marți, 3 ianuarie 2012

T: o cutie pentru cutu

http://copilarim.blogspot.com
Hello:)
Astazi va voi povesti cum am construit o casuta pentru cutu. In primul rand tin sa precizez ca aceasta casuta unicat a fost realizata special pentru premiul primit de Cristian (Concurs "Sandy Belle si Lydie"). De aceea ea nu va mai fi refacuta, iar acest tutorial are un scop pur si simplu informativ, pentru a va arata cum puteti sa va faceti singuri o casuta pentru jucaria preferata - aparand-o printre altele si de praf:P.
Proiectul este unul cat se poate de eco friendly, verde si accesibil si copiilor sub indrumarea si cu ajutorul parintilor. Am mai realizat un astfel de articol cu alt tip de casuta aici: T: Cutie pentru Alice and the cat , pentru mai multe tutoriale puteti vizita pagina speciala (legatura catre ea din meniul din stanga sau din meniul de sus la handmade).
Ce avem nevoie:
1. cutiuta (eu am ales sa folosesc o cutiuta din carton)
2. hartie (alba si colorata, eventual si cartonata pentru rezistenta)
3. lipici la stick (eco, fara miros) si scoci
4. forfecuta cu model (si cu varful bont, poate fi folosita si de copilasi)
5. creion, guma, rigla si carioci



Pentru inceput imbracam cutiota in hartie alba - se foloseste lipici dar si scoci pentru a face marginile netezi... Dupa care luam putin pauza si realizam un covoras special de pus inauntru in casuta cea noua. Eu am facut casuta pentru cutu, deci covorasul a trebuit sa fie in tema:


Pasul urmator necesita mai multa migala si rabdare... Va trebui sa imbracati casuta in hainutele sale. Eu am ales sa o imbrac in hainele naturii: iarba verde, cer albastru... :




Am inceput in paralel sa si decorez - am adaugat soare, stele si luna... Am pus la locul lui si covorasul:



Dupa care am terminat de lipit si acoperisul albastru ca cerul si am decorat cu floricele si norisori:






Si asa faci un catelus fericit! Ah... nu am vrut sa spun la inceput ca sa nu va sperii cumva:D dar aveti nevoie si de mult timp ... Dar daca vreti, va faceti voi cumva rost de ceva timp - merita!! si cum spuneam - un catelus fericit:



Daca v-am inspirat si realizati si voi o casuta va asteptam sa adaugati un link catre articol/poza ca sa il putem admira si noi:  Voi Copilariti?

6 comments :

DulceaMeaCasa spunea... [Raspunde]

Ei bine, m-ai dat gata. Eco - nimic nu suna mai bine! Am ceva asemanator pentru pasarelele care vin sa ciuguleasca la noi la fereastra. Dar e la modul neprofesionist. O sa fac alta (ca tot am in plan peste vreo 2 saptamani cu fetele, ca activitate de iarna)si o sa fac niste poze.

copilarim spunea... [Raspunde]

Sau "verde".. sau cum sa dai o viata noua unei cutiute;)). Abia astept sa vad:D ce vei face!!

DulceaMeaCasa spunea... [Raspunde]

Da, "verde" ca asa-i si romanul - "roman verde" :) Daca ai stii ca pastrez si cutiile de la medicamentele fetelor, pe care le folosesc in loc de cuburi de construit pentru Daria...

copilarim spunea... [Raspunde]

:D Si noi aveam cutiute de la vitamina C (stii cum era pe vremuri) in care pastram nasturei si alte lucrusoare micute... Si acum mai pastrez unele cutii (cele de la bomboane imi plac cel mai mult - de exemplu am unele mai maricele in care tin papuselele crosetate ca sa nu se prefuiasca - cele carora nu le-am facut cutiute).

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

ha ha ha, ce mai potriveala....sunt curioasa cum reactioneaza cei din familia ta, ca eu nu mai stiu pe unde sa le pun. apropo, daca ramai in pana vreodata, sa-mi spui :)

copilarim spunea... [Raspunde]

Haha... pai cutiile la bomboane ei mi le dau de ceva vreme (eu nu mananc bomboane:D). Adevarul este ca si eu ma tot gandesc cum sa incurajez mai mult colectarea selectiva.. dar tocmai mi-a venit o idee de amenajat pe balconul de la ghena, poate atragem si vecinii - va trebui sa dezvolt ideea si sa vb cu ai mei.
Cat despre cutiile mele.. da e o problema pentru ca nu prea sunt la fel si atunci pana le gasesti locul e mai greu..:D

Trimiteți un comentariu