miercuri, 9 noiembrie 2011

43. "Home for the Weekends" / Vacanze di fine settimana

Episodul 43: Acasa la sfarsit de saptamana

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

43. "Home for the Weekends"



via youtube

43. Vacanze di fine settimana

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Cum vremea era frumoasa la inceputul scolii, cei 7 elevi din Avonlea lua trenul vinerea catre Carmody. La gara ii asteptau prieteniiprietenii, Diana o intampina fericita pe Anne si pleaca alaturi de ceilalti colegi, mai putin Josie, spre casele lor.
Acasa , la Green Gables, Marilla este cel putin la fel de nerabdatoare ca si Matthew, pregatind tot felul de bunatati pentru Anne.
Pe drum, Jane le povesteste Annei si Dianei ca Ruby isi facuse un permanent si se straduise sa isi prinda parul in coada pentru a nu afla parintii ei. Tot ea spune ca Ruby nu e genul lui Gilbert pentru ca el vorbeste sofisticat. Anne se gandeste ca i-ar placea sa aiba un prieten ca acesta in viitor, cu care sa rada si poata purta discutii asa cum ii placea ei. 
Marilla le vede pe fete cand ajung in fata casei si merg amandoua spre pod.Anne ii opvesteste Dianei despre bursa si visul sau de a merge la universitate, unde ar fi urmat sa studieze 4 ani. Ea nu stie daca sa le spuna Marillei si lui Matthew pentru ca acestia sperau ca ea sa vina anul urmator sa predea la scoala din localitate. Diana o incurajeaza si o admira pe Anne si o sfatuieste sa incerce sa obtina si medalia si bursa pentru ca cei doi frati vor i cu siguranta mandri de rezultatele sale la invatatura.
Marilla se uita dupa Anne si cand observa ca vine spre casa isi vede de treaba ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic. Anne se schimba si vine sa manance impreuna. Ii adusese Marillei o esarfa pentru iarna, dar nu stia ce sa ii ia lui Matthew iar acesta ii spune ca cel mai frumos cadou pentru el este atunci cand ea vine acasa.
Anne le povesteste despre colegele sale de grupa Praise si Stella, dar si despre faptul ca este iar in competitie cu Gilbert pentru a obtine medalia.
Toti trei asteapta weekendurile cu nerabdare. A doua zi, Anne alearga sa mulga vacile si in staul este o vitica micuta pe care Matthew i-o daruieste si ii promite ca va avea grja de ea cand Anne nu este acasa. Anne este fericita si o boteaza Dolly, dupa care  merge la gaini, face ordine si ii ajuta pe Matthew si Marilla 
Cum era sezonul merelor, Anne culege din livada cateva cosuri si Marillei ii vine o idee. Astfel pornesc toti trei, pentru prima data impreuna, la Bright River sa faca must din mere. Cand trec pe sub meri Anne isi aminteste prima sa calatorie alaturi de Matthew si cum cu un an dupa revenisera pe acel drum impreuna la indemnul Marillei.
Cand mustul este gata, Marilla ii da Annei o damigeana de sticla cu must sa aiba la ea, spoi merg la magzinul de stofe si se intorc acasa. A doua zi Anne urmeaza sa plece la scoala isi ia la revedere de la Matthew si Marilla si pleaca insotita de Diana.
Doamna Lynde ii spune Marillei despre universitate si se gandeste ca Anne ar trebui sa se intoarca acasa. Marilla ii spune acesteia ca motivul pentru care ei doi nu o adoptasera inca pe Anne este faptul ca aceasta  este copilul lui Dumnezeu si de aceea daca ea vrea sa isi continue studiile asa va fi, cu atat mai mult daca va putea obtine bursa. Marilla este mandra de Anne ca si-a propus un asemenea tel.

Episodul urmator:
Iarna la Queens... examenele se apropie si Anne vrea sa studieze dar afla despre problemele de sanatate ale lui Matthew...


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 


Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu