marți, 16 noiembrie 2010

Gee- making of


Buna!!! Va mai amintiti de Gee si Fee ? Am scris cate ceva despre ele aici. Asa cum va spuneam, revin cu 2 articole (astazi primul:P) despre cum am realizat jucarelele si cutiile lor.

Luna trecuta la provocari am avut de realizat ceva cu rosu si buline si nasturel... asa ca mi-am amintit ca am vazut o girafa amigurumi pe un blog foarte dragut si am zis ca ar fi un motiv in plus sa fac si eu ceva de genul. Modelul este luat de aici, doar ce eu am lucrat uitandu-ma la tutorialul de pe blogul de care va spuneam mai sus, tutorial pe care il gasiti pe youtube (link catre primul filmulet - sunt mai multe- aici.). In mare am respectat modelul, dar l-am si adaptat.... la ce materiale aveam eu:)).


Am folosit:
- croseta metalica 1.0mm
- fir bumbac colorat (crem si rosu)
- margele de nisip negre (medii)
- burete
- ac de lana
- ata neagra
- agrafa (ca sa pot marca inceputul fiecarui rand)
- foarfeca
- RABDARE!!!!!!

Gee - vazuta din fata
-vazuta din spate-
-si obosita de atatea poze a luat loc-

Lol. Modelul original se lucreaza cu alte ustensile: croseta G (parca.. adica de vreo 4 mm), lana, ochii pot fi cumparati (se gasesc ochi securizati cu un fel de surub la spate) si asa mai departe. Deasemenea am mai improvizat la picioare (cele din spate sunt mai lungi) si-ar mai fi si alte diferente. Am preferat (din cauza ca firul era fff subtire si lucrul este migalos ) sa folosesc aceeasi culoare pentru cornite (la fel face si Tracey in tutorialul youtube) si in mare cam atat. Daca vreti sa descarcati modelul de pe lionbrand trebuie sa va faceti cont.

-sa vedeti cat sunt de micuta!!-

Tips:
- se lucreaza cu SC - single crochet = piciorus simplu
- se scade cu SC2TG sau SC2TOG - single crochet 2 together = 2 picioruse crosetate impreuna (se trece prin primul piciorus, si se ia firul pe croseta. avem 2 fire, dar nu trecem prin ele > ceea ce ar echivala cu un piciorus lucrat. mai trecem prin urmatorul si luam si prin el un ochi pe croseta. acem avem trei si trecem prin toate trei. daca nu ati reusit sa va dati seama cum se face, urmariti tutorialul pe youtube:P)
- lucrati cu lana .. nu va bagati la fire subtiri (mai ales daca nu aveti timp/rabdare).

Next time va povestesc putin despre Fee si despre cutiutele cu nasturel - lolz!!!



2 comments :

Amy spunea... [Raspunde]

E buna de breloc. Imi place muuult , e asa simpatica :)

copilarim spunea... [Raspunde]

;)) eu as vrea sa incerc totusi sa fac si mai mari (nu neaparat girafe), dar trebuie sa gasesc burete (ca nu mai am.. asta mi-a ramas de la ceva), nu de alta dar vata daca speli se strange - si am experienta de la mingea fass fass care seamana acum cu mingile alea fotoliu:)) hahahahaha (pt ca am spalat-o)

Trimiteți un comentariu