marți, 1 noiembrie 2011

37. "A 15-Year-Old's Spring" / Quindici anni

Episodul 37: 15 primaveri

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

37. "A 15-Year-Old's Spring"


via youtube

37. Quindici anni

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Iarna cea grea trece si lasa loc frumoasei primaveri care readuce totul la viata. In statia  Bright River o fetita care calatorea singura cu trenul coboara pe peron. Aceasta se aseaza pe banca si se uita la pomul inflorit. Intrebata de seful garii, fetita ii spune ca merge la Carmody si il astepta pe tatal sau. Angajatul isi aminteste de o alta fetita care mergea singura cu trenul. Au trecut 4 ani de atunci si Anne a implinit 15 ani. Privind-o intr-o zi, Marilla realizeaza ca Anne  a crescut foarte mult. Privind hainutele de cand venise Anne la Green Gables, in urma cu 4 ani, Marilla nu poate sa le transforme in altceva pentru ca purtau multe amintiri in ele.
Seara, cand Anne este plecata cu DianaMarilla se simte dintr-o data trista - fetita pe care o iubise atat de mult parca disparuse si ii luase locul o tanara. Amintindu-si  de prima intalnire cu Anne, Marillei ii dau lacrimile si este surprinsa de Matthew. Vazand-o plangand, acesta  vrea sa iasa, dar Marilla ii spune ca se gandea la Anne cat a crescut si ca peste trei luni urmeaza sa plece la Queens si se va simti singura. Matthew ii spune ca ea va veni in vacanta, cu toate acestea Marilla nu poate sa nu fie trista.
Nu doar Anne s-a schimbat ci si camera ei care a suferit transformari de-a lungul timpului, nemaifiind goala ca la inceput. In timp ce Anne si Diana merg cu Minnie May spre scoala, vorbesc despre "ziua trenului" despre inaungurare noii linii a caii ferate, despre venirea matusii Josephine Barry, apoi despre patul cel nou pe care Anne urma sa il primeasca de la Matthew si Marilla si, bineinteles, despre studiu.
Doamna Lynde si Marilla vorbesc la randul lor despre inaungurarea noii linii de cale ferata, despre faptul ca Anne a crescut, patul ei cel nou si studiu. Cand Matthew aduce patul. doamna Lynde se hotaraste sa-i ajute sa duca patul la etaj pentru ca acesta sa nu se oboseasca si  Anne li se alatura pentru a-i ajuta. Dupa ce isi aranjeaza camera, Marilla vine la ea si admira cat de frumos arata, dupa care se aseaza la geam si ii spune ca o gaseste schimbata - nu vorbeste asa mult ca inainte si nici nu mai foloseste cuvinte mari. Anne ii spune ca prefera sa le pastre pentru ea pentru ca nu vrea sa rada de ea persoane superficiale. Apoi concluzioneaza ca este interesant sa cresti, dar nu cum se gandea ca va fi.
In timp ce ea invata, cei doi frate vorbesc despre examenul care se apropie si se gandesc unde va sta Anne. O solutie era sa se inscrie pentru un loc la internatul scolii, dar Marilla vrea sa vorbeasca intai si cu domnisoara Stacy, profesoara lui Anne.
Impreuna cu ceilalti colegi, Anne asista la Carmody  la inaugurarea noii linii de cale ferata. Lumea intampina primul tren care intra in acea gara. In acel tren se afla si domnisoara Jossephine Barry, matusa Dianei care este intampinata de fete cu bucurie,  si o priveste pe Anne cat a crescut.
Anne e bucuroasa pentru ca a avut asa o zi frumoasa. Marilla vrea sa o invite pe domnisoara Barry iar Anne este fericita ca poate face si altceva decat sa studieze si se ocupa de toate pregatirile, nelasand-o pe Marilla sa faca treaba.Aceasta isi aminteste de tortul facut de Anne si ingredientul gresit si zambeste... apoi izbucneste in ras.
Domnisoara Barry vine in vizita acompaniata de Diana si Matthew este deasemenea prezent. Intrebata daca accepta ca Anne sa stea la ea pe perioada examenului, Marilla ii spune domnisoarei Barry ca daca Anne accepta ea nu are nimic impotriva.
Simtindu-se ocrotita si iubita de cei dragi, Anne s-a hotarat sa faca tot posibilul pentru a intra cu cea mai mare nota la Queens..

Episodul urmator:
13 este numarul meu.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu