comoraaaaa (e dinainte de 89, clar! 😍). Mie imi placea tare mult cand mergeam la librarie sa cumparam caiete, rechizite... creioane colorate. Ce ma bucur ca inca mai am cate ceva... de atunci.
Nu stiu de ce aveam initial senzatia ca sunt foile mai groase (probabil ca era un bloc mai micut cel pe care mi-l aminteam). Cand l-am deschis sa ma apuc de proiect... „soc si groaza„ = 😱 ! Foile sunt subtirele si pe alocuri chiar usor transparente. 🤣 Ceea ce punea o problema pentru proiectul in cauza (altfel nu ma deranjeaza).


Motiv pentru care am cautat de urgenta un calendar donator de spate cartonat (si l-am luat la rost pe cel din bucatarie, pe care il tot reciclez din 2020 incoace). Aveam nevoie de sustinere pentru proiectul meu.. asa ca am lipit coala pe suportul cartonat.
Din foi de revista am mai facut (duminica cred) cateva bete, special pentru copacei... ma bazam pe acrilice sa le vopsesc daaaaar... ca sa vezi, nu mai am alb... Fix ALB. Am incercat cu un marker - esec aproape total... asa ca... am cautat si eu doua „bete„ mai putin colorate.


Cam asa arata schita mea la inceput. Se contura destul de greoi. Am folosit creioane colorate (pastel, normale si din cele acuarela). Desi a durat pana cand am reusit sa transform schita pala de mai sus in ce veti vedea mai jos, imi place mult sa lucrez cu creioane acuarela. As fi vrut insa sa fie mai multe in set (unde mai pui .. ca am si ratacit un portocaliu... habar nu am unde a disparut 😶).


Si... la fel de habar nu am sa lucrez cu ac de impaslit :)). Eram fericita ca am doua (pentru ca mi-am luat un curs). Ei bine.. mai am doar unul. Nu inteleg cum s-a rupt unul... Am lucrat cu atentie - sa va explic cum. Am folosit un burete de bucatarie, am pus partea mai rigida in jos.. si practic coroana copacilor am format-o pe burete, cu ajutorul acului... Cred ca a fost acul acela defect... Pffff.


Acum... nici nu stiu ce voi face cu el... in Japonia au un loc special pentru ace pensionate :)))). Cert este ca am nevoie de alt ac pentru lucru... Ehhhh. Dar, cel putin, am terminat proiectul!


Pentru partea pufoasa, am folosit resturi de acril prieptanat, din care am facut par de papusi (de exemplu, despre cel verde am povestit deja: Making of costumatia de Romancuta (#03 STD/SP)  ). Materialul ramas l-am pastrat si.. iata ca i-am gasit utilizare :D. Ah.... stropii din copaci sunt stropi de mina de creion acuarela... :))). M-am gandit ca arata dragut:


O imagine de ansamblu mai sus si doua fara sina din laterale a suportului - merge si fara suport, dar aca tot il am il si folosesc-, mai jos....  Cei doi copaci din fata sunt prinsi cu ajutorul benzii dublu adezive. Tulpinile sunt decorate cu marker (am folosit si alb, dar pe portiuni micute).



Rukkusu si Raza de Soare au profitat de faptul ca se incheia luna ca sa mai faca o poza in fata casutei de mai... au luat si noul decor cu ele..si l-am pus pe jos :)).


Si inca doua poze, dupa care ne-am grabit sa facem articolul de miercuri, ca sa nu treaca.. ziua (apropo... datorita petrecaretilor nu prea am putut dormi noptile astea... si azi  pe la 4:40 am sesizat ca incepe se lumineze ...😳 .. mai ca nu m-am si speriat un pic :))). 
Dar revenind la poze:



Si... cea de azi (am imprumutat putin o costumatie de la o papusa Barbie - asa.. ca de excursie in padure :))))!




La Provocari Verzi, a inceput deja... vacanta de vara. Doar ca.. este una cat se poate de creativa. Plecam in misiune sa salvam carti. Micaela, a realizat doua fotografii tare frumoase ca sa ne inspire:

Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul Intai : Iunie - A venit vacanta?
(01-30 iunie 23:55)


Ja ne!

12 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Ah ce imi vine sa musc 😜🥰😍 copaceii sunt ca vata de zahar 🌞
Imi plac tablourile tale, sunt inscenari foarte reusite. Felicitari draga Rux 😘💞 un weekend minunat sa ai!

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN adevarul este ca... daca nu as fi vazut si eu vata de zahar pe bat roz, nu m-as fi gandit. dar am vazut - nu am macat decat clasica, insa.. :))) (poate pentru ca am vazut si cand turnau colorantul in masinarie si efectiv mi-a pierit pofta :)).
Dar am vazut un filmulet pe net, cu ceva asiatici, care faceau o floare enooooorma - poate o stii!! Cu bleo, roz si galben. Foooarte tare era.

Ultima data am mancat vata pe bat la mare, la Costinesti, in 2003. Si primeam mega portii. Domnul care facea vata era din Pitesti Si cand am luat prima data (am stat acolo cu prietenele mele) a intrat in vorba si cand a aflat ca sunt din Pitesti ne dadea mereu extra portie :))). Adevarul este ca.. eram si draguta - eu mereu am ras si mi-a placut sa imi imbratisez prietenii, sa alerg acolo unde e nevoie de mine. Cand te vad mereu razand, imi amintesc de acele vremuri.
De fapt, de aia ma si apucasem sa fac fimuletele de pe youtube - ma cam oboseau, dar invariabil zambeam cand pornea camera.. Apoi - cred ca spre final, cu prostiile celor de la yt si nu numai (oameni care nu stiu sa isi asume raspunderea pt ce fac siapoi distrug proiectele altora) m-am vazut prin ultimul clip cum efectiv paream obosita.. si nu puteam zambi si m-am oprit.
as tot vrea sa revin, insa... inca nu am gasit rezolvare la partea cu disclaimerul. Unii sunt prea corecti, ca isi pun singuri bete in roate :)))).

Pupici.

Ps: e un desen naiv - dar uitandu-ma la el chiar ma bucura :DIti multumesc mult si te imbratisez :*

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Zici tu ca e un desen naiv, dar e foarte reusit. Culorile si pufosorii copacilor te binedispun instantaneu. In copilarie imi placea vata de zahar, apoi aproape disparuse. Prin 2006-2007 am gasit si eu intr-o statiune, era colorata, mi-am luat si nu am putut manca mai mult de jumatate, mi-a facut greata. Atunci am zis ca e prea dulce, acum ma intreb daca nu era colorantul.
Rukkusu e adorabila pe post de Scufita Rosie! Cred ca abia asteapta sa se plimbe prin padurea fermecata.

Suzana spunea... [Raspunde]

Copacii sunt cum sunt, dar tinutele lui Rukkusu sunt minunate! Multumim pentru povestea creatiei lor. Imi pare rau pentru acul tau. Stiu cum arata, insa nu credeam ca se poate rupe asa usor.
Pupici si weekend placut, draga Rux! 😘❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso ma bucur mult ca iti place :*.
Cred ca erau amandoua (si zaharul si colorantul :))). Dar serios ca mi-ar placea o masinuta de facut vata de zahar - as incerca din cel brun :)))).

Daaa. si eu m-am gandit ca parca e scufita.. :))))). Intre timp i-ammai gasit inca vreo 2 tinute - noroc ca am acces la o cutie in care le aveam asezate la indemana.
Pupici cu drag :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur ca iti plac - eu visez sa reusesc sa pun masinuta de cusut in functiune (si sper sa functioneze.. haha). Vreau sa fac si eu macar asa cate ceva ...
Dar pana atnunci am de terminat urgent cel putin vreo 5 proiecte.. :O. Si nu iti zic ca iar se anunta galagie :(.

Nici eu nu imi imaginam ca se poate rupe... habar nu am ce s-a intamplat ca ...macar de as fi lovit parchetul ceva, as intelege, dar era un burete... :))) Cred ca avea o hiba.
Pup cu drag :)

Stef Rof spunea... [Raspunde]

Hmmm, ce să vezi..de când n-am mai dat prin ograda blogului, vă cam faceți de cap..iar Rukkusu e tot mai mândră pe zi ce trece.😆
Când am văzut ilustrația cu vata pe băț, instant mi-a fugit mintea la vremurile alea, dar nu neapărat la vată pe băț, că nu-mi prea plăcea, ci la plopii de pe marginea drumurilor. No, la ce s-au gândit când i-au tăiat, nu știu, poate or fi avut o idee bună, mai știi?😁

MNiko spunea... [Raspunde]

Mă bucur că ai scris povestea copaceilor. Garderoba de vara a lui Rukkusu e foarte diversificată. Am citit și noua temă de pe Provăcări verzi. Sper să pot fi mai activă de data asta.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Stef Rof da ne-am facut copacei mitosi... sau vata pe bat:)))).
Imi placeau plopii - nu sunt mega fana puful lor, pentru ca desi initial nu aveam nimic, acum se pare ca nu imi mai prieste. As vrea sa cred ca i-au dat jos doar pe cei care era un pericol (unii erau putreziti si cadeau pe la furtuni - erau intr-adevar un pericol, dar nu toti. Imi placeau drumurile inainte.

Ar fi trebuit sa planteze altii (vad ca e o moda acum sa planteze platani.. fara numar....).
Ma bucur ca ne-ai vizitat :D

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNikoda - o poveste cu peripetii :D. Fata de alte luni, va aparea in mai multe tinute :)) sper.
Iti doresc sa gasesti timp si inspiratie si pentru creat :* - ceea ce imi doresc si mie, bineinteles
pup cu drag :)))

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Ooo, Rukkusu parcă seamănă puțin cu Scufița Roșie...
Colăceii sunt drăgălași dar pe mine mă duc cu gândul la vată pe băț (n-am mai mâncat așa ceva de atâția ani...😃)
Rază a obosit cu atâtea materiale ...bine că s-a odihnit cu Rukkusu pe iarbă în grădinița lor dragă !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza asa-i? :)))
Din cauza rozului :)))). Desi pentru mine vata pe bat e alba.. :). Dar da.. s-a asociat in ultima vreme rozul cu asa ceva.

Dupa atata muncit s-au odihnit (macar ele).
Uneori cand ma uit in pozele de pe blog, asta imi amintesc din perioada respectiva. Ma ajuta foarte mult sa fac aceste poze si sa scriu povestea pe blog.. :).

Pupici cu drag!

Trimiteți un comentariu