vineri, 30 iunie 2023

Jeanne a lui Buridan (P.V.)

Buna!

Iata-ne la penultima intalnire din luna aceasta. Gata si iunie, nu ca ne-ar intreba cineva ce parere avem, dar mie una, mi se pare ca trece timpul mai repede ca oricand. 

Am reusit sa bifez si a patra tema de la P.V. Mesager in Misiune: Salvam carti! Episodul Intai : Iunie - A venit vacanta? Sunt foarte bucuroasa!


Inca dinainte sa incep lucrul la Buridan, am gasit in cutia cu papusele pe care o am in camera mea, aceasta piticuta. Mi-am luat-o de pe Ali, pentru ca mi-a atras atentia fata ei - am banuit ca ar putea fi o clona dupa Licca Chan. Avea un corp ceva mai micut si constat ca nu mai stiu ce am facut cu el (oare ce cap i-am pus? hmmmm). Corpul ei de acum este de la Miguel (micul N a primit un Miguel, personajul din Coco, care avea un cap normal si unul pictat.. si un singur corp, dar corpul era mai potrivit ... de papusa fetita - asa ca i-am luat doua corpuri articulate).


Pentru inceput am facut un fel de suport de pus pe spatele lui Buridan. Este unul si in tutorialele video pe care le-am pus in articolul trecut, dar eu am facut din cateva ramasite de fire cum mi-a venit mie pe moment. Am pus si cativa ciucuri dar doar pe exterior, nu si unde am cusut cele doua cosulete (sa zicem) din fetru. Este deteasabil si poate fi umplut cu diverse lucrusoare.

Apoi am trecut la costumatia lui Jeanne, fetita lui Buridan - ca sa fac si-o rima. I-am facut bluzita bleu, fustita bleumarin, un sort vopsit verde cu rosu, sosete rosii si un fel de saboti maro. Mai sus, incercarea mea de a face „tipar„ la bluza. 😂😅 Fara pretentii, bine ca a iesit ceva, da? Ca am cusut la bluza aia vreo 3 ore (nu stiu ce m-a apucat sa fac feston la toate marginile... si mereu intrerupta, credeam ca nu mai termin). Se prinde la spate cu doua capse.

Intre noi fie vorba, eu sunt foarte fericita ca am prins cum trebuie manecile.. :))).


Bluza am facut-o dintr-o fosta bluza a lui Ralu, fusta dintr-un fost tricou de-al lui tati si sosetele dintr-un fost pantalon al lui Mami. Singurele materiale pe care le-am avut la indemana, din simplu motiv ca am lucrat din ele si in 2019 cand cu acea provocare cu papusi..

Pentru sort am folosit o bucatica de material pe carre am incercat sa o desenez cu markere pentru textile.. Liniile rosii sunt trasate chiar cu linia... ca a iesit nu tocmai bine, asta e partea a doua. Dar a iesit, am lasat sa se usuce, am calcat materialul, l-am cusut si... are Jeanne sort? Are. Pentru a il prinde am facut un snur din doua fire ramase de la ceva proiecte amigurumi. Sabotii i-am facut din fetru maro. 


I-am prins in par o floare lui Buridan (este un ac bold, care are o floricica din fimo in varf (il am de la Alexutza, Ghemuletul incalcit). Am incarcat cosuletele cu ce am avut si noi la indemana, am chemat pe Raza de Soare si Rukkusu si am pus de o ultima sedinta foto in fata casutei lunii iunie.



Jeanne a tinut mortis sa va arate si poze din carte. Eu cred ca ii place noua ei costumatie! Cand voi avea mai mult timp (si materiale) voi incerca sa recreez tinuta si pentru o papusa mai maricica - gen Rukkusu, sa zicem).




Buridan a vrut sa isi prezinte si el noul accesoriu. Nu stiu daca se vede dar am folosit pe post de burlan (in carte asa ceva aducea Buridan. printre cadouri) rasnita improvizata pacum ceva ani, langa ea e si ibricul pentru cafea - tot din folie de aluminiu.. hahaha).


Avantajul la acul cu floare este ca il poti pozitiona unde vrei.. si dupa poze il pui la loc pe pernuta (mi-ar placea sa am mai multe ... recunosc).

Ja ne :) !



4 comments :

MNiko spunea... [Raspunde]

|Sunt putin cam obosită și nu prea pot să stau să citesc cu astenție. M-am pierdut deja prin detalii. Dar mă uit la poze și-mi place foarte mult ceea ce ai făcut. Felicitări si pentru tema de la PV. Eu nu am mai reușit să fac nimic la capitolul craft. Doar dacă pun puzzle-ul la număr.

copilarim spunea... [Raspunde]

@MNiko si eu ma pregatesc sa merg la somn. S-a acumulat oboseala si ma resimt din plin.
M-a chinuit talentul si am facut costumatia lui Jeanne din carte :)))). Din ce am avut.
Ma bucur ca am reusit sa bifez aproape tot din ce aveam luna asta pe lista, mai ales ca au fost acateva zile cand nu credeam ca voi reusi.
De puzzle-uri m-am mai lovit cand am avut de scanat sau imprimat ceva - le am sprijinite (cutiile) in zona aceea.. dar cine a mai putut misca? Pana cand nu le inramez pe cele terminate (Sau sa le lipim, daca ma ajuta ai mei) nu am cum :(.
Pupici cu drag (ps ai facut multe pregatiri - eu abia am reusit un borcanel de gem ... haha)

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Nu cunosc povestea, dar Jeanne bănuiesc că e o fetiță de la țară, arată foarte bine. Asta cu festonatul am făcut-o și eu, ia o grămadă de timp.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso da, este chiar fetita din carte (am incercat eu sa pozez sa se vada si in carte fetita, nu stiu insa cat e de vizibila :))))
Mai ales la proiectele astea mici... si ma enerveaza ca uneori parca si incarca lucrul. Dar ma gandeam ca poate as vrea sa le spal sau ceva si sa nu se destrame... ot zic ca incerc masinuta de cusut. Deocamdata am facut progresul de a o baga in casa de la „aerisit” a stat in balcon (inchis) o vreme... :)))
mai ramane sa si invat sa o folosesc :))))
Pupici💌

Trimiteți un comentariu