luni, 10 octombrie 2011

21. "The New Minister's Wife" / Il nuovo pastore e sua moglie

Episodul 21: Sotia noului pastor


Photobucket

Prin trimestrul 2 al clasei a 3-a am trecut printr-un episod asemanator. Invatatorul nostru ne-a anuntat ca de anul urmator nu vom mai invata cu dumnealui.. culmea coincidentei 3 ani.. o sa vedeti de ce spun asta daca urmariti episodul de azi. Diferenta este ca eu am avut un invatator nemaipomenit. Pot spune acelasi lucru inca 44 de persoane:). Imi amintesc ca la inceputne bucuram ca intarzie in ziua aceea - aveam autodictoare probabil, pentru ca avusesem de invatat o poezie (nu-mi placeau autodictarile... sa reti totul si cu semne de punctuatie... mi-era mereu groaza sa nu uit ceva). Cand ne-a anuntat ca urma sa plece am incercat sa nu plang, dar uitandu-ma peste umar , pentru ca stateam in prima banca de la geam, (mare greseala - uitatul peste umar) si vazand atatia ochi rosii, nu am mai rezistat efectiv... Iar coincidenta, in clasa a 4a am avut invatatoare. Lol. Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
21. "The New Minister's Wife"


via youtube

21.  Il nuovo pastore e sua moglie
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Ruby le spune fetelor in pauza de pranz o noutate importanta: profesorul Phillips urma sa plece in iunie. Fetele incep sa se intrebe cine va fi urmatorul dascal, dupa care spun ca nu vor plange cand va pleca profesorul Phillips. Anne isi reaminteste prima intalnire cu profesorul si se gandeste ca nu are de ce sa planga, uita imediat ca acesta urma sa plece dupa ce vede rochia cea noua a lui Ruby care era ultima moda.
Intr-o zi de iunie Anne se intoarce de la scoala suspinand. In timp ce isi spala sticla ofteaza si se aseaza apoi la masa si ii spune Marillei ca a facut bine ca si-a luat 2 batiste in acea zi la scoala. Ii povesteste apoi cum a fost la scoala si ca Ruby a fost prima care a izbucnit in lacrimi, cand profesorul Phillips a tinut discursul de la revedere. Desi ea a incercat sa isi aminteasca toate momentele grele prin care a trecut la scoala, tot nu a reusit sa nu planga, pentru ca toate fetele plangeau.
Marilla se amuza cand Anne ii povesteste cum plangeau fetele in drum spre casa. Apoi  Anne ii povesteste cum s-au intalnit cu domnul Blythe care ii adusese cu trasura pe noul pastos si sotia sa, gazduiti pentru un timp de doamna Lynde. Marilla a fost la doamna Lynde in seara aceea sa ii duca inapoi ceva luat cu imprumut peste iarna. De fapt cu ocazia gazduirii celor doi soti doamna Lynde isi primise inapoi toate lucrurile imprumutate, datorita curiozitatii vecinilor, totusi nimeni nu reusi sa ii vada pe cei doi.
Anne si Diana se bucura de vacanta, plimbandu-se prin natura. La un moment dat, ii vad pe pastor si sotia sa plimbandu-se prin Lover's Lane (poteca indragostitilor). Cei doi valseaza pe dealul cu mesteceni si apoi le zaresc pe cele doua fetite si merg sa le intrebe daca sunt de prin partea locului. Anne le raspunde ca locuiesc in zona si dupa ce face prezentarile, le spune unde se afla, folosind denumirile pe care le daduse acelor locuri. Domnul si doamna Allan accepta ca fetele sa ii conduca inapoi la doamna Lynde si cum mergeau prin padure ii duc la lacul spiritelor padurii ca sa bea apa rece si buna de izvor.
Anne le povesteste lui Matthew si Marilla intamplarea si este  fericita ca doamna Allan va preda la scoala de duminica. Desi pe Marilla o durea capul, o insoti pe Anne la bisera duminica, toata lumea fiind prezenta, in afara de cei bolnavi si de Matthew.
Scoala de duminica a fost foartebine primita, lectiile fiind insufletite de doamna Allan. Anne isi doreste sa aiba gropite in obraji - ca doamna Allan si este incantata ca aceasta le-a permis sa puna intrebari. Marilla se gandeste sa ii invite la ceai miercurea viitoare, dar se hotaraste sa nu ii spune nimic lui Matthew  de teama ca acesta ar fi gasit motive sa nu fie prezent. Anne vrea sa faca o prajitura pentru acea ocazie si este extrem de entuziasmata.

Episodul urmator:
Un ingredient gresit in prajitura lui Anne?

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu