vineri, 19 noiembrie 2010

I segreti dell'isola misteriosa episodul15

Preotesele sanctuarului puntii celeste....
Cu Slaugis Secondo avariat, tinerii abia ajung in locul indicat de busola de la Teles. Din pacate avaria ii lasa fara ulei ... si pe jos.
In apropierea locului unde se afla tinerii apare un "dinozaur" ciudat, care de fapt se dovedeste a fi un robot pilotat de un personaj ursuz.
Cei doi gemeni sunt capturati de preotese, iar tinerii sunt nevoiti sa le urmeze si astfel ajung inchis intr-o celula. Cautand un mod de a evada, Capo il zareste pe Mint - acesta fiind foarte fericit sa ii revada. Mint le povesteste ca a venit pe insula ca sa devina asistentul lui da Bonta (care este nimeni decat personajul ursuz, cu robotul). Manua isi reaminteste ca da Bonta era in exil pe acea insula, dar totusi din cate se vede, era foarte liber. Totul se clarifica imediat ce ajung in Sanctuarul puntii celeste si o cunosc pe Akane (nu am inteles exact numele in italiana, Aliali sau ceva de genul). Aceasta insula era locuita de preotese, o minoritate care credea in stiinta si tehnologie si progres. Aceasta le povesteste despre planeta stramosilor, despre motivul care i-a impins pe acestia sa paraseasca planeta de origine si sa se stabileasca aici, despre cum au ajuns interzisa folosirea tehnologiei - considerata apanajul zeitatilor, deoarece in mana oamenilor facea rau.
In timp ce sacerdotesa le arata tinerilor diverse lucruri care au apartinut stramosilor (printre care si un sistem de alimentatie infinita), Leonardo Da Bonta si Mint se afla pe plaja, primul dorins sa demonteze Slaugis, al doilea reamintindu-i ca e masina tinerilor si nu le apartine.... Si va imaginati ce fete fac tinerii cand isi vad automobilul demontat!!!
Pe insula tehnologiei totul pare sa mearga pe calea cea buna, insa Mosar se pare ca a capturat un pirat si, amenintandu-l cu un T-Rex, afla unde sunt tinerii... Nici acestia nu stau degeaba. Impreuna cu da Bonta si Mint reasambleaza Slaugis Secondo si, daca tot fac asta, ii modifica si aspectul cu un fel de camuflaj, plus acel sistem de alimentatie infinita, care, se pare ca functioneaza ca o baterie. Si nu refac doar Slaugis, instaleaza acele sisteme de alimentatie infinita si pe robotul inventat de Da Bonta si pe avionasul inventat de Mint si perfectionat de Capo si Tigre.
Da Bonta ii povesteste lui Capo motivul pentru care se comporta asa cu copiii - cu ajutorul acestora ii fusese descoperit de catre armata laboratorul si astfel fusese nevoit sa traiasca in exil. Totusi micuta Gatcha si cei doi gemeni care ii promisesera ca nu vor dezvalui secretul (secretul painii:P) ii aratasera ca nu toti copiii sunt ca aceia care l-au tradat. Zans ii intrerupe anuntand ca vasele armatei regelui sunt in preajma.
Mosar
a venit sa ii ia pe tineri si pe vocezaur, dar preotesele ii ascund. Generalul insa nu se lasa si trimite navele sa supravegheze insula. Astfel zareste vehicolul camuflat si incearca sa ii opreasca. Norocul le surade insa tinerilor caci, in noaptea respectiva se aliniau lunile si astfel apele se retrageau si marea putea fi traversata pana la continentul lemurian unde se afla Sanctuarul Paradisului (acolo spera sa afle mai multe despre masina timpului, care se pare ca aparea de undeva din cer...).


15. Le sacerdotesse del santuario del ponte celeste






Actualizare video
10.11.2013 via ft 1978
iulie 2017

0 comments :

Trimiteți un comentariu