joi, 10 noiembrie 2011

44. "The Winter at Queen's" / Inverno a Charlottetown

Episodul 44: Iarna la colegiu

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

44. "The Winter at Queen's"



via youtube

44.  Inverno a Charlottetown

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
A venit si iarna la Green Gables. Anne le scrie lui Matthew si Marillei ca nu poate veni pana in primavara cand se termina examenele, dupa vacanta de Craciun elevii pregatindu-se pentru examen. Nici zapada nu ii ajutase pe acestia sa se poata intoarce acasa si Anne ii roaga sa o ierte ca nu ii poate ajuta acum si ca se va revansa in primavara. Mai erau 5 luni pana atunci si pentru cei doi frati pareau o vesnicie. Marilla isi doreste ca ea sa se intoarca acasa sa se odihneasca si sa faca pauza de la atata invatat.
Anne era din nou in competitie cu Gilbert, dar nu ca pe vremuri, in copilarie, cand resimtea acea furie fata de remarca lui de odinioara.
Proprietarul ii spune lui Anne sa nu mai stea asa tarziu, pana la 1 noaptea, ca sa nu se imbolnaveasca. La scoala baietii se joaca cu bulgari. Una dintre fete spune ca sunt 3 elevi care concureaza pentru medalie iar Anne si Gilbert sunt prientre ei.
In timp ce Ruby este considerata cea mai frumoasa fata din colegiu, Josie este considerata cea mai rea persoana.
Acasa lui Matthew ii se face rau in timp ce deretica la vaci. Doamna Lynde se intreaba daca sa o cheme pe Anne, dar Marilla ii raspunde ca nu ar avea cu ce sa ii ajute. Nici Matthew nu vrea sa o cheme pentru ca daca i-ar fi scris nu s-ar mai putea concentra.
Duminica Anne a mers cu domnisoara Barry la biserica si a petrecut ceva timp cu aceasta. In timp ce mancau, aceasta o intreaba daca Matthew se simte bine si ii povesteste de ce a patit de curand. Anne nu stia insa nimic si o roaga sa ii povesteasca. Domnisoara Barry incearca sa o linisteasca spunandu-i ca pentru ca nu o anuntase nimeni se gandeste ca nu e ceva grav. Anne insa se simte responsabila pentru boala lui Matthew si se gandeste ca acesta ii ascunsese boala ca sa o protejeze asa ca  pleaca imediat la gara si ia trenul spre casa.
Drumul spre casa este lung si zapada cade din abundenta. Marilla lucreaza langa foc cand usa se deschide si apare Anne. Aceasta o intreaba ce s-a intamplat cu Matthew si e disperata ca nu a stiut nimic. Marilla ii spune ca nu e vina ei, ci a lor ca nu i-au spus. Pana la urma cei trei sa reunesc si dupa ce infruntase o furtuna ca sa ajunga acasa, Anne petrece alaturi de ei o seara in familie mult asteptata, pentru ca nu se vazusera de 2 luni. Anne e de parere ca Matthew ar trebui sa mearga la doctor, dar cei doi o linistesc.
Intoarsa la scoala Anne era si mai hotarata sa ia premiul cel mare. Primavara veni in sfarsit. Intr-o zi Anne se opri in fata unei tarabe si cumpara o brosa, dupa care ii scrie Dianei a carei zi de nastere fusese de curand. Aceasta fu extrem de fericita cand primi felicitarea si cadoul de la cea mai buna prietena a ei.
Fetele se pregatesc de examene. Ruby si Josie isi fac ceva probleme in legatura cu examenul ce urma sa se desfasoare a doua zi. Nici Jane nu este mai linistita. Anne insa se gandeste la Green Gables si toate minunatiile primaverii si nu vrea sa se mai gandeasca la examen pentru ca s-a pregatit tot tiimpul anului si in ziua aceea nu vrea sa mai invete. A doua zi toata lumea participa la examene. In timp ce fetele vorbeau despre ce vor purta la absolvire Anne viseaza la viitor.

Episodul urmator:
Gloria si visul...


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu