marți, 29 noiembrie 2011

Tutorial " flori de hartie "

Acum ceva timp, pe ILoveHandmade.ro s-a organizat un concurs de tutoriale. Am participat si eu cu doua - unul deja s-a publicat pe blogul respectiv si celalalt probabil se va publica in curand (sunt sigura ca s-a inscris muuuulta lume si am vazut deja multe tutoriale interesante:P). Aseara am aflat ca am castigat si un premiu la tragerea la sorti:D. Abia astept carticica  - apropo de carte, cel de-al doilea tutorial pe care l-am facut a fost inspirat de "20 de obiecte din fetru" . Am sa va povestesc mai multe cand va sosi.
Pentru a sarbatori, m-am gandit sa va aduc si pe blog tutorialul pe care il puteti citi integral pe blogul ILoveHandmadeDecoratiune: tutorial floricele din hartie.  Am mai adaugat in plus cateva poze cu exemple de floricele si vreau sa va reamintesc ca in cele trei kit-uri de la concursul Concurs: Impodobim bradul (editia a II a) am strecurat cate o floare (sau mai bine zis 5 flori care pot forma o floare 3d) pe care sa le puteti folosi la proiectele voastre:D. Sunt gata decupate si colorate, mai ramane sa le dati forma finala. Si daca pana acum nu ati fost convinsi, cu siguranta le veti adora!! Concursul nostru dureaza pana pe 5 decembrie si deja s-au inscris in concurs cateva ornamente absolut superbe!! Voi ce ati facut dragut pentru Craciun? Va asteptam!



Iata cum am ales sa impart floricelele din prima poza de sus:P!. Alte variante de culori si floricele pe care le-am facut in ultima perioada si care acum asteapta cumintele alaturi de cateva Poinsettia Dream sa fie folosite in proiecte viitoare.



Mai jos, tutorialul, daca nu l-ati citit deja pe ILoveHandmade.ro - il veti putea gasi si la noi pe pagina tutoriale.



Buna!

Am vazut de curand niste flori de hartie foarte frumoase si m-am gandit sa fac si eu, pornind de la modelul desenat pe care il puteti salva si imprima de aici: 6-petal Ornate Flower template.

Eu am ales sa fac trei flori, folosind cele 15 floricele si 15 cerculete de diferite marimi pe care dupa ce le-am imprimat pe hartie le-am decupat.


Materiale:
- coala alba de hartie A4
- creioane colorate
- forfecuta

 

- lipici la stick
- markere cu sclipici



Pasul 1
Imprimati pe coala de hartie modelul pe care doriti sa il folositi pentru a realiza florile. Cel pe care l-am printat eu contine: 15 flori si 15 cerculete de marimi diferite (descrescatoare).






Pasul 2
Decupati cu atentie fiecare floare si fiecare cerculet si incercati sa le asezati in functie de marimi. Eu am ales sa fac trei flori a cate 5 floricele si 5 cerculete fiecare.



Pasul 3
Curbati usor cea mai mare din setul de flori ca in imaginea de mai jos. Puteti sa faceti acest lucru fie cu degetul (cu unghia), sau ajutandu-va de forfecuta (aveti grija sa nu va raniti, sau sa nu rupeti petalele). Acest lucru va da florii un plus de volum si un aspect natural.



Dupa ce ati curbat inspre interior petalele, intoarceti doar varfurile lor spre exterior, ca in imaginea de mai jos:



Repetati procedeul si la celelalte flori:





Pasul 4 (optional):
Colorati florile si cerculetele. Am ales pentru floarea cea mare un rosu aramiu, care imi amintea de florile toamnei - crizantemele, mai precis. Puteti folosi hartie colorata, sau sa le colorati. Eu am ales sa colorez cu creioane, asezand florile pe ceva care nu era foarte neted, tocmai pentru a le imprima un fel de  textura.




Pasul 5 :
Asamblarea. pe masura ce am colorat am si inceput sa lipesc elementele.  Cercul cel mai mare se lipeste in mijlocul celei mai mari flori. Se adauga apoi urmatoarea floare ca marime, asezand-o in asa fel incat petalele sa nu se suprapuna (pentru un aspect cat mai natural). dupa aceea se adauga urmatorul cerc ca marime si tot asa pana se termina cale 10 elemente (5 flori si 5 cercuri) care alcatuiesc o crizantema. Mijlocul este colorat cu marker galben cu sclipici.





Varianta 2  - Tufanica
A doua floare care este mai mica am transformat-o in tufanica, franjurand petalele si colorand-o in violet inchis. Am procedat la fel ca si in cazul crizantemei, doar ca am franjurat petalele cu ajutorul foarfecei dupa ce am colorat florile. Mijlocul este colorat cu marker galben cu sclipici.




Varianta 3
Cea mai mica dintre floricele este colorata intr-o noanta de rosu - puteti vedea in pozele de mai jos si creioanele folosite.




Eu am ales sa le folosesc pe o felicitare. Sper sa va placa si sa incercati si voi. Desi sunt migaloase si consuma timp, la final veti avea niste floricele dragute pe care sa le folositi in proiectele voastre.



Articol scris pentru  ILoveHandmade.ro  de Ruxandra Tetiu ( Copilarim.blogspot.com)

4 comments :

catalina stanescu spunea... [Raspunde]

foarte frumos , cu multumiri, imi plac foarte mult florile realizate din hartie!

copilarim spunea... [Raspunde]

si mie imi plac:D cred ca o sa fac tutorial si cu cele facute de mine de la Craciunica:P

Anonim spunea... [Raspunde]

Imi plac foarte mult ,dar nu pot face floarea.ii prea grea de facut.

copilarim spunea... [Raspunde]

Probabil ca e prea mult de decupat (adevarat) - ma voi gandi si daca am timp am sa creez eu un model mai simplu:D!

Trimiteți un comentariu