sâmbătă, 17 iunie 2023

Sticluta pentru pastrat dorinte #44 P.V. (S22/52)


Buna!

Am reusit sa mai recuperez o restanta si sa bifez, in acelesi timp, a doua tema de la transformările creative de iunie  (sau a 22-a din acest an... 😲). Am profitat de faptul ca in cerinta apareau alaturi cuvintele sticla si decor  pentru a materializa o dorinta mai veche. Daca va mai amintiti, in 2016, in imaginea inspirationala pentru tema #44 "Sticluta pentru pastrat dorinte", aparea o sticluta maronie, cu capac verde... Ei bine, acea sticluta era plina cu o licoare (al carei miros nu prea imi face bine, dar ea este, din cate am inteles, o bautura pe baza de plante) si eu tot voiam una goala, pentru ... proiectele mele. Ralu a avut la marturii sticlute din acestea (plus ingerasii facuti de mine: Amigurumi Angels - making of ).


Dupa doar 7 ani de promisiuni (ca voi primi sticlutele - apropo, sticlutele initial au aparut in 2013.. deci 10 ani ar veni... haha) si insistente de la inceputul anului, in sfarsit a sosit saptamana aceasta si o sticluta. 
Sticluta, ca sticluta - nah, sticla, iese  mirosul.. capacul insa... plasticut! Mai are nevoie de stat la aer. Oricum insa nu voiam sa il modific pentru ca mi s-a parut dragut asa. Poate data viitoare cand voi mai primi una... 



Rukkusu a fost incantata de proiect, mai ales ca i-am povestit despre sticluta de pastrat dorinte si am stabilit ca... asta vom face! Evident ca am avut o lista lunga de idei... dar ne cam incurca, in toate, in primul rand capacul. Apoi, ar mai fi fost niste materiale de care nu aveam cum face rost acum... 

Pana la urma, azi, ne-a venit o idee salvatoare! Asta s-a intamplat, pe cand ma uitam la cele doua stilouri noi - unul scrie verde, altul... cognac. Si uite asa, am gasit pe ce ar putea dragutele papusele sa isi scrie dorintele, pe care apoi sa le pastreze in sticluta noastra.

Am facut si poza.. doar ca nu e. Nicaieri... nu stiu ce e cu telefonul acesta, cred ca v-am mai povestit ca au mai fost cazuri. Face poza.. si apoi dispare, e ca si cum, nu se inregistreaza. Culmea e ca, azi eram chiar cu Mami langa mine. Dar nu ati pierdut nimic, pe langa sticla se mai aflau asezate cateva strasuri si ... elementul surpriza: continutul sticlutei. Daca ma gandesc mai bine, am putea sa profitam si sa va intreb, oare pe  ce au scris papuselele dorintele? Ce se afla in sticluta? 



Am decorat simplu: doua bucatele de panglica verde, pe care am primit-o acum multi ani de la doamna care sta un etaj mai jos, vecina mea (pe vremea cand inca mai erau si Dodo si Bobita - catelusul ei). Panglicuta aceasta mereu imi aminteste de baieteii creti care s-au imprietenit spre final... 
In fine... am lipit panglicuta - cu banda dublu adeziva. Apoi in partea de sus am pus 3 inimioare (sunt 8 raze, sau fatete, pe partea de sus a sticlutei) apoi un strasulet mai mic in nuanta de verde si am repetet. Inimioare aveam mai multe nuante, dar coincidenta, cel mai bine se potriveau pe sticla mea: rosu, galben ... si albastru.



Pe cand ma uitam prin tooooate sticker-ele pe care le-am putut gasi (mai erau daca stau sa ma gandesc bine, unele cu Hello Kitty, dar nu am mai ajuns la ele), mi-a atras atentia cel cu plic cu inimioara, de pe o folie pe care o am de la Ralu (cred ca folia asta are mai mult de 10 ani.. haha). Mi s-a parut cea mai potrivita pentru o sticluta care pastreaza dorinte in ea.



Cel mai mult a durat operatiunea „dorintelor”. Si, ca sa va dau o manuta de ajutor. in poza de mai jos am bagat un pic blitul - asa probabil se  va vedea mai bine pe ce au fost scrise acestea inainte de a fi puse la pastrat, in sticluta:



Capacelul l-am pus cu putina apa sa mai stea la aer. Sper sa iasa mirosul cat mai repede din el. Dar pentru o sedinta scurta foto, nu au fost probleme. Sticluta am asezat-o langa borcanas, pe masa si ma tot uit cu drag la ea.. cat am asteptat-o :))))). Cred si eu! As fi avut, pana acum colectie...🤣😅.

Ja ne!!

PS: raspund cu intarziere la mesaje, mailuri si comentarii.. dar incerc sa nu ratez intalnirea zilnice. :)



10 comments :

prietena-japoneza spunea... [Raspunde]

Frumoasă idee și realizare: sticluța pentru dorințe (o să fie aglomerație pe acolo...familia, Kouki, păpușelele...fiecare cu dorințele sale...)...eu aș folosi fluturași din hârtie pentru dorințele din sticluță !
Pupici ❤️

CARMEN spunea... [Raspunde]

Foarte frumoasa sticluta voastra 🥰😍 sa pui visele in ea, dar sa le lasi cat mai des libere, sa se umplineasca 🍀😘
PS. Eu am plecat pt 14 zile la mare si mi am luat tot tot ce mi a trebuit cu mine....doar acumulatoeul pt laptop l am uitat 😁 si laptopul e batranel, nu functiona decat permanent in priza . Deci... Ramane doar pe telefon, dar e foarte greu. Mic , nu am vederi de ansamblu... Daca scriu texte lungi, Dumnezeu cu mila, ca nu vad decat 4 randuri... Ghinionul meu. Nici MfC sau reflexii nu stiu cum sa lansez 😬😐 of of

Suzana spunea... [Raspunde]

Ce idee speciala! O sticluta cu dorinte!
Sincer eu as face si una cu dorinte implinite.
Ca sa se echilibreze talerele, ca sa spun asa!
Arata foarte frumos sticluta ta! Felicitari! Pup.❤️😘
ps. Rux, mai vorbim dupa ce ma intorc!

fiordaliso spunea... [Raspunde]

E tare draguta sticluta, ma bucur ca a ajuns la tine, chiar daca numai una si dupa atata timp. Si eu folosesc maruntisuri tinute cu anii, pur si simplu uneori intarzie momentul in care simti ca acolo le e locul.
Nu stiu pe ce ai putut scrie, nu vad nimic prin sticla, dar ma intreb ce ai putea inghesui asa mic in sticluta. Poate... petale de flori?

Mihaela Toilă spunea... [Raspunde]

Ai decorat foarte frumos sticluta, insa nu am ghicit pe ce sunt scrise dorintele.
Felicitari.
Pupici

copilarim spunea... [Raspunde]

@prietena-japoneza Oh ar fi super draguti frluturasii -sigur ar merge la o sticla mai mare (si poate chiar vom face asa ceva :D).
Eu am pus ceva foarte apropriat cu hartia... fasii de lemn, sau... ascuteli de la creioanele colorate :)).
puuuup💌

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN ma bucur ca iti place :D Sa stii ca am indesat acolo bine bine.. :))))
Doar ca m-am gandit ca fiind o sticluta a dorintelor pentru papusele... nu o fi bai :). Cand voi face pentru noi, familie, voi avea grija sa aiba spatiu :D

PS acum am ajuns si eu sa raspund 😅 - ma bucur sa vad ca s-a rezolvat cu postarile - eu de pe telefon nu reusesc nici sa comentez... adica reusesc dar imi schimba conturile si m-am trezit la un moment dat ca am comentat de pe un alt cont :)))).
imbratisari si cat mai multe amintiri frumoase de creat in vacanta :D
puuuup💌

copilarim spunea... [Raspunde]

@Suzana ma bucur mult ca iti place!!
O idee si mai faina - chiar... sa fac doua la fel (cand voi gasi doua sticle la fel) si cu fluturasi de hartie care sa migreze :)). Hmmm
Iti multumesc mult!!
puuuup💌

ps: vacanta placuta cu multe amintiri minunate :*

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso si eu m-am bucurat.. cred ca aveam colectie daca nu uitau ai mei de fiecare data sa mi le pastreze si sa le lase la aerisit (ma ocupam singura dar bautura asta medicament - ca e din ierburi - are ceva miros cu care nu ma impac deloc.. si de-aia... :D).
Ca sa fiu sincera nu am scris scris.. dar am pus niste ascuteli de la creioanele colorate.. si aratau foarte dragut ca se vedea si partea lemnoasa si cea colorata si din creion ce se desprinsese - culoaea adica..
Ar fi fost foarte romantic petale.. dar nu iti poti inchipui ce gura mica are sticluta.. poate petale de ..galbenea? :)) cate una asa..Ceea ce nu ar fi rau (doar ca pe alea leprefer in ceai. :)).

puuuup💌

copilarim spunea... [Raspunde]

@Mihaela Toilă ma bucur ca iti place :)
Adevarul este ca a durat ceva pana am gasit cu ce sa o decorez. Are o forma frumoasa, interesanta dar destul de limitativa pentru ce materiale pot eu folosi... :D
Am pus ascuteli de la creioanele colorate. Cat de cat intr-una din poze se vede ceva. Pe viu se vede mai bine.. dar greu de surprins in poza si din cauza culorii sticlei.
Multumesc mult :)
puuuup💌

Trimiteți un comentariu