vineri, 2 iunie 2023

#11 Jurnal de MSC - Al treilea capitol -

💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

Am ajuns la al treilea capitol! Ma gandeam ca, daca voi scrie vineri, vom avea fix 5 pagini de jurnal luna aceasta. Asa ca ne vedem mai devreme de.. o saptamana.

De cand s-a incalzit, acest lucru se resimte in casa... prin lipsa de aer. 😅 Asta dupa ce incerci sa aerisesti toata ziua. Ce poate veni de afara decat o imbacseala cu iz dulceag (si chimic)... ? Uneori mai vine si aer (deobicei cand oamenii pleaca din oras - deci am sperante pentru acest sfarsit de saptamana prelungit 🤞🏻)

Azi noapte am vrut sa dorm in camera mea. Cand admiram luna  ( 🌕), si..  aflandu-ma cam prin mijlocul camerei, am primit un puf fix in nas...😵 Doamne! Chestiile astea trec prin plafon... prin pereti.. n-au nicio jena. 😅
Habar nu am de unde vine.. dar, momentan, se pare ca voi dormi in continuare in deplasare si pe apucate ..🤣. 

Tot azi  noapte, nu de la luna portocalie, ci de la party-ul din bar/club ce o mai fi, am ajuns sa vad cu se „crapa de ziua”. Pana la urma pe la 5 am pus capul pe perna... 😬vreo 30 de minute (aproximativ) mai tarziu, dupa ce mi-a saltat in ritmuri diverse... am si adormit😴. 

In afara faptului ca acum as dormi si nu am cum, sunt ok, Slava Domnului. Dar va povestesc asa, sa ne amuzam. Sper insa sa reusesc sa recuperez in weekend - poate pleaca si oamenii acestia pe la mare, pe la munte 🤣😂😅- prin vreo destinatie exotica vreo saptamana, doua.


🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Scrisesem un intreg roman dar l-am sters. De ce? Pentru ca mi-a ajuns ca l-am scris si apoi l-am sters. In plus ocupa si mult spatiu si umorul meu...

Ideea de baza este sa nu mai luam drept sigur si garantat orice gasim pe raft. Si in general. Nu zic sa stam stresati, ci sa fim vigilenti. Atata tot. Prezenti. Atenti...

Atunci cand iesi din rutina .. cand iesi din ritmul nebunesc impus, cand esti conectat la tine autentic (nu cu autopilotul pornit pe program - vezi Click) observi o multime de nuante in tot si in toate. Cand lipsesc nuantele, e o mica problema. Ceva e, cel mai probabil, artificial.


💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies


Pe vremuri reuseam sa ma uit destul de des la Poppen Atelier, dar cumva, in ultima vreme nu am mai reusit sa vad un clip de.... nici nu mai stiu cand. Astazi insa, pe cand voiam sa caut clipurile pe care sa le inserez in pagina, am vazut ca tocmai a realizat o Vivien Leigh - pe care eu o ador, asa ca am lasat tot... si m-am rasfatat, uitandu-ma la intregul proces si descoperind la final rezutatul final.
De mult imi doresc sa fac si eu o astfel de transformare - in fine, sunt materiale de care nu m-as putea apropia (de ex Mr MCS... ar mai fi si Varnish, sau acetona...) dar eu sper sa gasesc totusi o modalitate care sa imi permita si mie o aventura creativa de gen.  

🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Continui episodul retete, cu ce am publicat in 2018 - e dragut sa reiau retetele si sa vad ce s-a mai schimbat.

Dar sa o luam cu... inceputul; Paste Fericit!! - in caz  in care vreti sa vedeti un ou imbracat... tricolor.
A facut Rux cozonac traditional? A facut!!! Si iata dovada: T: Cozonac cu nuca (T = tutorial, ceea ce inseamna ca am consemnat in scris ce si cum). Pe vremea aceea foloseam uleiul de la Bunica si imi placea foarte mult. Dar dupa ce au bagat in el „vitamina nu stiu care” pe care am descoperit-o cand am verificat eticheta pentru ca imi facuse rau mancarea de cand incepusem sticla noua... nu l-am mai folosit. Idem untul. Intre timp am simplificat si deja stiti ce cozonac fac acum.

Ralu a fost cea care a gasit reteta simpla de pancakes - la Jamie Oliver. Ea imi si facea pancakes la inceput.. ( Pancakes cu cacao - by Rha ). Ulterior am preluat stafeta si de atunci reteta a suferit modificari nenumarate pana a ajuns sa se supersimplifice la: ou, lapte, faina si ffff putina sare.

Cartofi (ne)prajiti versus inghetata este despre cartofii pe care ii putem face la cuptor iar inghetata este prima mea tentativa de gen, doar din caisa si zahar brun (fruct proaspat). Intre timp am descoperit o alta reteta despre care puteti citi ceva mai jos.

Miercurea fara cuvinte " ...cu fructe de sezon. " - acum vin.. si eu nu am congelatorul pregatit. 😖

Flori si culori " Inghetata de afine" - tocmai m-am felicitat singura ca am avut inspiratia sa notez cum faceam:))) - mai exista si varianta sa nu mai bag la congelator si sa se manance ca un fel de „milkshake” - adicamai dezghetata.

Gazpacho ... si un citat - idem mai sus.  (cu mentiunea ca nu mai am acel aparat ... am un blender cu picior in schimb). 

Cum se transforma caisele in gem. - caisele erau preferatele mele si gemul de caise se manca rapid. In ultima vreme nu prea am mai vazut autohtone (sau netratate -dar vorba aia, prin 2003 gaseai in Constanta caise cu gust de medicament... ce pretentii am 20 de ani mai tarziu.. wait.. 20?  👵🏻)


Ciocolata de casa, cu lapte de vaca. . pentru ca se poate. Fara lapte praf.. Am zis ca o sa incerc sa gasesc o cale sa elimin untul. Ideea mea ar fi sa ma bazez pe caimac. Sau sa strang smantana cand miroase inca a dulce.. nu stiu... inca ma gandesc. Probabil ca ar mai merge cu ulei (dar nu as vrea sa pun ulei.. haha). Oricum... nu am mai facut din cauza untului din comert. Dar as vrea sa gasesc o alternativa. (vorba aceea a mers sa fac budinca de cacao fara unt.. cumva o merge si ciocolata).

Gem melanj fara zahar pentru borcanase dragalase [ Tema 02 - P.V. de octombrie ] ooh... :))). Am tot facut gem de prune fara zahar de atunci (si melanj...). daca aveti prune mai dulci.. nu e nevoie de zahar. 

Miercurea fara cuvinte " Doua. Rosii. " - rosiile mele minune, aparute dintr-o singura samanta pusa in pamant, la scurt timp dupa ce a plecat Dodo.

Si cateva imagini cu bunatati, printre care: prajitura cu gem de corcoduse si bezea de cacao, painici impletite, torturile cu mar pe care le adoram caldute, mere coapte si o stea a Craciunului:
#01. LMA Romania 100 !! - Painici impletite si Grau de Sf. Andrei -
#05. Miercurea fara cuvinte " Mozaic de Craciun "
#12. Miercurea fara cuvinte " Dulce-amarui. 3 torturi."
#16. Cum facem? "Craciunul Verde" si... mere coapte. 
#25. Craciun Fericit!!!


🟩 Cati oameni, atatea povesti 

Apropo de increderea in ce gasesti pe raft - periodic se recheama produse (despre unele se afla si in presa, dar majoritatea trec nestingherite). In ultima vreme au fost probleme de contaminare cu produse care, vorba aceea, se iau pentru consum imediat, teoretic (vezi caju, sau produse pentru copii).

Dar asta nu se intampla doar la noi.  Obisnuite e acasa, cu verificatul termenului de garantie (macar) de fiecare data, nu mare mi-a fost mirarea cand am descoperit cu Ralu produse expirate care stateau bine merci in supermarket in... Germania (si asta s-a intamplat in trecut, dar e si acum valabil, daca nu esti atent - si expirate de ceva zile si nu, nu erau puse intr-un loc special pentru produse care urmeaza sau au expirat recent).

Din obisnuinta, se mai verifica si ouale (sa nu fie sparte etc..) asa ca uneori te trezesti ca ai luat o cutie care are pe ea trecut 1 si inauntru ai oua cu nr.2  (si diferenta este ca unele sunt hranite / crescute intr-un fel iar celelalte in altul). Si atunci cand semnalezi... nu se face nimic. :)))). Lasa ca vine altul care nu se uita si nu vede si asta-i tot.


🟢 Inspirate de voi


Sa ne amuzam putin cu o reclama „onesta” la croaziere :)). Da stiu... pe mine ma amuza. Ce sa fac. :)))?

📗 Ce se spune / stie...



❓ Stiati ca....


Sau cum se taie cartofii feliute si devin chips-uri. Glumesc. Am facut odata cu Ralu chips-uri. Adica am feliat cartofi si prajit... Cred ca am mancat vreo 5 in total (felii) de caciula. De atat prajit nu ne-a mai trebuit.

Ma gandesc ca bine ca am incercat atunci, cand inca servetele de bucatarie nu erau parfumate in proportie de 90 % (trebuie sa le tin la aer si pe cele neparfumate pentru ca intra in ele de pe raft si de pe unde mai stau).... Mi-a venit gandul pentru ca am primit niste oua de la tara sterse cu servetel .. cand am spart unul mirose a servetel parfumat. Bineinteles ca un ambalaj (sau o coaja) nu va proteja continutul... 

💬Motivational

Revenind la Summit Flow 2023. Notite din perioada 25-27 mai, cand am incercat sa urmaresc materialele propuse pentru cea de-a treia zi.

Ziua a treia - Fluxul Energiei :


  1. Meditia - a avut legatura cu deblocarea energetica a chakrelor, din cate am inteles. 

  2. Bradley Nelson - am urmarit alta data un masterclass si mi s-a parut interesant modul de eliberare a emotiilor captive - dar... nu stiu in ce masura si functioneaza.

  3. Frank Kinslow - interesant. Am urmarit filmuletul alaturi de Buni. Mi-a placut abordarea lui, mi-a placut si exercitiul - un mod destept de a opri pentru o secunda suvoiul de ganduri.
    Mi-a placut si demonstratia la „tabla” in care a vorbit despre cele 4 stari:
    De Trezie, de Visare, de Somn si de Constienta Pura.
    Si felul in care sunt caracterizate acestea de doua lucruri: gaduri si constienta.
    Mai precis:
    Trezie - G si C
    Visare - G
    Somn - nici ganduri nici constienta
    Constienta Pura - Doar C si nimic altceva

  4. Andreas Goldeman - am vizionat anterior un material realizat de el (ma intreb daca era acelasi, pentru ca, pe acesta, nu am reusit sa il vad din lipsa de timp) - are o tehnica interesanta de a combina sunetele.

  5. Ken Honda - nu am reusit sa vad mare lucru din material despre banii fericiti, parca.

  6. Cristian Muresanu - ce mi s-a parut interesant este  ca are cateva materiale realizate alaturi de dr, Bruce Lipton de prin 2012 (pe canalul de youtube). Cred ca mi-ar placea sa le urmaresc... ca idee.
    Materialul de la summit a avut o prezentare captivanta. dar, din pacate, timpul nu-mi mai permite sa scriu chiar atat de multe idei pe cat mi-as dori... Asa ca, am reusit sa imi notez doar ideea urmatoare:
    Noi putem, intre anumite limite, sa ne programam realitatea de care avem nevoie, sa o modelam, chiar sa o construim.
    Cele trei instrumente despre care a fost vorba in material sunt:
    1.Influenta observatorului
    - interpretari filozofice ale fizicii cuantice
    2.Cultivarea atentiei
    3.Crearea intentiei
    Dar si 4. Puterea exemplului.

  7. Antonela Coroana   -

  8. Iulian Zonestain      -

 🕮

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊


8 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

vai ce greu este sa nu dormi in patul tau de atata timp, plus ca vorba aceea, nu esti in concediu, ci esti la tine acasa! Groaznic! Ce poti sa schimbi?! Cum poti sa "fentezi" situatia? Trebuie gasita o solutie, nu?
Dar de dormit rau, am dormit si eu, fara un motiv (habar nu am de ce?!). Alaltaieri, am scris amandoua pe blog pâna dupa ora 12 noaptea. Apoi am adormit si la ora 4 am fost treaza - treaza. Nu am mai incercat sa adorm, pentru ca doar m-as fi chinuit. Asa ca am ajuns la ora 6:30 in birou. La ora 16 am plecat spre casa si a trebuit sa dorm, o ora si jumatate. Dupa care am petrecut seara in familie normal si m-am culcat pe la ra 23. De data aceasta am dormit pâna la 6:30. Azi a fost o zi normala, dar plina! Au venit nepotelele pe la ora 17, cea mica aramas, cea mare nu s-a simtit chiar bine, asa ca m-am bucurat ca a plecat din nou cu parintii ei, este neplacut sa ai un copil bolnavior in grija!
Ramasi doar cu Greta, ne-am dat interesul sa ii facem timpul cat mai placut. Acum doarme si de mâine va fi iar mult action in casa la noi! ☺☺☺ Dar ce bine face un pic de râs de copil !! Greta va fi luata acasa, duminica seara. Maine vrem sa mergem sa ne balacim in lac! ☺☺☺
Gata, acum trebuie sa dorm, sa pot face fata maine! Te pup. Noapte buna! ♥

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN unde mai pui ca e luna plina... si colac peste pupaza, de trei nopti o tin in party-uri (s vibratiile alea imi fac perna sa salte). Nu stiu cine le da astfel de autorizatii - dar cei care au avut bani sa cumpere spatiul de la magazinul de mobila (si spatiul a fost foarte mare, se intinde pe 3 scari de bloc...si 2 mezanine (deci 2 nivele)... au bani si sa nu aiba probleme (cu ce fac cei carora le inchiriaza.

Incerc sa nu ma enervez si sa .. fac pe cat posibil ceva. Doar ca sunt prea obosita sa lucrez si am ramas in urma cu toate. De citit iar e greu.. incerc sa fiu la zi cu vizitele pe blog (o sa merg acum sa ma uit la voi ).

Suna foarte fain programul de maine :D - abia astept sa ne povestesti cum a fost :*.
Pup cu drag si odihna placuta!!
Somn usor :)

Suzana spunea... [Raspunde]

Nu mai stiu unde am vazut-citit. Cu cat procesul de realizare a chipsurilor este mai complicat tehnic, cu atat produsul este mai naspa. Din multiple cauze, insa vbratiile alea sunt pe primul loc, influentind materialul si modificandu-i proprietatile. In afara de eventual un gust placut, nu prea mai e ceva viu pe acolo si util corpului.
Oricum, imi spusese cineva ca a vazut in uk, salam la vanzare cu reducere de pret. Era asa, pentru ca era deja expirat... Cica se putea, daca nu se depasea un termen...
Sa stii insa ca datele de expirare sunt in principiu mai mici, asa ca sa se faca mai multa vanzare. E si acesta un aspect al marketingului.
Nu stiu cum poti rezolva mirosurile in casa. Vazusem un absorbant de mirosuri de pus in priza. Nu stiu cat e de eficient, nu m-am documentat, insa pe spatii mici poate fi o solutie. Parca erau si cateva plante. O sa caut si eu.
Cat despre flow, vreau sa fac o noua runda de citate cu ce linkuri gasesc noi. Parca gasisem o carte de Cristian Muresanu. Daca o gasesc ti-o trimit.
Rux, nu dispera. Se spune ca solutiile vin cand punem intrebarile potrivite.. Chiar si un schimb de locuinta uneori poate fi o varianta. Nu stiu daca in zilele noastre, insa uneori se poate atrage si o astfel de varianta intr-o criza.
Pupici!😘❤️

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Îmi pare rău că nu poți locui în altă parte...
Am început să scriu după fiecare rubrică a "jurnalului" de aceea o să vizionez clip-ul cu Vivien după ce voi posta...🙃🙂
Multe rețete - ca de obicei apetisante 👍
Cu produsele la raft - nu reușesc să citesc multe (fie este scrisul prea mărunt, fie mă grăbesc alții care se uită ciudat ..., fie ...)!
Ah, reclamele - sufletul comerțului !!!
Scuză-mă dar am văzut "banii fericiți" și mi-am adus aminte de "puiul fericit"...😃
Interesant ce ai scris din Summit Flow !
Pupici ❤️

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana chiestia asta cu vibratiile o citisem si eu la un moment dat referitor la omogenizarea laptelui si spargerea moleculelor de grasime...

Da- stiu si de treaba cu expiratul, dar chiar si asa, la ce contin, ma lipsesc de ele :))). Mi-a zis si mie cineva cu experienta de chimist (as vrea sa fie acum cu sanatatea bine, insa nu prea e.. si ma gandesc ca si regimul alimentar, desi aparent sanatos, nu a fost de bun augur).

Eu am filtru de aer. Nu dispare mirosul de parfum. Cand a fost nebunia aia de nu s-a putut intra in sufragerie o saptamana daca nu mai mult, il tineam ziua la turatie maxima, cu geam intredeschis ca sa putem intra sa luam repede ce aveam nevoie..

Nu cred in prostiutele astea care promit ca elimina mirosurile.. Am vrut si eu sa imi iau de la Glade cand mirosea rau de la testoase. Le-am schimbat mancarea... nu au mai mirosit.

Desigur plantele mai ajuta dar nu fac fata la otravurile astea.. Mie mi s-au dus cam toate plantele din balcon(inchis) de cativa ani... si mizeriile astea de detergenti parfumati au avut ceva de zis in aceasta directie - asta pentru ca in bloc multi au spart peretele dintre camera mica si balcon... si au dat jos pana si pragul ala.. asa ca se strecoara prin microfisuri toate cele.. cred ca numai la noi a ramas apartamentul in format initial... :))))))

Super!! Nu am reusit sa mai notez chiar asa mult, din pacate... Multumesc mult!

Iti multumesc pentru incurajare :*. Eu ..sper.... fara dis :))).
Nu exclud nicio varianta. Inclusiv aceea de a pleca in alta parte a tarii, pana la urma.
Insa nu as face asta ca sa fug.. ci ca sa traiesc. Pentru ca atunci cand fugi de ceva... nu scapi automat de chestia aia :)).

Pupic

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza sa stii ca apartamentul e frumps. In spate am o priveliste deosebita... (daca exclud snopul de antene si turnuletul care imi aminteste ca e un reactor nuclear in apropiere.. hahaha).
lasand gluma, chiar e furmos. Cand e senin vad si fagarasul si bucegii...
Casa e suficient de mare, am balcoane..camara.. Problema e cu baile pentru ca s-au facut mmodficari pe coloana si s-au blocat aerisirile si cu toate ca la cea mare am ventilator centrifugal, uite acum mi s-a umflat usa de nu se mai inchide bine, ca se face abur (nu avem geam) ...

Azi e chiar liniste.. vad ca incepe sa mi se faca somn asa ca voi inchide si eu ca sa dorm - ca de maine iar incepe programul de zdranganeala ca e luni.

sper sa ti se para interesant clipul. mie imi placea mult sa vad cum transforma Marina papusile. Apropo... s-a vandut papusa cu o suma fabuloasa :O.

Da - am gasit un produs (calciu pentru copii) care avea pe sticluta scris atat de marunt ca abia am vazut cu lupa un ingredient care la cautarea pe net aparea interzis in mai multe tari.. :O.

Mie imi plac reclamele la jucarii (mai ales alea din anii 90 de pe Italieni :)))).

Puiul si „zboara puiule”? sau ala era altul :))))

Ma bucur ca ti s-a parut interesant. Chiar a fost o experienta. :)

pupici

puuup

fiordaliso spunea... [Raspunde]

O sa inghesui aici cateva idei poate fara legatura, dar imi vin in minte pe repede inainte. Reclama aia cu zboara puiule zboara mi se pare cea mai hidoasa din cate am vazut.
Mirosul din baie... la mine e bloc relativ nou, baia fara geam, coloana de aerisire nu e blocata, am ventilator, dar uneori nu pot sa scap de niste mirosuri... de exemplu cineva fumeaza in baie, noroc ca rar, imi iese mirosul in tot apartamentul cu ventilator cu tot. Mirosuri de detergenti cand se spala hainele (cand le scot din masina banuiesc). Ah, de ceapa prajita si arsa... ala intotdeauna mi-a facut foarte rau, imi lacrimeaza tare ochii.
In frigider folosesc bicarbonat pus pe o farfurioara sa absoarba mirosul, daca e cazul, se poate si cu carbune, acum nu stiu sa iti zic de care, mai demult era carbocit care era efectiv carbune presat, puteai zdrobi cateva pastile.
Vibratiile... daca afecteaza moleculele din mancare oare cum le afecteaza pe cele din corpul nostru? Eu suport destul de greu vibratiile, culmea este ca la dentist le suport mai bine decat cei care zic ca nu le simt pe cele de zi cu zi (masini de gaurit, muzica).
filmul cu chipsurile este valabil pentru cele din cutii rotunde de carton, cele din pungi sunt chiar din felii de cartof. Dar am vazut si un film despre cum se face acel sortiment, si la gata au umplut pungile cu azot si inca ceva gaz inert, ca sa ramana umflate si sa nu rancezeasca. Si gazele astea nu trebuie declarate pe eticheta, pentru ca nu sunt un ingredient.
Azi am fost libera si nu am avut multe de facut, asa ca m-am uitat la un film, Safe, l-ai vazut? Eu am fost curioasa pentru ca este cu Julianne Moore si imi place de ea, dar s-a dovedit ca este despre MSC, actiunea are loc in anii 80.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso aia si reclama cu dero, cu tipa cu fata cadaverica (ma intreb daca au fost refuzati de alte persoane, sau i se tragea de la cat a inspirat mirabolantul detergent), care trage pe nas din palma, floricele mici presarate prin pulbere... nu stiu dar era in reclama aia fix tot ce nu trebuie sa faci :))).
Pe mine recunosc ca m-a ajutat mult ventilatorul (am centrifugal, am avut si ventilator obisnuit - dar ala parca mai rau baga.. insa la inceput, inainte sa arnce diversi diverse pe coloana si sa il defecteze, inchidea clapeta daca il opream si cel putin in mai venea si de pe coloana inapoi...) - daca nu ar fi ne-am sufoca efectiv...
Da si la mine se simte cand se spala in vecini.. uenori e chiar horror. Si eu usuc la propriu diverse lucruri in casa. Dar... ale mele NU miros deloc. pentru ca am detergent neparfumat (si aici intra si ue - deci fara nimic de gen).

Ma feresc de bicarbonat de cand aproape mi-a ars gatul. nu stiu ce a avut, dar curatam cuvele la congelator si simteam ca ma strange de gat.. ca ma arde pe gat efectiv... si nu intelegeam ce e.. era bicarbonatul. De atunci il ocolesc. (era cel de la celebrul Dr O). Dar asta in conditiile in care, pe vremuri, foloseam bicarbonat la spalat pe dinti, de ex... Dar au fost niste scandaluri referitoare la bicarbonat.. ei stiu ce s-a intamplat, eu nu ma mai risc :))).

Nici eu nu mai suport vibratiile. si sa vezi cum vibreaza muzica aia noaptea... bleah. Sunt super happy ca nu mai tin concerte in Piata de vis a vis.. (ca au mania sa dea atat de tare..... odata eram sa duc ceva deseuri in Piata Milea si amplasasera scena si faceau probe de sunet - cand au dat drumul am crezut ca lesin.. mi s-a facut efectiv rau.. ca si cand au trecut prin mine... si mi-au dat pumni pe unde au nimerit😲) Acum tin concerte undeva la iesirea din Pitesti spre druul catre Brasov. Ii compatimesc sincer pe cei care stau langa acel loc, pentru ca uneori imi tremura geamul de la bucatarie (care e normal, nu termo).
Ei de clara.. nu declara ei multe.. De-aia trebuie sa ne mai informam si noi despre ce si cum implica. How is made e un punct de plecare, pana la urma.

Nu am vazut SAFE... il gasim cumva si online? (am vazut trailerul ca l-am cautat). Pai MCS exista din anii 50 (de cand a aparut marele boom petrolier.. ca sa vezi coincidenta) dar este periodic transformat in vanatoarea de vrajitoare - declaram oamenii nebuni si scapam de deranj .... :(. Si mie imi place Julianne Moore

Pup cu drag :*

Trimiteți un comentariu