luni, 22 noiembrie 2010

Fursecuri "Dodo"

Hello!! Ieri a fost ziua lui Dodo si, asa cum v-am zis ieri, a primit cadou ceva buuuun. Am facut cateva poze, si am sa va scriu si reteta pentru ca fursecurile astea sunt excelente!!! Si foarte simplu de facut.
Sa incepem:

Avem nevoie de (cantitati pentru trei tavi)
-2 oua
-putina sare (un varf de lingurita)
-7 linguri de zahar
-5 linguri de ulei
-6 linguri de lapte (am pus si cu caimac, pentru ca am avut lapte de vaca de la tara, gras:D)
-aproximativ 500 grame faina (am pus intai 200, si restul le-am adaugat dupa)

Si inca o poza mai sus ca sa se vada si uleiul si faina.
Nici nu am inceput bine sa facem piscoturile ca am primit o vizita, asa ca am profitat sa ii fac lui Dodo o poza inconjurat de cele mai noi jucarele:

Sa revenim insa la reteta:
Se cern 200 grame de faina intr-un vas (noi am folosit vasul in care facem si paine:) ). Se adauga 1 varf de lingurita de sare, doua oua, 7 linguri zahar, 6 linguri lapte, 5 linguri ulei si se amesteca bine ca sa se incorporeze. Noi am obtinut un aluat care arata asa:


Am cernut putina faina pe masa de lucru si am scos aluatul pe care l-am mai framantat cu inca 250 de grame faina pana am obtinut un aluat numai bun de pus in tava. L-am impartit in trei parti si apoi am inceput sa intindem prima foaie (la intinsul, la tapetatul tavii s-au mai adaugat iar cateva zeci de grame de faina). Puteti sa va folositi imaginatia in functie de timp. Daca aveti forme, folositi-le, daca nu puteti improviza: paharele de diferite marimi sunt f bune pentru cerculete, cu ruleta iar puteti obtine diverse forma si marginile vor iesi dantelate.
Si iata cum arata prima tava (prima nu am tapetat-o:P):





Si un prim-plan al inimioarei si 8-ului pentru Dodo:




Si asa arata pe farfuriuta dupa 15 minute petrecute in cuptor... Dumnealui deja devenise curios ... oare ce i se pregateste... Vorba aceea: "Dodo, ti se coace ceva:))".





... si cum ne uitam eu si Buni la inimioara si 8, ne-a venit ideea sa mai facem cate ceva pentru Dodo, deja foarte nerabdator.



Si restul de piscotele pentru invitatii la petrecere (adica noi:P)



si inca o tura:



Ultimele pregatiri inainte de aranjamentul final (imediat urma sa fie gata si tava numarul 3:P):



Si a venit bineinteles momentul aranjamentului festiv:

 


Dupa care am cantat si Dodo a mancat fericit un O... bun buuun...:P






Sper sa incercati si voi reteta, piscotelele sau fursecurile de casa, cum vreti sa le spuneti pentru ca sunt delicioase. Se fac foarte repede si usor, doar din ingrediente de baza. Atentie cand intindeti foaia pentru ca nu cresc (decat foarte putin). Daca ii vreti mai crocanti faceti foaia mai subtire, mai moi putin mai groasa. Pofta buna!!!
ps.1: Reteta ii apartine lui Buni.
ps.2: Daca ii incercati ne-am bucura sa ne aratati si noua!! Avem un loc special unde puteti incarca o poza, sau un articol aici.

5 comments :

rha spunea... [Raspunde]

vreau!

CARMEN spunea... [Raspunde]

da, buna reteta, mereu, pentru orice sarbatoare.
noi nu ii dam lui Leo nimic ce contine zahar sau sare (bineinteles, nimic ce contine condimente). S a constatat ca pisicile si cateii nu pot transforma aceste componente, care pentru noi sunt vitale.
Pupici si imbatisari 😘🤗

copilarim spunea... [Raspunde]

@CARMEN Sa stii ca si eu i-am scos zaharul pe cat posibil din alimentatie (eu nu mai suport zaharul alb deloc - articolul e din 2010 cand inca ma mai intelegam cu el cat de cat, intre timp l-am inlocuit cu cel brun raw si sunt deja luni bune de cand eu nu m-am mai atins de zahar.
Sarea iar, de prin 2010, folosim doar de himalaya (neiodata). Cealalta imi face foarte rau. Si nu e de mirare... (ferocianurile peste 100 de gradecelsius devin cianuri, ca sa nu vorbim de afectiunile datorate de iodarea aia).

Asta e reteta de fursecuri, asa cum bine ai observat, pentru noi, oamenii. Dar atunci a fost o sarbatoare speciala (asa ca am facut mici exceptii - aici si la alte aniversari...).

Cu alte condimente nu ma mai inteleg de mult, asa ca nu a avut "bucuria" sa se intalneasca; chiar aveam meciuri cu ai mei legate de alimentatia lui. Trebuia sa repet mereu ca nu are voie struguri de exemplu.. hahahahah, sau branza din comert.

Din pacate la noi veterinarii nu iti recomanda decat mancarea de la pungi care e o mare porcarie (cel putin ce e la noi). Asa ca am incercat sa ii ofer o varianta cat mai sanatoasa. Pentru ca in general manca ce mancam eu, nu a facut excese si am constiinta impacata. Problema aparea insa cand manca ce mancau ceilalti ai casei, mai ales cumparat din comert :))))). Dar eram foarte "rea" si ii terorizam la greu. LOL.


Pupic

Diana spunea... [Raspunde]

Ce fain-fain-fain l-ati sarbatorit! <3 "Fericire" e scris maaare pe el - in poza unde e cadoul e... peste poate! Arata ca si cum ar fi terminat toate fursecurile, dar cauza e dragostea pe care o simte. :)
Cainilor tare le mai plac dulciurile! :) Cica pisicilor nu le plac! Nu l-au cunoscut pe Johnny, motanul nostru cel mic, cei care zic asa: mi-a furat de pe felia de paine o visina din dulceata, cand era mic - avea o dexteritate teribila de a fura si fugi c-o viteza incredibila! L-am prins "din zbor" pentru a-i lua visina dintre coltisori. :)

Pupici! <3

copilarim spunea... [Raspunde]

@Diana oh daaaa.... si dansul era furacios (uneori) - i-a luat unei prietene felia de chec din mana :)))))))).
Oricum cand eram la masa nu se putea fara el. In primul clip (episodul pilot ca asa se numeste lol) de la Timp pentru Tine, mi se jelea ca nu putea merge in bucatarie unde mancau ai mei.
Vai si cand mancam punea niste ochi si te privea printre gene de ziceai ca nu a mancat de 1000 de ani dragul de el. :))))

Chiar dexteritate!! O visina ???? :)))) Hahaha Bravo mai Johnny - cat erai de priceput (a nu se confunda cu Johnny Bravo, insa:P)

Pupici :D

Trimiteți un comentariu