miercuri, 24 noiembrie 2010

I segreti dell'isola misteriosa episodul18

In drum spre sanctuar tinerii fac o pauza. Baby si Lady iau dinozaurul mecanic si pleaca sa culeaga flori. Intr-o poienita se intalnesc cu Martina, o fata care pare copia la indigo a lui Lady.
Mosar ii arata regelui cum functioneaza arma pe care a luat-o cand i-a capturat pe Asso si ceilalti doi baieti. Odata ce au intrat poseia armei si stiu cum pot sa o faca sa functioneze, regele ii da mana libera lui Mosar in ceea ce ii priveste pe ostateci.
Urmand-o pe Matilda, Baby si Lady ajung in apropierea unui depozit in care tatal fetei aranjaze saci care contineau cele doua pulberi necesare amestecului folosit pentru praful de pusca. Tatal fetei trebuia sa puna acei saci la loc sigur, dar asta nu il scutea de taxa pe grane pe care trebuia sa o plateasca satul respectiv, iar recolta slaba ii facea sa ramana fara mancare.
Intre timp Mastina le povesteste celor doi cate ceva despre ea, cum ramasese fara mama si neavand nici un frate sau sora, locuia singura cu tatal sau. Fiind intrerupti de Dottoressa si ceilalti copilasi care ii cautau, Lady pleaca sa ii cheme pe acestia sa faca o cunoasca pe Martina. Este insa rapita de trei barbati care o confunda cu Martina si vor drept rascumparare granele. Baby pleaca pe urmele acestora cu dinozaurul mecanic si este la randul sau capturat.
Intre timp afla si ceilalti ce s-a intamplat si pleaca in cautarea lor.
Tatal fetei afla intamplator la ce foloseste pulberea depozitata de el - adica drept explozibil- in timp ce se gandea cum poate da grane si hotilor, dar si armatei.
Hotii pleaca mai departe, dar abandoneaza masinaria copiilor, astfel incat aceasta este gasita de Capo, Tigre si Principessa care, impreuna cu Zans plecasera in cautarea lui Baby si Lady. Mergand dupa urmele lasate de hoti acestia ajung in sat, unde intre timp venise si Martina. Tatal ei este pus intr-o pozitie foarte dificila, dar, pana la urma, le da hotilor granele si copiii sunt liberi.
Nici nu reusesc sa plece bine din localitatea respectiva ca apar soldatii care aflasera de existenta lor in acele locuri si voiau sa ii captureze. Tatal Martinei isi da seama ca soldatii nu vor crede sub nici o forma povestea cu hotii si de aceea se hotaraste sa riste si da foc pulberilor, pretinzand ca in incendiu s-a distrus si recolta. Si astfel reuseste sa scape de armata, care pleaca evident pe urmele tinerilor.


18. Una ragazzina sola




Actualizare video
10.11.2013 via ft 1978
iulie 2017

0 comments :

Trimiteți un comentariu