marți, 13 iunie 2023

#12 Jurnal de MSC - Al treilea capitol -

  


💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

Nu am mai reusit sa scriu. De fapt nu stiu cand s-a scurs timpul intre joi si luni :))). Duminica noapte a fost liniste, dar cand iti strici somnul si mai ales dupa noaptea de sambata spre duminica ... nu am reusit sa adorm decat tarziu. Acum iar este noise -  zgomot... cum sa ii zic. Bruiaj. Sa nu radeti - au fost seri cand imi puneam castile pe urechi (am unele profi) si ascultam alta muzica.. sa nu mai aud zgomotul. Avea tati si unele ca sa nu mai auzi nimic (din cele profesionale pentru cand lucrezi) dar .. ce faci cu vobratiile.. :)))).

🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Ma gandeam cum cadem in capcana... si ne distantam de noi. Mi-au venit in minte versurile acestea scrise de Mihai Eminescu:

” Astăzi chiar de m-aş întoarce
A-nţelege n-o mai pot...
Unde eşti, copilărie,
Cu pădurea ta cu tot?”

Apropo. exista si o interpretare muzicala, care ii apartine lui Nicu Alifantis (aici). Mie mi se pare cam prea .. hai sa zic melacolica. Nu prea mai rezonez cu ceea ce ma face sa simt ca am pierdut ceva. Adevarul este ca a spune ca ai pierdut copilul din tine e si trist si periculos. El e acolo. Daca scoti ceva din castel.. se va prabusi, mai devreme sau mai tarziu.

E indicat sa ne regasim... si sa traim autentic. Nu sa fugim dupa cai verzi pe pereti. Competitia e buna - dar cand suntem in competitie cu noi... nu cu altii. 

💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies

Azi vreau sa impart cu voi o portie de umor a la Mel Brooks (subtilitate, pe langa ceea ce se poate observa cu ochiul liber). Cand eram mici am vazut filmul acesta (Facerea lumii vol 1.. sau cam asa ceva era traducerea) de nenumarate ori pe caseta so de fiecare data am ras cu lacrimi. 

Vi-l recomand, daca nu l-ati vazut. Are si o coloana sonora simpatica filmul... imi amintesc ca tot asteptam urmatoarea parte... inca o mai astept. Mi s-a parut potrivit sa il asez la partea cu ... creativitate ..

🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Continui episodul retete, cu ce am publicat in 2019: 

Articole: 
Cornuri cu... drag. - fac in continuare reteta (desi de multe ori o adaptez in functie de ce am prin casa si din ... ochi)
Painea Cozonac - daca vreti sa vedeti un Kouki mic si forma mea de paine care intre timp e injumatatita :)). Painea e geniala, dar nu am mai facut varianta cu unt. Pun in schimb smantana.
Miercurea fara cuvinte " O Rosie Inima" - un exemplar de rosie minunat
In reluare. - poza cu smantana prinsa (adica laptele care are smantana pe el)
Un tort de ... mamaliga. - in ultima vreme nu am mai facut mamaliga (fac pentru Buni mai ales) - imi place sa fac si reusesc sa nu o prind :D
Smoothie cu Iaurt si Mamaliga? - smoothie-urile le fac tot pentru ai mei... chiar as putea sa fac acum, ca tot s-a incalzit :D
Pancakes de mai (cu cirese, crema de cacao sau lapte) - na ca mi-am facut singura pofta de crema de ciocolata (crema noastra de tort) ...dar ultima data de la zahar m-a sagetat o durere in dinte pana in ochi s-a dus. O fi ea buna, dar mai mult tin la dintii mei :))).
Ganduri dintr-o zi de vara. - canita asta mi-a picat pe jos nu s-a spart dar are o fisura.. asa ca nu mai pot bea in ea :(.
Tratatii cu cartof dulce si "incercarea". - o ce bine! Retata pentru gustarelele lui Kouki - o sa ii fac atunci cand s-or face iar dovlecii :D
Miercurea fara cuvinte " S.T.D./S.P. #04 Sarbatoarea Recoltei  " - in cazul in care vreti sa vedeti rosii micute si painicile micute (si comestibile) facute de mine pentru proiect - si mancare(painicile) de Kouki :))))
Briose si parfum de mere. - vai ce mult imi placeau briosele astea... ahhh chiar as incerca in sezonul merelor.. sa vedem insa cum voi face ca nu mai pun nici unt nici zahar.... hmmm.. sper sa gasesc o varianta. :D
Painici cu .... cascaval si painici cu oua . - uitasem cu totul de asta :O.

Aproape la zi cu ce am pe blog... :).

🟩 Cati oameni, atatea povesti 


In iunie 2003 a fost creata Asociatia SOS MCS din Franta. Cu ocazia aniversarii au realizat mai multe clipuri fie informationale, fie cu testimoniale. L-am ales pentru astazi pe cel de mai sus (si pentru ca vine din partea unei persoane care prin natura meseriei ii poate oferi si o baza stiintifica, dar si pentru faptul ca, fiind afectata de aceasta maladie, poate vorbi in cunostinta de cauza).

🟢 Inspirate de voi

Pompilia a amintit in comentariu la fila trecuta despre un film a carui actiune se petrece in anii 80. Am vazut si eu trailerul si am incercat sa gasesc o varianta de a il urmari online.


Am gasit varianta cu subtitrare in limba spaniola - asa ca ... ma gandesc sa il vizionam impreuna (eu as vrea sa fac acest lucru in weekend, duminica cel mai probabil, dupa ce termin ce am de lucru urgent...).

📗 Ce se spune / stie


Niste zaharel alb, cineva? :)))))
Acum stau si ma intreb cum se face cel brut (adica neprocesat - ca privind cum se face aceste procesat nu ma mai mira deloc de ce nu mai suport nici mirosul lui.. haha).
Apropo - sunt diferente majore si la zaharul brun. Stiu ca la inceput cand abia aparuse am luat unul care de fapt era din sfecla si era obtinut din melasa, avea arome si nu m-ar mira sa fi avut si colorant caramel. 

❓ Stiati ca....

rasul face bine? Ei .. normal ca stiati (si nu, nu ingrasa..). Sa ne mai amuzam putin:



💬Motivational

Revenind la Summit Flow 2023. M-am gandit sa adun cateva ganduri referitor la materialele prezentate (pe unele le-am privit integral, pe altele pe sarite, doar cat sa imi fac o idee...). Nu voi lasa link-uri catre programul zilnic - pentru ca acestea isi vor prierde valabilitatea rapid, dar voi lasa link daca vreti sa va inscrieti - poate mai merge o perioada: Înscrie-te | flow! summit │ younity România .
Mi-ar placea sa aflu si parerea voastra, daca ati urmarit si ce.. :).

Ca sa nu aglomerez pagina de jurnal prea mult, m-am gandit sa imi notez pentru fiecare zi din eveniment, gandurile in alta ciorna - care in timp va deveni fila de jurnal...

Ziua a patra - emotiile in flux :



  1. Meditia - Tu esti iubirea.

  2. Louise Hay - o emisiune mai veche, as fi urmarit-o pentru atmosfera acelor vremuri, dar... timpul.

  3. Howard Martin - despre HearthMath stiam de la Gregg Braden. A fost interesant sa aflu istoria poiectului si sa urmaresc materialul. Bine structurat si practic adauga o baza stiintifica unor lucruri care ne pot ajuta foarte mult. Si care ne sunt la indemana - mai ramane doar sa alegem sa le oferim putere si atentie, ca acestea sa ne poata, la randul lor.. ajuta.

  4. Dr. Gabor Mate - urmarisem materialul in masterclass-ul lui, tot la younity, acum ceva timp. Interesant. (chiar retinusem decorul in care a fost filmat)

  5. Michael Beckwith - nu am reusit sa urmaresc.

  6. Oana Sorescu - chiar am tinut sa vad acest material si mi-a placut mult. La un moment dat am aplicat tehnica EFT (daca nu ma insel tapotare este termenul - adica atingerea cu degetele a unor puncte in timp ce se repeta un text care se adapteaza in functie de ceea ce vrem sa rezolvam). Da.. a avut efect - probabil ca m-am oprit din cauza ca eu o problema cu tectele - le cam uit :)))). Totusi. De linistit si ajutat, chiar te linisteste si ajuta un astfel de exercitiu.
    Mi-am notat aici cativa pasi ca sa... ii gasesc mai usor. Se loveste uror cu doua degete de la mana dominanta pe partea externa a maini opuse (portiunea de la baza degetului mic pana spre incheietura), repetand de trei ori fraza:
    Chiar daca, am aceasta stare care nu imi place, imi permit sa ma deschid. sa incep sa incat, sa accept. poate pentru prima data ca am aceasta stare de (si aici completam). Chiar daca am aceasta stare de (...) pe care o resimt de multa vreme, care nu-mi place absolut deloc, imi dau voie sa incep, sa invat sa ma deschid sa o accept. Chiar daca am aceasta stare de (...) care este atat de intensa pentru mine imi dau voie sa invat pentru prima data sa ma accept cu toata aceasta stare. 
    Alte puncte: varful capului (toata aceasta stare intensa)  inceput spranceana - spre nas (aceasta stare) coada ochiului (aceasta stare pe care corpul meu o simte) sub ochi (nu-mi place deloc, dar simt aceasta stare) sub nas (toata aceasta stare) barbie (aceasta stare care nu-mi place) clavicula (toata aceasta stare pe care o car in ultima vreme) sub brat (toata aceasta stare disfunctionala) sub piept (toata aceasta stare care nu imi place) la degete (1 mare -toata aceasta stare disfunctionala pentru mine 2aratatator imi permit sa o eliberez 3.mijlociu din toate celulele corpului meu 4. inelar - din mintea mea 5. mic  si din amintirea mea
    Respiram profund - inspiram.

  7. Rajko Kuzmanovic - am vazut doar secvente, pe sarite. Se regasesc idei deja mentionate si evident si o meditatie. Mi-a placut ideea aceasta:
    Referitor la increderea in sine. Se propune observarea pe parcursul zilei a manifestarii increderii in sine. Adica - ai incredere in tine sa faci lucruri de baza (de exemplu sa te trezesti, sa faci lucruri de baza etc? ) deobicei toti avem. Si atunci, unde se manifesta lipsa increderii? 

  8. Damian Draghici - am fost foarte curioasa sa vad in ce consta meditatia „muzicala”. Mi-a placut sa ascult cum canta la nai.

 🕮

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊


14 comments :

Suzana spunea... [Raspunde]

Exista o carte despre EFT. Nu am citit-o, insa este o combinata si cu multe alte idei. Eram curioasa ce ai descoperit in ceea ce am trimis. Ceaiul este chiar fain. Poate ar merita sa-l incerci. Cand am nevoie de zahar, iau doar brut. Mai auzisem despre cel alb de niste completari horror, asa ca am renuntat. Si evident mierea.
Apreciez colectia de retete, draga Rux. Macar e asa, o
sursa de idei.
Multumesc, draga Rux! Pupici!❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana iti multumesc pentru cartea recomandata :*.

Mi-a placut cum a descris totul - mi s-a parut foarte bine punctat, privind din afara. Amandoua retele sunt interesante. Ca ingredientele insa.. deocamdata nici nu am si nici nu stiu cum m0-as putea intelege (cel putin cu cele de la ceai). e un teren destul de sinuos.

M-am tot gandit ca ar putea sa fi fost legat de vaccinul dintr-a opta. Dupa el au tot inceput sa fie anumite tatonari. Declansarea a fost in vacanta dintr-a 10 si a 11.. deci dupa o perioada de foarte mult stres si oboseala plus schimbarea concentratiilor si ingredientelor la detergenti plus mancarea tot mai proasta si poluarea tot mai crescuta...

Oricum a fost o pauza de resppiro cumva intre 2002 (cam asa) si 2006 (cand iar a fost o nebunie cu detergentii si mancare si mai proasta - ca au inceput sa trateze fructele si legumele si asta stiut), iar stres la greu si.. ca sa vezi.. alt vaccin in scena (asta impotriva hepatitei... ). Plus nebunia cu uleiurile esentiale...🙄

Apoi am avut o mica pauza iar prin 2014 canm pana in 2016 -2017 (cand a venit pierderea lui Do... mancare tot mai putina, alt stres...si foarte multe chimicale in jur, agresiv de multe... apoi nebunia cu 5G).

Va trebui sa gasesc cartea aceasta - e interesanta abordarea. Plus ca banuiesc ca scrie mai multe informatii despre alimente... Iti multumesc mult :). (va trebuie sa ma uit iar ca erau mai multe scrise de el si nu mai stiu exact care este )

Tot asa se inalbeste si faina.. eu pe cea din comert nu o mai tolerez de multa vreme - culmea e ca de ceva timp am facut mai mult cu alba, tot din grau bio, pentru ca cea intermedieara a fost o tura prea „puternica„ pentru mine.
Si pentru mine e interesant sa le reiau un pic, retetele...sa vad cum mai faceam una alta... in ultima vreme parca m-am plafonat :)). Doar blatul clasic de pizza / grisine si pe cel putin mai combinat pentru ai mei...
In rest.. morcovi nu se fac de viermi, fasole nu se mai pune (de lene.. lol) pentru ca se ierbicizeaza porumbul (si pe acolo puneau inainte) - in consecinta nici cu porumb nu cred ca ma voi delecta (Decat daca am noroc si gasesc undeva sa nu fie tratat)... pe valea de unde mai cumparam noi (si de unde am avut mare noroc primavara asta cu stevia), ciuciu - au pus de 4-5 ori rasaduri si le-au mancat limacsii..

Nici nu vreau sa ma mai gandesc si asa m-a apucat o ameteala de cateva ore.. (si pe Buni - cred ca iar e ceva in atmosfera, ca abia ma pot concentra - am mancat deci nu e de foame, hahaha). Incerc sa ma incarc cu energie privind lucruri frumoase... nu de alta dar am de facut branza azi :))).
Pupici cu drag

ps: ador mierea dar si la ea am avut surprize... as vrea sa incerc sa o reintroduc macar asa cate putin in alimentatie... sa vedem... :D.

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Știam că râsul face bine!😊 Filmul Safe l-am văzut, in schimb cel cu Moise nu l-am vazut.
Nici eu nu prea mai rezonez cu lucrurile care mă fac să simt că am pierdut ceva.
Nu ma uit la filmulețe care arata cum sunt procesate alimentele pentru că bănuiesc că nu e de bine...si nu cred că as mai putea mânca ceva. La zahar am renunțat demult, rar mai mănânc cate o prăjitură de la cofetărie...care evident conține zahăr....sau alte dulciuri când mi se face poftă și nu am timp să-mi fac.
Zi frumoasă să ai! Pupici

Suzana spunea... [Raspunde]

Rux, fa o mica pauza si incepe meditatiile lui Dispenza.
Poate e cam abrupt ce spun, insa fa un exercitiu de imaginatie: esti in fata unui birou plin cu de toate, complet vraiste. Faci un gest cu mana si arunci tot, ramanand o suprafata libera pe care o redecorezi...Nimic altceva, fara ganduri, fara ofuri, fara amintiri. A fost doar un gand...
Si am vrut sa-l spun cu 'voce tare'!
Pupici! ❤️😘

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă haha , da rasul :D
Numai eu nu vazusem filmul Safe (de fapt nici acum nu am reusit sa il vad - l-am amanat pentru weekend).
Cel Cu Moise eu il stiu ca Facerea Lumii Partea 1 (mereu uit numele in engleza - oricum daca intri la Mel Brooks sigur il gasesti pe imdb.. stai ca ma uit eu acum sa vad. AHHHHH nu se poate a facut si partea a doua :O anul acesta. Vaiiii ce m-am entuziasmat. Abia astept sa ii spun si lui Mami. Sa vad cum gasesc filmul..
Prima parte e din 1981. History of the world: Part I.

Eu ma uitam mereu pe How Is Made. Unele sunt chiar ok - e prima data cand il vad pe cel cu zaharul, dar vazusem cum se face superlaudatul ulei de... na ca am uitat cum i se zice (era in margarina becel chipurile bun pentru inima si e de fapt canepa modificata genetic... nu mi-a picat deloc bine stirea... hahahaha). Dar ideea e ca stii si alegi in functie de acest lucru.

Mai sunt si cofetarii care fac preparate bune. Dar sunt raritati. :) Nu cred ca e rau ca din cand in cand sa ne mai facem si cate o pofta (atata timp cat toleram anumite alimente..).

Pup cu drag :)

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana nu stiu exact cum sunt meditatiile lui, dar ceea ce mi-ai spus tu fac de cand eram prin liceu :O. Mai ales cand ma simteam foarte obosita si nu puteam dormi, facea ordine in gand :))). Ca nah nu te apuci (sau poate nu poti fizic) sa faci noaptea asa ceva ... Si acum mai fac asa. Uneori iau joculetul de pe telefon si colorez...
Iti multumesc :D. (ah.. ok.. nu imi imaginez ca iau cu mana si zvarl tot - asta pentru ca se fac toate praf :)) - dar da.. e ideea ca pornesti de la o panza curata. cam asa faceam de fiecare data cand incepea un an nou scolar. :D de la capat. Imi placea mult.

Pupici

CARMEN spunea... [Raspunde]

clar ca râsul este sanatos! trebuie sa râdem din suflet, oricând avem ocazia! ☺☺☺Un om spiritual si glumet, este inteligent si sanatos! ☺
Mi-a placut trailer-ul Safe (1995)... trebuie sa caut filmul. O iubesc pe Julianne Moore.
Multumesc si pentru retete... esti o comoara! ♥
Te pup. Numai bine! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN asa este - eu caut acum serialul lui Mel Brooks (care e partea a doua a filmului din 1981- History of the world 2)
Am lasat filmul de pe youtube cu sbtitrare in spaniola. Poate reusesti sa il vezi si asa.
Imbratisari cu drag :*

Diana spunea... [Raspunde]

Pentru "Safe" voi reveni - poate reusesc sa-l vad desi evit acest gen de filme. Am vazut "Istoria Lumii" (despre care zici ca-i p.1) - distractiv foarte-foarte! :-)
O singura data am avut ocazia sa gust zahar din trestie - mi-a placut gustul, dar prefer zaharul din sfecla (poate pentru ca sfecla creste "din pamantul unde m-am nascut"). Oricum, in cafea nu pun zahar (stric gustul la cafea). :-)

Dincolo de alimentatie (sau "alaturi" de aceasta) somnul mi se pare extrem de important pentru ca in somn se "reincarca bateriile", se relaxeaza organismul ca intreg... Si somn rau si alimentatie haotica poate fi prea mult - motiv pentru care am ales (de putin timp, e drept) sa dorm - cat de des posibil - opt ore (fie ca dorm de la miezul noptii, fie ca dorm de la ora 5 dimineata, in functie de "programul" - zis haosul - zilei). E drept, somnul "de noapte" e cel mai sanatos - se spune ca pentru a fi in ritm cu natura ar trebui sa dormim cand apune soarele si sa ne trezim cand rasare. A-haaaa! :-))) Sigur voi reusi! :-)))
Multumesc pentru info si pentru zambete, Rux! Pupici! <3

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Cândva demult am văzut History of the world dar acum nu îmi mai amintesc mult din ele.
How is made era cândva o adevărată pasiune, mă uitam la TV la el. Oricum nici acest serial nu arată chiar tot ce se pune in mâncare. Când a apărut la noi primul lanț gigant de fast-food cineva care a lucrat acolo mi-a spus că salata gata preparată din vitrine e ținută "proaspătă" zile in șir cu niște prafuri.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana sa stii ca nici eu nu am reusit sa vad decat pe sarite... Nici mie nu prea imi plac genul asta de filme... Insa i s-a parut (din cate am vazut) ca reda asa de bine unele simtiri... In care totul parca se misca in jurul tau si ai senzatia ca ti se maresc (holbeaza asa ) ochii... :O.
Da asa se numea partea 1. Facerea lumii a fost radusa parca in regimul casete (Irina Nistor).Are si poante la vedere, stii, dar si foarte multe subtilitati. Sunt foarte curioasa cum e partea a doua. stiu doar ca e format din episoade, se pare.

Sa stii ca acel zahar din trestie din film este varianta procesata. Eu numai zahar brut din trestie de zahar am folosit de prin 2011 cred cam asa. Este foarte bun la gust - seamana cu zaharul din copilarie, doar ca are un parfum si un gust aromat. Eu nu mai pun arome la preparate (tort, prajituri) cand il folosesc pt ca e de ajuns el.
Din acela alb, care este obtinut ca in filmulet (din trestie) nu am incercat...

Somnul de calitate - ca bine zici.... Zi-le si la astia cu bairamul... ca iar imi vibreaza patul si podeaua de la muzica lor. Intr-o vreme imi puneam castile si ascultam arashi doar doar adorm cu castile pe cap... dar ce te faci cu vibratiile.. :))) doua trei piese rezistam.. dar apoi eram chiauna :))))).
Pup cu drag.

ps: K e nelinistit.... avem (colac pete pupaza) si un tantar.... :)))))))

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso si eu il vedeam in copilarie.. deci in anii 80 (chiar, e facut in 81... :O).
Si tie iti placea sa te uiti la emisiune???? :D Weeee si mie... :D Mi se parea super tare.

Evident ca nu se spune chiar tot.. dar macar unele chestii cat sa iti faci o idee tot le zic - de ex am vazut doua versiuni despre jeleurile alea... gen ursuleti si alte cele. Intr-una e prezentat procesul si iti zice de coloranti, de arome si alte prostii... dar mai e unul in care iti arata ce si cum sta treaba cu gelatina :)))) - totusi nu sunt sigura daca si acela e facut tot de ei... :))).
Da... auzisem si eu de aceste obiceiuri.

Pupici cu drag :*

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Am urmărit tot ceea ce ai scris...oftez 🙃🙂...este greu să comentez pentru că tot ceea ce ai scris este interesant ! ... rețetele sunt apetisante, mai ales jucăușe pentru că foto au câte o păpușică simpatică 👍...este bine că ai ales să practici unele propuneri pentru vindecare/liniștire...
... optimism/speranță 👍❤️
Pupici cu drag ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza doar ca le practic din an in Paste :)))))

Singura practica este rugaciunea din fiecare zi. In rest.. cand apuc. sau e musai nevoie.. Ceea ce nu e chiar bine, nu?
Dar da.. optimism si speranta..

Pup cu draaag!!

Trimiteți un comentariu