vineri, 23 iunie 2023

Cu Dodo, in Minivers (dupa 6 ani). Kouki si bunatati.


Draga Dodo, 

Astazi ne-am intalnit in Miniverse - dupa o zi luuuuuunga (sa-mi ajunga). A durat pret de cateva poze si a fost... MINUNAT! Nu imi vine sa cred ca s-au facut sase ani de cand ti-ai luat zborul, din bratele mele. Si-ai devenit atat de usor.. ca un fulg. Pe vremea asta, iti coseam o pernuta, grabindu-ma sa termin pana la miezul noptii - maine e sarbatoare. Era tot o zi de vineri... si, desi am promis ca am sa incerc sa nu o fac... plang putin. 
Kouki e langa mine - nuvreau sa il nelinistesc. Dupa ce termin de scris si public articolul, ii voi da un morcovel - cred ca tu ai pus o vorba buna si am primit cativa mici de tot, ce  fusesera scosi ca sa se rareasca si sa creasca mari ceilalti. Nu imi imaginez alfel cum, cand toate merg asa cum merg, s-a intamplat minunea. Iti multumesc mult!


Uite o poza cu el, alaturi de Mini eu - Rukkusu si papusica Dodo (chiar asa o cheama si mi se pare adorabila, ca un soare - tu, soarele meu). Kouki e un bun si iubit. Cred ca v-ati fi imprietenit si v-ati fi jucat amandoi de minune.. Fratiorul mai mic. 

Azi am facut o gramada de lucruri, probabil ca stii. Dar  la finalul zilei, am facut si o prajiturica, asa, cu gandul la tine:


Am facut un blat din 4 oua, 3 linguri de faina, o lingura de cacao si vreo 15 nuci date prin razatoare, 2 linguri de zahar brun (rase) un vf de cutit de sare de himalaia (neiodata) si... cirese din compot (compotul l-am facut cand am dezghetat congelatorul dintr-o punga cu cirese, apa si o lingura rasa de zahar brun).
Eu am batut albusurile cu sarea, Buni a frecat galbenusurile cu zaharul. Am amestecat faina cu cacao si nucile rase si am pregatit ciresele (scos samburii si avut grija sa nu aiba si zeama de compot - cu aceea am servit pe Buni si i-a placut mult). Am facut blatul ca deobicei - o parte de faina/cacao/nuci , o pate albus batut bine.. si tot asa...pana am terminat de incorporat ingredientele cu miscari ample, cu un tel. 
Am pus in vasul de yena jumatate de compozitie, cirese, apoi cealalta jumatate si iar cirese. 
Dat la cuptor preincalzit la treapta 5 pentru 15 minute si apoi alt sfert de ora la treapta 4 (care e foc mediu). Si gata!


Mie mi-am facut o varianta de pizza - atunci cand nu mai ai sos de rosii si te salveaza cateva rosiute cherry puse la congelator... si niste ceapa si usturoi.


Am zis sa o notez, ca nu se stie cand e nevoie. Blat simplu: maia din 2 polonice de lapte, 1/2 din pachet de 25grame de drojdie proaspata pakmaya si 2 linguri de faina. Apoi in bolul de framantat am pus 4 linguri de faina, si un polinic de lapte.. Nu am mai pus sare.
Am amestecat un pic, am pus maiaua. Cu ajutorul lingurii de lemn am format aluatul, adaugand inca putina faina. Am rasturnat pe blat, intins foaie, pus in tava. Intr-un bol am pus doua felii de branza (branza de vaca facuta in casa din lapte pus la prins care se face ca un iaurt), am pus si 4 lingurite din smantana(stranse de pe laptele pus la prins)si am mai spart un ou, pe care l-am batut, turnand cam 2/3 din compozitie peste amestecul de branza si smantana. Am omogenizat. Peste restul de ou am pus sase linguri de topping. Pe aceste l-am facut din cateva rosiute cherry (14 sau 16 - oricum din toata cantitatea am avut topping pentru 4 pizze), 1 fir de usturoi verde  si jumatate dintr-unul de ceapa....si un varf de sare de himalaya plus apa, desigur (sa zicem ca de 3 degete era in craticuta.
Apoi am dat la cuptor pentru 15 minute la pizza (intre treptele 5 si 6 ). A fost buna  - Kouki a primit marginile :)))). E la fel de pofticios si nelipsit de la masa... ca si tine.

Si pentru ca ma asteapta sa termin, pentru ca i-am promis ca in seara asta avem ora de spa, ma grabesc sa adaug si pozele noastre din minivers, unde totul este posibil:

cucu... ghici cine!!!?

mama rux?????

💗🤍💞

te iubesc, Dodo

mama rux

Mereu...
Ja ne!!

ps: Un morcovel si pentru tine :D - apropo, Kouki tot nu vrea sa se joace cu morcovelul crosetat...🙄 ce capos :)))). Sper ca tu te joci cu mingea fas-fas... ! 

2 comments :

CARMEN spunea... [Raspunde]

Dragul de Dodo 😇🤗
Are grija de acolo de sus, de tine si de Kouki ♥️
Ce dragalas e ala micul 🥰♥️💖
O zi buna dragilor 😘🐾☀️

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN sa stii ca are :). Toti au... azi m-am trezit cu... dovlecei. Nu iti spun cat sunt de fericita... am mancat ciorbica :D.
Hihi
Catelusul amigurumi e facut de mine, inspirat de Dodo... prin 2012 si face parte din setl de joaca crosetat - de la care eu folosesc iarba (adica chestia aia verde) si tufele cu floricele :))).

pupici cu mult drag!!!

Trimiteți un comentariu