marți, 8 noiembrie 2011

42. "Life on a New Campus" / Nuova vita in città

Episodul 42: Viata in campus

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

42. "Life on a New Campus"


via youtube

42. Nuova vita in città

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Insotita de Matthew, Anne pleaca spre Charlottetown unde urma sa invete la colegiul Queens. Pe drum, Anne admira peisajul atat de drag ei. Matthew o intreaba daca si-a luat tot ce trebuie si daca ii va vizita de sarbatori. Anne ii spune ca da si ca va veni cu siguranta. Matthew isi aminteste ziua cand o adusese de la gara si Anne ii sugereaza sa manance inghetata cand ajung in oras spre marea lui bucurie. Dupa ce mananca inghetata o viziteaza pe domnisoara Josephine Barry. Aceasta este incantata de vizita si ii invita in casa unde le povesteste despre proprietatea pensiunii unde urma sa stea Anne. Desi domnisoara Barry si-ar fi dorit ca Anne sa locuiasca la ea, casa acesteia se afla mult prea departe de scoala si ar fi pierdut mult timp pe drum. Asa ca Anne urma sa locuiasca la etaj intr-o casa cu aspect mohorat din centrul orasului.
In acest timp Marilla lucreaza ca sa isi uite singuratatea, Anne lipsindu-i enorm. Dupa ce termina curatenia urca la etaj, in camera Annei privind lucrurile asezate in ordine si palaria lasata pe masa, cu dor.
Anne incepe sa isi aranjeze noua camera si ii arata doamnei Barry fotografia cu profesoara sa. Domnisoara Barry ii invita pe Anne si Matthew la ea in seara aceea, dar Matthew se intoarce acasa, chiar daca era tarziu pentru a nu o ingrijora pe sora sa. Anne ramane peste noapte la domnisoara Barry, urmand ca a doua zi sa o insoteasca aceasta la scoala.
Acasa la Green Gables amandoi fratii sunt tristi, ca si cand ar fi pierdut ceva. Marilla nu isi mai poate stapani lacrimile si plange pentru prima data.
De dimineata Anne ajunge la scoala acompaniata de domnisoara Barry careia ii promite sa o viziteze cand va avea timp. Se intalneste cu Jane si Ruby. Din pacate nu se afla in aceeasi clasa, ea optand pentru  prima clasa, in care se faceau doi ani in unul, primind prima  licenta intr-un an. Dintre cunoscuti, Anne e in clasa doar cu Gilbert. E trista ca nu are cu cine vorbi, pentru ca ei se aflasera atata timp in competitie, asa ca se gandeste sa isi faca prieteni. Cand il vede pe Gilbert determinat sa lupte pentru a primi medalia la finalul anului, spiritul de luptatoare se trezeste in Anne si este hotarata sa invete pentru a lua ea medalia.
In drum spre casa se uita intr-o vitrina frumos asezata. Ajunsa in casa, gazda o anunta ca cina e la 7. Anne se simte singura si se gandeste la peisajul de acasa si la prietena sa Diana. Desi era hotarata sa nu planga  - semn de slabiciune, ii e dor de marilla si se uita la prajiturele de la aceasta si incearca sa se inveseleasca gandindu-se ca va merge la sfarsitul saptamanii acasa, dar cum pana atunci mai este o "vesnicie", lacrimile o inving. Tocmai atunci bate la usa Josie. Aceasta se grabeste sa ia prajituri, fara a fi invitata si o jigneste mereu pe Anne, care este salvata de vizita celorlalte doua colege Jane  si Ruby. Acestea sosesc la timp, pentru ca Josie  intrecuse masura si Anne era deja infuriata. Dupa ce le serveste cu prajiturele acestea ii spun ca si lor le este dor de casa. Cele doua o intreaba daca va concura pentru medalie, iar Josie isi aminteste de bursa Avery care era oferita celui care avea cele mai mari note in limba materna si insemna 250 dolari si Posibilitatea de a studia la Universitatea Redmond. Anne isi doreste mult sa poata ajunge acolo si se gandeste la mandria pe care ar simti-o atunci Marilla si Matthew.

Episodul urmator:
Acasa in weekend


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu