marți, 4 octombrie 2011

17. "Anne Returns to School" / Anna torna a scuola

Episodul 17: Anne se intoarce la scoala


Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
17. "Anne Returns to School"

via youtube

17. Anna torna a scuola
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Mama Dianei era de neinduplecat si Anne era disperata - nu putea nici studia nici gati, si abia reuseste sa coasa putin... Cum ofta si se uita pe geam, o vede pe Diana care ii face semn de afara.  Anne alearga la ea, iar aceasta merge la podul de peste parau. Din pacate nu are vesti bune, abia obtinand 10 minute pe ceas, pentru a-si putea lua ramas bun... cele doua prietene stau pe podet uitandu-se la apa si apoi isi fac juraminte ca nu se vor uita nicicand, folosind un limbaj "invechit" si romantic, ca in operele lui Shakespeare. Cand Diana ii spune ca o iubeste si nu o va uita nicioadata, Anne este extrem de fericita, pentru ca pana atunci ea sperase ca prietena sa o place, iar faptul ca era iubita o face sa fie extrem de fericita. Diana este de acord sa ii dea Annei o suvita de par pentru ca aceasta sa o pastreze, dupa care pleaca acasa.
Intoarsa acasa, Anne ii povesteste Marillei ca totul s-a sfarsit si ii spune marillei despre despartirea romantica, despre suvita de par pe care vrea sa o poarte la gat si ca sa o inmormanteze cu ea la gat. Marilla ii spune ca nu crede ca poate muri de suparare si continua sa prepare legumele.
A doua zi, cei doi frati vorbesc despre cele intamplate cand Anne coboara din camera ei, cu cosul de scoala. Este hotarata sa se intoarca la scoala, pentru ca acolo poate macar sa o vada pe Diana. Marilla  ii spune ca daca se intoarce la scoala va trebui sa invete bine, iar Anne raspunde ca asa se va stradui sa faca.
Pleaca pe drumul normal si nu pe cel pe care mergea cu Diana. Marilla chiar se intreba cand va merger Anne din nou la scoala si se gandeste cum aceste intamplari i-au fost pana la urma de folos.
Scoala nu se schimbase... la parau nu erau insa sticlute, iar peisajul tomnatic o face sa se simta putin stinghera. Nesiguranta i se risipi imediat ce aparura fetele care  nu o uitasera si printre care era in continuare populara. Mai erau si fete care vorbesu despre faptul ca o imbatase pe Diana.
Inainte sa intre in clasa, il roaga pe profesor sa o lase sa stea cu Minnie Andrews - cea mai buna eleva. Profesorul este de acord si Anne se aseaza cu Minnie sperand sa ajunga si ea eleva model. Ruby si Connie ii fac cadouri. Katie ii da o sticluta in care fusese parfum, iarSophia ii promite sa o invete sa tricoteze. Anne ii povesteste si arata Marillei despre ziua ei la scoala, la final aratandu-i poemul pe care Julia il scrisese pentru ea. Numai Diana nu vorbise cu ea, nici macar nu schimbase o privire. Seara, cele doua prietene se gandesc una la cealalta, ca deobicei.
Nu numai fetele o intampinara pe Anne la scoala, ci se baietii. Gilbert ii lasase un mar pe masa, dar cand Anne il vede nu mai vrea sa il manance. Charlie ii da cadou o creta pe care Anne o primeste bucuroasa. In dupa amiaza aceleiasi zile, Minnie ii da un biletel lui Anne, biletel care venea de la Diana si in care aceasta ii scrie ca nu poate vorbi cu ea nici la scoala, pentru ca mama sa ii interzisese si ca nu o poate suferi pe Gertie, colega sa de banca si ii trimite un mic cadou. Anne ii raspunde la randul sau, semnand Anne sau Cordelia Shirley.

Episodul urmator:
Anne o salveaza pe Minnie May... iar iarna isi intra in drepturi.

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu