vineri, 4 noiembrie 2011

40. "The Concert Hotel" / Spettacolo di beneficenza

Episodul 40: Spectacolul de caritate

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

40. "The Concert Hotel"



via youtube

40. Spettacolo di beneficenza

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Dupa aflarea rezultatelor Anne a petrecut o minunata vacanta de vara in compania prietenei sale Diana. Intr-o zi cand se intorceau acasa la Anne, se intalnesc cu doamna Lynde care venise in vizita si discuta cu Marilla. Aceasta ii spune Annei despre spectacolul de caritate ce urma sa aiba loc la hotelul din White Sands. Banii care urmau sa fie stransi din donatii aveau sa fie folositi pentru spitalul din Charlottetown. Anne fusese invitata sa recite pe scena alaturi de artisti consacrati. Pentru Avonlea era o onoare ca ea sa ii reprezinte, si pentru ea deasemenea era o onoare sa fie invitata la un asemenea eveniment. In cele din urma Anne este de acord si Marilla, desi pare foarte calma si nu arata, este cea mai fericita si imediat ce ramane singura merge sa ii dea vestea cea buna lui Matthew. Acesta merge in oras si ii cumpara Annei un colier de perle de la magazinul in care ii fusese atat de greu sa intre din cauza ca persoana care vindea era o femeie si el era foarte timid.
In ziua cu spectacolul Diana o pregateste pe Anne. Alege o rochita alba, simpla care ii pune in evidenta sensibilitatea. Parul il prinde tot in doua cozi dar indreptate pe spate si prinse cu o funda alba, lasand buclele libere fara a le mai aranja in breton. Cu fruntea descoperita si cu singurul trandafir din gradina Dianei pastrat special pentru ea, Anne arata ca o printesa. Dupa ce isi pune colierul de perle primit in dar de la Matthew, Anne coboara alaturi de Diana si isi ia la revedere de la cei doi parinti adoptivi. Matthew ii spune ca audienta va cere cu siguranta un encore (bis) iar Marilla ii spune sa aiba grija sa nu isi murdareasca rochita. Alaturi de Jane care venise cu fratele sau cu trasura, fetele pleaca spre White Sands. In hotel opulenta era la ea acasa. Doamnele imbracate in matase si gatetie cu diamante le faceau pe cele trei fetite sa para insignifiante. Fratele lui Jane asteapta afara, nesimtindu-se in largul sau la asemenea evenimente. Josie vine insotita de Gilbert.
Artistii sunt chemati in spatele scenei si Anne li se alatura dupa ce este incurajata de prietenele sale. In culise, Anne resimte snobismul unor domnisoare care radeau de felul in care arata. Nici Diana si Jane nu scapa de rautatile lui Josie care ii pune Annei talentul la indoiala cand le anunta ca va participa si domnisoara Evans, de profesie "recitatoare".
Artistii sunt invitati pe scena si Anne este cuprinsa de mari emotii. Ea nu stia despre numarul pe care urma sa il sustina recitatoarea profesionista. Aceasta a recitat calm si chiar si  Anne a uitat ce o framanta si a ascultat-o cu atentie. Anne este anuntata imediat dupa. Cand ii aud numele cele doua fete de langa ea care rasesera pana atunci de faptul ca era imbracata simplu raman uimite - langa ele se afla chiar Anne Shirley care intrase prima la colegiul Queens. Anne insa nu se poate misca. Este cuprinsa de emotii. Isi face curaj si se ridica, inaintand sper locul unde urma sa recite. Jane si Diana vad ca Anne tremura si isi fac la randul lor griji. Anne insa isi revine si se ambitioneaza de indata ce il vede pe Gilbert. Si..recita minunat. Toata lumea o aplauda si ii apreciaza interpretarea si asa cum ii spusese Matthew i se cere un bis (encore). Gandindu-se la Matthew, Anne revine pe scena.
Dupa terminarea spectacolului, doamna in roz care statuse langa ea a prezentat-o altor prieteni, doamna Evans a incurajat-o sa continue sa recite si cele doua fete in alb si-au cerut scuze pentru comportamentul avut..
Pe drum spre casa, Anne le spune prietenelor sale ca din cauza lui Gilbert a recitat pentru ca se uitase la ea sfidator si nu ar fi suportat sa aiba un esec. Fetele ii spun ca nu a fost asa si din contra o aplaudase furtunos, spre uimirea lui Anne. Ele ii mai povestesc despre un pictor care ar fi vrut sa o picteze. Jane intreaba daca ar vrea sa fie bogate si Anne ii raspunde ca sunt bogate si ca pot fi fericite pe putin inca 16 ani asa pentru ca au multa imaginatie si nici un diamant nu se compara cu frumusetea naturii pe care o pot observa. Le mai spune ca bogatia doamnelor incarcate cu diamante nu era o compensatie pentru nefericirea lor si ca nu isi doreste decat sa fie Anne de la Green Gable si este fericita cu colierul de perle pe care Matthew i l-a daruit cu atata dragoste.

Episodul urmator:
Un nou episod din viata lui Anne incepe odata cu plecarea la Queens.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu