miercuri, 16 noiembrie 2011

48. "Matthew's Farewell" / Matthew lascia per sempre la sua casa

Episodul 48: Despartirea de Matthew

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

48. "Matthew's Farewell"

via youtube

48. Matthew lascia per sempre la sua casa

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
S-au scurs 2 zile de cand Matthew a trecut in nefiinta. Anne si Marilla se afla in bucatarie cand Diana vine sa le ajute, pentru ca urmau sa isi ia la revede de la Matthew. Anne nu isi mai poate stapani lacrimile cand sicriul este acoperit. Pleaca cu totii in urma carului, Matthew lasand pentru totdeauna in urma sa locul unde isi traise aproape toata viata - animale, camp si casa. Este condus de cei dragi pe ultimul sau drum. La biserica se tine o slujba frumoasa, doamna Allan cantand la orga si toti ceilalti luandu-si ramas bun, cantand din cartile de rugaciuni.
Dupa cateva zile, Anne era in gradina de flori de unde a taiat un lastar de trandafir. Diana  vine sa o anunte ca a primit masina de cusut pe care o ceruse tatalui ei si vrea sa imparta bucuria cu Anne. Aceasta vrea insa sa duca la mormantul lui Matthew crenguta de trandafir, asa ca Diana o insoteste acolo. Trandafirii acestia fusesera adusi de mama lui Matthew din Scotia. Aveau flori mici si albe si Anne spera sa se prinda lastarul si sa se tranforme intr-o tufa frumoasa care sa infloreasca facandu-l pe Matthew sa se simta ca acasa...
Pe drum spre Diana, aceasta ii povesteste Annei care erau noutatile. Ii spune de Josie care primise o scrisoare de la Frank in care acesta ii cerea sa ii inapoieze un caiet sa poata studia, despre Ruby care la randul sau se intelegea bine cu Frank... Iar Anne, dupa ce se amuza putin, se opreste si dupa ce ii cere iertare Dianei pleaca ... si se intoarce la mormantul lui Matthew.
Dupa aceea merge la doamna Allan si ii poveste ce i s-a intamplat... cum simte regret, dar lucrurile merg inainte ca si cand Matthew ar fi inca acolo si... cum  simte vinovata. ii povestete ca a ras cand  Diana ii povestise ceva si ca nu isi imagina ca va mai rade si nu i se pare corect..
Doamna Allan ii zice ca lui Matthew ii placea sa o auda razand si e sigura ca lui i-ar placea ca ea sa fie ca  inainte. Anne  ii povesteste apoi despre trandafirii albi pe care ii plantase, dupa care isi cere scuze ca trebuie sa plece acasa la Marilla. Doamna Allan ii zice ca Marilla se va simti singura si cand ea va plea la universitate.
Cand Anne ajunge acasa, Marilla o asteapta pe prispa. Se intalnise cu doctorul Spencer care ii spusese sa mearga urgent la specialist si o roaga pe Anne sa aiba grija de casa. Isi amintesc amandoua cand Anne a pus ceva gresit in prajitura si cand si-a vopsit parul. Anne ii spune Marillei ca a renuntat sa o placa pe Josie, iar Marilla ii spune ca familia aceea nu stie altceva decat sa ii jigneasca pe ceilalti, asa ca nu trebuie sa puna la suflet.
Seara, in bucatarie, vorbesc despre colegii lui Anne: Josie mai studiaza un an la scoala, la fel si doi dintre baieti. Doar Jane si Ruby intentioneaza sa predea....si Gilbert. Marilla isi aminteste de tatal acestuia - John Blythe. Cand erau tineri se intelegeau foarte bine, toata lumea crezand ca sunt iubiti... apoi s-au certat.. si cum ea nu a acceptat scuzele s-au despartit. Anne a recunoascut in povestea Marillei situatia sa si a lui Gilbert. Cum acesta se scuzase si ea a fost prea mandra pentru a accepta scuzele si tot... Marilla regreta ca nu s-au impacat. Povestea insa era veche si toti o uitasera.. pana si ea, dar si-a amintit cand l-a vazut pe Gilbert, la inmormantarea fratelui sau. Marilla spune Annei ca nu poti judeca oamenii dupa aparente. Si cele doua continua sa vorbeasca in bucatarie...

Episodul urmator:
.... incotro o va duce drumul vietii pe Anne?


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu