luni, 9 ianuarie 2012

Tutorial "margele de hartie cartonata bicolore"

Buna!!! Anul trecut am participat la concursul de tutoriale organizat de ILoveHandmade.ro si am realizat doua tutoriale. Despre primul v-am scris deja si cum a fost publicat si al doilea aici am zis sa va scriu si despre el.
Fie ca doriti sa realizati bijuterii, sau poate decoratiuni, de ce nu chiar ghirlande - pentru impodobit bradul de Craciun, iata un model destul de simplu de realizat si de efect!


Inspiratie: Perle realizate din fetru, revista 20 de obiecte din fetru (revista este in limba franceza)



Materiale:
- coli a4 colorate cartonate ( am ales verde si albastru)
- lipici solid la tub
- foarfeca
- creion, rigla si guma de sters


Model si sablon:
Pentru a realiza piesele in care este format setul realizat din fetru, exista anumite sabloane: pentru cercei o dimensiune, alta pentru inel, iar perlele din care este facut colierul sunt de 6 feluri. Iata sablonul initial, din revista, alaturi de cel realizat de mine, cu dimensiunile notate pe el.



Am realizat doar 4 dintre cele 6 margelute, acestea avand urmatoarele dimensiuni (baza, varf, inaltime):
- 2.2cm - 4mm - 17 cm
- 2cm - 4mm - 14.4 cm
- 1.5cm - 2mm - 10.2 cm
- 1cm - 2mm - 8 cm

Pregatirea materialelor:
Se decupeaza folosind sablonul cate o fasie din fiecare culoare. Se foloseste foarfeca pentru a curba pe ambele parti hartia cartonata si a-i conferi mai multa elasticitate. Daca vreti sa lipiti cele doua fasii, va recomand sa le lipiti doar in varf, veti vedea cand voi prezenta pasii de realizare ai margelutei.




Pasul 1
Se lipesc varfurile, asa cum spuneam anterior, apoi se ruleaza usor cele doua fasii de la capete spre baza, ca in imaginea de mai jos. (Spre deosebire de fetru sau alte materiale, hartia cartonata este mai rigida.). La baza, fasia din interior va ramane mai lunga. O vom indoi usor si si lipi in interior pentru a forma baza perlutei.


Pasul 2
Continuam sa aplicam lipici pe parcurs ce rulam hartia, de aceasta data dinspre baza spre varf, avand grija sa o centram.


Pasul 3
Dupa ce terminam de rulat si lipit si ajungem la varf, margeluta va arata usor aplatizata, la fel ca in imaginea de mai jos.


Pasul 4
Prindem margeluta intre degete si o rotunjim usor, dandu-i forma finala. Dupa aceea o puteti lacui daca doriti - pentru a o face mai rezistenta, eu am lasat-o asa. 


Margeluta:
Iata si produsul final - margeluta de hartie bicolora! Puteti vedea comparativ margeluta realizata din sablonul de 17 cm si cel de 10.2.



Am realizat acest tutorial pentru concursul de tutoriale realizat de ILoveHandmade.ro . Sper sa il gasiti folositor si sa va placa :). Nu uitati daca realizati si voi lucrusoare inspirate de noi sa adaugati o poza/link catre articol in listuta de aici: Voi Copilariti?. Ne-ar placea sa le vedem si noi!!

10 comments :

dulceameacasa spunea... [Raspunde]

Grozav, e musai sa fac si eu. Trebuie neaparat hartie cartonata? Oare cea din reviste sau pliante se comporta bine?

copilarim spunea... [Raspunde]

Eu cred ca merge si cu altfe tipuri de hartie:)! Am incercat cu cea cartonata pentru ca am vrut sa fie ceva mai gros (cat de cat mai aproape de modelul original cu fetru:P). Abia astept sa vad cum iti ies:D!!

Cora Bogdan spunea... [Raspunde]

pare atat de simplu, uffffffff

copilarim spunea... [Raspunde]

E destul de migalos cand rulezi hartia cartonata (adica eu as fi preferat sa am fetru ca se manevreaza mai usor).. dar e chiar simpatica ideea;))!

vavaly spunea... [Raspunde]

Mi am facut si eu in vara o astfel e bratara, ar dintr o hartie mai subtire si cu multe culori. era asa de simpatica si vesela, atragea privirile. Eu am lacuit o si a devenit foarte rezistenta. Imi place si aceasta, cu doua culori, e mai sobra :)

copilarim spunea... [Raspunde]

da?:D - o ai pe blog cumva?:)

Copiisimame spunea... [Raspunde]

http://virtualworkshop-copiisimamici.blogspot.com/2011_06_19_archive.html

copilarim spunea... [Raspunde]

Ce faine sunt!!! Din cauza lacului parca nici nu ai spune ca sunt facute din hartie:D!!

kiddo spunea... [Raspunde]

Multumim mult pentru tutorial! Ar trebui sa incerc si eu, ma gandeam de ceva vreme la astfel de margelute, dar inca n-am avut curajul sa pun in practica:)

copilarim spunea... [Raspunde]

Sunt sigura ca iti vor iesi minunat!!Asa ca abia astept sa le vedem:D

Trimiteți un comentariu