Buna!
Mai sunt doar opt zile si se termina luna iunie.. iar azi, azi implinesc si... 3 luni :)). Asa ma mai joc eu, uneori cu zilele, datele, etc. Si pentru a ramane in aceasta zona a jocului, saptamana trecuta, pe 15, am surprins un rasarit cu reflexii de un roz foarte interesant.. intens. Deja le aveam pregatite in folder pentru azi, cand am observat ca si Carmen tot un rasarit pregatise. M-am bucurat :D, Asadar, fara alte introduceri, rasaritul de saptamana trecuta (5:25 dimineata):
De marti, ramase sa va povestesc daca voi face sau nu ceva pregatiri cu fructe. De atunci am surprins o reflexie simpatica - atata cat a stat bolul cu fructe inghetate pe patura, s-a intamplat, urmatorul lucru?
Haha - gheata... si eu m-am grabit sa fotografiez. Tot la fel, cum a facut poze atunci cand prajiturile au fost gata, ca sa le avem si intregi, pe blog... Si, desigur, voi scrie si cum le-am facut, ca idee, de inspiratie,
Pentru doua pandispan-uri care au incaput in doua forme de yena (dimensiune de chec), am pus la bataie 10 oua de tara. Am separat galbenusurile intr-un bol, am pus 10 varfuri de lingura de zahar brun. Asta inseamna mai putin din cantitatea obisnuita la pandispan, unde regula este 1 lingura de zahar/ou). Si Buni s-a ocupat sa le amestece (frece...) cu lingura de lemn, ca sa se obtina o crema spumoasa si sa se dizolve zaharul.
Intre timp, eu am luat alt bol, in care erau cele 10 albusuri si un varf de cutit de sare roz de himalaya (neiodata). Si da-i si tel-uieste. Mi-am batut recordul, pana acum, maxim am batut 7 sau 8 albusuri. Deobicei regula era ca peste 6 sa bag mixerul de la robot dar... unu la mana... mereu ramane la fund albus nebatut si doi la mana.. alte chestii de spalat? Nu ca mi-e lene dar, aveam si asa multe de facut. Asa ca am batut la mana (mai intretin si eu muschii din dotare) si mi-a reusit o spuma foarte faina ... adica albus batut. gen bezea, care sta in vas. Stiti voi, batut bine.
Am trecut la a doua prajitura. Intr-un bol am cernut 4 linguri de faina si am pus una de cacao (eu am cacao cacao, ca am inteles ca sunt si din cele cu xla suta cacao.. ce o fi restul ei stiu... chiar trebuie sa cumpar ca sunt la ultima punguta :O). Am mai ras vreo 10 nuci pe razatoare. Am pus din compozitia asta peste cea de ou, am pus si albus si iar omogeniat. Repetat pana ce am terminat toate ingredientele. Aici am pus doar jumatate din cantitate in vas... si am adaugat afine (si ele aproape dezghetate - am avut o punguta cu afine de la teren, cateva nu foarte multe, dar suficiente pentru ce aveam eu nevoie). Am pus restul de compozitie si restul de afine.. Apoi.. le-am bagat in cuptor (care fusese dinainte deschis si potrivit pe treapta 5, putin mai mult de mediu care e 4).Am lasat 15 min la 5 si 15 la 4. Si gata :D.
Am fost inspirata sa fac poze cu prajiturelele intregi atunci cand au fost gata, pentru ca apoi am pus mare parte la pachet, in cutiute si le-am dat parintilor. Nu am petrecut ieri impreuna, pentru ca sunt... virusati. Sper sa le treaca repede ca sa putem recupera ... mie imi place sa fac prajiturele foarte mult, daca am materie prima (si fructe mai am) nu e problema. Bucatelele ramase le-am asezat frumos pe farfurioara si le-am imortalizat pentru poza zilei!
Desi, la noi, prajitura cu visine e vedeta, de data aceasta varianta cu afine a fost pe locul intai. Am observat ca, daca pun cateva nuci rase in aluat, acesta parca e mai pufos... oricum, s-au mancat cu spor, ca sa zic asa. Si iata si ultimele feliute, alaturi e o cacao cu lapte si putin gem de cirese (anul asta fix un borcanel mic am facut... haha).
Sper sa reusesc in continuare sa scriu articolele... dar e posibil sa apelez, la nevoie si la varianta doar o poza si doua randuri :))). Dar eu imi doresc sa nu fie cazul la ... chiar asa mare austeritate de.. cuvinte.
📸
” Dacă doresti să participi, publică într-un articol pe blogul tău, o imagine sau un clip, pe care tocmai le-ai vazut în "oglinda" (poate fi si cea retrovizoare) ”
Ja ne!
5 comments :
Deci... reiau pentru a treia oara!
Nu stiu daca am reusit sa transmit comentariul inainte ca internetul sa dispara.
E foarte slaba legatura, italienii fac economie in zona asta a noastra!
Spineam ca telepatia functioneaza bine la noi 🤗 Rasaritul vazut de tine este superb. In fiecare zi soarele rasare, si de fiecare data ne impresioneaza cu spectacolul pe care il ofera!
Deasemenea si celalalte reflexii sunt interesante. Multumim pentru Rezete 🤗
Te pup. O seara placuta Rux draga 😘
Deci... reiau pentru a treia oara!
Nu stiu daca am reusit sa transmit comentariul inainte ca internetul sa dispara.
E foarte slaba legatura, italienii fac economie in zona asta a noastra!
Spineam ca telepatia functioneaza bine la noi 🤗 Rasaritul vazut de tine este superb. In fiecare zi soarele rasare, si de fiecare data ne impresioneaza cu spectacolul pe care il ofera!
Deasemenea si celalalte reflexii sunt interesante. Multumim pentru Rezete 🤗
Te pup. O seara placuta Rux draga 😘
@CARMEN a ajuns :D. A treia oara - cu noroc (si daca vrei sa stii, ca sa ne impace, duplicat :D).
Am auzit (nu stiu daca e gluma, ca la mine uneori e cu cantec netul, dar cand merge merge bine) ca in Ro am avea niste servicii de internet foarte rapide.. Habar nu am daca e adevarat sau e doar asa de lauda :))).
Ma bucur mult ca ti-a placut rasaritul. A fost special in dimineata aceea. Un magenta atat de .. deosebit. Eu am blocul in forma de L. si e putin obturat de celalalt rasaritul, presupun ca ar fi mult mai interesant daca s-ar vedea cu totul.
Ma bucur ca ti-a placut colectia cu mici reflexii si cu drag impart cu voi micile experimente „culinare”. Nu se stie cand avem nevoie de inspiratie (asa, am pierdut multe idei ca nu le-am notat.. si unele chiar erau reusite).
Pupici cu drag!!!
💟
Frumos răsărit rux. Prăjiturile arată atre apetisant, mi se face foame așa că nici n-am citit cum le-ai făcut. Momentan am interzis la asa ceva. Salutări fashionistei.
@MNiko ma bucur ca iti place :).
Le gasesti cand vei avea voie (sau vrei sa sa le dai fetelor de lucru ceva super super usor, cu ingrediente putine si fara batai de cap :D).
Saluta si ea, inapoi :D
Pupici
Trimiteți un comentariu