luni, 19 iunie 2023

#13 Jurnal de MSC - Al treilea capitol -

💭 Cateva ganduri despre saptamana care tocmai s-a incheiat

Nu e chiar o saptamana - ma hotarasem sa am cate o fila pana la sfarsitul lunii. Dar cu #12 am decalat un pic ordinea si a trebuit sa micsorez distantele... 
Noptile au alternat - pot spune ca am avut si o pauza sau doua de galagie.. si in unele seri au fost momente un pic mai linistite - dar riscai sa adormi si apoi sa sari din pat ca ii apuca iar ovationatul :))). 
Miercuri spre joi i-au scos din minti si pe colocatarii cu codita de subsol, de au alergat pe tevi intr-o veselie...

🔍 O privire spre ce a fost - cautand cauza/ele

Initial am vrut sa scriu doua vorbe despre fotografiile primite de la Suzana, pe mail. Dar cum stau prost cu concentrarea si as vrea ca totusi sa se publice azi fila de jurnal, voi lasa pe alta data - poate reusesc sa aflu mai multe informatii.


Vrand nevrand anul acesta, fiind ordinea zilelor ca in 2017, dar si evenimente nu tocmai placute care se tot intampla - cum ar fi episoadele lui Kouki de scarpinat, care intr-o oarecare masura cred ca e si un pic... nervos, dar si datorita nebuniilor cu care se tot da in perioada asta peste tot in jur), am tot calatorit in trecut.. S-au reivit intrebari, s-au reivit neputinte, s-au reivit remuscari - pentru ca inevitabil exista in acest caz. Problemele mele cu chimicalele m-au tinut departe de un contact direct cu medicul lui Dodo. Faptul ca nu am fost acolo, avand incredere ca se va spune tot ce repetasem de atatea ori (degeaba).. mai mult ca sigur a cantarit in defavoarea noastra. Nu dau vina pe nimeni, sa nu intelegeti gresit - inteleg perfect iuresul in care trebuie sa functioneze medicii (veterinari sau umani) - sistemul asta e atat de defect, incat iti vine sa urli. Efectiv. Si bazat pe medicamente. Majoritar. 

De ce scriu asta? Pentru ca pierderea lui Dodo (faptul ca am avut dreptate in niste chestii nu ma incalzeste absolut deloc, el nu mai e acum cu mine) m-a afectat si ma afecteaza in continuare enorm. Faptul ca nu am putut sa il salvez. Faptul ca nimeni (ma refer la cadre medicale) nu a fost in stare sa imi dea un regim alimentar pentru el. NU ESTE NORMAL  - nu e normal sa nu stie sa imi dea o reteta ca sa ii prepar mancare. Nu se poate sa se promoveze in asa hal mancarea la punga. Spuneti ce vreti dar.. ganditi-va (poate in alte tari sunt branduri care fac ceva de calitate): boabele alea ce stau in pungi deschise de nu stiu cat timp, cum pot ele fi mai bune decat o mancare facuta proaspat din ingrediente de calitate. Si da, in 2017 inca, piata de la noi era una buna, mai gaseai si produse de calitate (nu ca acum, preturi mari si chestii discutabile, calitativ - majoritar de la en gros, dar vandute ca produse autohtone...)

💚 Balsam pentru suflet - „tratamentul” creativ / lecturi /muzica / hobbies


Printre picaturi, am reusit sa vad un nou proiect Poppen Atelier. Marina a realizat-o pe Rose, din Titanicul lui James Cameron. 
Cat am asteptat sa vad eu filmul acesta - l-am vazut pana la urma cu purici (prindeam HBO cand voiau ei sa bage si evident ca la Titanic nu a fost cazul, haha) si nu mi-a placut. Dar nu pentru ca era cu purici... culmea e ca mi-a placut versiunea pentru tv ce aparuse cam in aceeasi perioada (1996), care din punct de vedere al efectelor speciale e asa, glumita, hahaha. Desigur, filmul lui Cameron este foarte tare pe partea de documentare si efecte. Iar muzica... vai cred ca ajunsesem sa nu vreau sa o mai aud pe Celine... :)) Si mie imi place tare mult de ea. Imi luasem caseta cu coloana sonora si am facut si prostia sa o ascult cand citeam Concert de Muzica de Bach - de H P Bengescu. :))))))

🍏 Alimentatie / Stil de viata / Curatenie - solutii alternative, prietenoase si neinvazive

Continui episodul retete, cu ce am publicat in 2020: 

Va vine sau nu sa credeti, am cam ajuns la.. zi. Va trebui sa ma ocup si sa fac pagini dedicate pentru anii 2021, 2022 si al nostru 2023 (ongoing). Dar, oricum, despre acestea am povestit mai recent - daca trag linie la retrospectivele facute, nu prea mai bifez mare lucru, nu? :)). Cum se schimba totul... :D.
Dar sa vedem - avem cateva descoperiri faine facute cu ocazia unei participari la Superblog: O aniversare pusă în scenă cu ajutorul Băcăniei Tei. Foarte faine produse. Zacusca mirosea divin - pe cuvant ca am fost atat de tentata sa gust si eu... Dar nah, prefer sa ma abtin cand nu stiu sigur cum e cu sarea. Asta e. Poate am noroc anul acesta si reusesc sa imi fac un borcanas. Oricum, produsele acelea.. toate super faine. Am mai luat si paste (tot pentru ai mei). Sunt cu totul altceva.. 
Am mai povestit un pic despre piscoturi (alaturi de Kouki si cu gandul la Dodo 18 ani.) - ceva usor, nu am scris reteta (in principiu smantana, drojdie, branza, putina sare de himalaia si faina..) si in  Calendar Advent: Un Kurtos la Tava va rog!. Aici aveti si reteta - am mancat si eu - este foarte bun (am reusit sa pun si miere intr-un timp, va trebui sa mai incerc. Problema e cu uleiul... la mine. :)

🟩 Cati oameni, atatea povesti 

Nu are legatura cu MCS, dar cu oamenii si povestile, da si, daca tot am vorbit mai sus despre Titanic, am gasit versiunea din 1996 pe youtube:


🟢 Inspirate de voi

Pentru ca rasul face bine... de data aceasta un trailer sincer - la care am ras din toata inima. Sper sa o faceti si voi pentru ca stiti cum este cu rasul :))).

📗 Ce se spune / stie


❓ Stiati ca....

asa se pregateste orezul? :) Am zis ca e un subiect interesant. Mie imi placea tare mult sa mananc orez, dar am observat in ultima vreme ca nu il mai tolerez. Cumparam mereu de la Rizo Scotti si de data asta, dupa ce a facut o pauza (si au luat orez romanesc de sarmale), Mami a luat orez cu bob lung. Doar ca nu se fierbea ca deobicei si cand m-am uitat pe ambalaj, surpriza: fabricat non ue... adica pana si ei? Nu era normal sa scrie de unde este? Incepe sa ma agaseze treaba asta cu UE / NonUE. Vreau sa aleg in cunostinta de cauza, ceea ce cumpar.


💬Motivational

Revenind la Summit Flow 2023. M-am gandit sa adun cateva ganduri referitor la materialele prezentate (pe unele le-am privit integral, pe altele pe sarite, doar cat sa imi fac o idee...). 
Mi-ar placea sa aflu si parerea voastra, daca ati urmarit si ce.. :).

Ca sa nu aglomerez pagina de jurnal prea mult, m-am gandit sa imi notez pentru fiecare zi din eveniment, gandurile in alta ciorna - care in timp va deveni fila de jurnal...

Ziua a cincea - corpul tau in flux:



  1. Meditia - cu privire spre viitor (am urmarit de fiecare data aceste materiale introductive pentru ca imi placea atmosfera creata B.Y. - o prezenta in sine .. placuta - iti dadea impresia de intalnirea cu o prietena veche, cam asa ceva).
  2. Scott Schwenk -  acest domn de 50 de ani (pe care nu ii prea arata) mi-a amintit de o colega si prietena draga. Integrarea respiratiei in meditatie mi s-a parut interesanta, desi nu am reusit sa urmaresc pana la capat materialul.
  3. Lee Holden - candva am inceput si eu sa fac exercitii dintr-o carte. Doar ca din motive independente de vointa mea am fost nevoita sa intrerupt. Chiar am fost curioasa sa ascult informatii si sa vad exercitii... Foarte tare! Neaparat sa caut cartea cu Qi-Gong.
  4. Ruediger Dahle - tot despre respiratie si importanta ei.
  5. Uwe Albrecht - fondatorul tehnicii innerwise (despre care am scris cateva note acum ceva timp: Copilarim: #09 Jurnal de MSC - Al doilea capitol -). Interesant
  6. Patricia Cihodaru -
  7. Matei Georgescu - un conceptul aparte de realizare al materialului  - sigur s-a muncit mult la el, dar nu am reusit sa il urmaresc...

 🕮

Acest articol este inscris si in tabelul gazduit de Suzana la rubrica Jocul de luni, facand parte din Serialul ”Citate favorite”😊


4 comments :

fiordaliso spunea... [Raspunde]

Foarte mult mi-a plăcut Titanicul lui Cameron. De celălalt nici nu știam.
Ahhh, mâncarea pentru căței (și pisici) ce subiect sensibil. După mine e ca și cum s-ar recomanda doar fast-food pentru oameni. Sunt animale carnivore, de ce sa nu mănânce carne crudă?
La Summit Flow nu am apucat să urmăresc nimic de data asta, îmi este mult mai ușor să citesc un text decât să văd un film, nu prea am timp pentru asta. Mai ales cu sonorul este o problemă, iar eu sunt ciudata care nu suportă căștile.

copilarim spunea... [Raspunde]

@fiordaliso eu l-am asteptat cu atata nerabdare, am si un poster enorm, de la Cinema luat, de Ralu pentru mine :))) Ca nu am fost sa il vedem la cinema (a fost nebunie). Dar l-am vazut pe celelalalt primul (dupa cum spuneam are niste efecte speciale caraghioase.. hahaha) si mi-a placut povestea ... Am fost dezamagita de cel al lui C. :))))

Eu ma gandesc de unde Dumnezeu sa gasesc carne netratata..
Ce tot zic eu aici... efectiv nu am ce manca.. nu am gasit un pumn de mazare, cateva teci de fasole.. nimic Totul e de la en gros.. s-a dus Tati in piata sa ia fasole si a venit si cu banii luati si constient ca e nu e ce trebuie.
Si s-a terminat stevia... asa ca sunt efectiv in pom.

Greu si lamine cu Flow... pentru ca au fost prea multe, timp scurt si nebunie mare in jurul meu, fix atunci :))). Macar atunci era stevie... nah eu cu ale mele :))

Ps: nici eu nu mai suport castile. poate doar sa le tin asa ca sa nu mai aud asa tare in jur.. :))

Diana spunea... [Raspunde]

Rux, cu privire la ceva legume si verdeturi... Nu cunoasteti pe cineva care are curte (de preferat la tzara) si care sa cultive cate ceva (si) pentru tine? Poate ca nu vor fi cantitati mari dar vor fi curate... Unde este casa bunicilor, in curte nu se poate cultiva cate ceva? Doar idei...
Carne netratata probabil ca poti avea doar daca cresteti vietatile, sau le cresc oameni in care aveti incredere ca nu baga in ele hormoni de crestere (sau cine mai stie pentru ce) si/sau antibiotice... si le dau hrana netratata...
Tare-i complicat.
Si cu mancarea pentru caini e tare complicat, mai ales in cazul raselor obtinute prin prea multe imperecheri intre diferite rase pentru a obtine o rasa nou - acesti caini pot "dobandi" probleme de la toate rasele "cuprinse" in ei si greu de... hranit, greu de tratat...
Miki e maidanez imperial 😊 si nu are probleme de la mancare dar, deh, varsta isi spune cuvantul si din cand in cand mai are cate o problema... dar batranetea nu e boala. 😊 Ii dam mancare din plic, ii dam si bobite (se gasesc si in pungi vidate, sigilate), ii dam si arne fiarta, si zeama de supa cu morcovi (facuta special pentru ea). Ea nu mananca absolut nimic din conserva (indiferent de marca) si refuza destule produse de la diferite firme...
Despre Titanic... Am vazut doar "pe fragmente", filmul lui Cameron - nu se incadreaza in genurile preferate (clipul de aici mi-a placut)

Numai de bine! Pupici! 💗

Cred ca pt a scapa de galagia celor din acel local trebuie sa va uniti mai multi si sa reclamati serios... poluarea fonica noapte de noapte. Nu inteleg cum de nu se sesizeaza toti cei are au de suferit... E imposibil - cred! - ca ceilalti pot dormi... La noi, dupa reclamatii "pe banda" s-au potolit cei cu localul "poluator fonic" - rar se mai aude foarte tare, si cel mult pana pe la ora 23, in cate un weekend.

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana cunosteam.. dar stii cum e. A cam plecat acea generatie. :(
Vai de mine.. tocmai mi-am amintit ceva: acum multi ani, pe vremurile alea, am fost odata la un domn in vizita, la tara. Am mancat cel mai bun pui la ceaun cu mujdei de usturoi din viata mea.. Am inregistrat tot... dar na, atunci era clocitoare, erau gaini autohtone alte vremuri. Tz.

Din fericire sunt recunoscatoare pentru ce am avut ocazia sa mananc, asa ca amintirile nu ma chinuiesc (sorry 3SE haha).

Da.. si cu cutii e greu. of :(.
Sunt super happy ca am primit o punguta cu morcovi mici mici scosi sa rareasca recolta sa creasca mari - am avut un noroc, s-a intamplat fix atunci sa mearga ai mei la prietenii lor. Kouki e in al noulea cer.. doar ca mai avem doar 3 :O. I-am lasat lui pe toti...

Sa stii ca in ultima vreme s-au potolit. nu imi vine sa cred. :O. Sper sa o tina tot asa :)))). In liniste.

Te pup cu drag :*
muah

Trimiteți un comentariu