joi, 20 octombrie 2011

29. "Anne Starts the Story-telling Club" / Anna fonda un club

Episodul 29: Anne infiinteaza clubul de lectura


Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
29. "Anne Starts the Story-telling Club"

via youtube

29.  Anna fonda un club
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
A trecut si Craciunul si copii si-au reinceput lectiile la scoala ca pe vremuri dar toata lumea era de acord ca viata dupa concert nu va mai fi la fel. Pe langa faptul ca in urma acestuia unii dintre copii nu isi mai vorbeau, toata lumea tanjea dupa acea senzatie minunata a pregatirilor.Anne se gandea ca poate in timp se va reobisnui cu viata monotona acum a orelor de curs, iar prietena sa era de acord cu ea.
In ziua in care Anne implinea 13 ani, o zi inzapezita de martie, cele doua prietene se intorceau spre casa si povesteau despre defecte si calitati. Gandindu-se la domnul si doamna Allan, Anne marturisi Dianei ca pacatul sau este acela ca se lasa distrasa de la lucrurile pe care trebuie sa faca. Cum cele doua fete aveau de pregatit o compunere despre o zi de iarna, profitara de acea zi frumoasa pentru a se inspira. Privira tabloul atat de minunat al naturii, copacii, un iepuras. Ajunse la podul peste parau, Diana ii marturisi lui Anne ca nu este prea bucuroasa ca vor avea de facut o compunere fara o tema anume. Anne, care avea o imaginatie bogata terminase deja compunerea si dupa ce ii spune ce reactii au avut Marilla (a ras) si Matthew (i-a placut) cand le-a citit-o, incepe sa ii povesteasca Dianei despre ce era vorba:  doua fete, Cordelia si Geraldine au copilarit impreuna ca cele mai bune prietene. Una dintre ele avea parul negru, celalalta era blonda. Cand sa continue povestea o cheama Marilla.
Cum povestea o captivase deja pe Diana, Anne continua sa ii povesteasca despre cele doua. Cand au implinit 17 ani, in orasul lor a venit un tanar si s-a indragostit de Geraldine. Dupa ce o salveaza cand calul de la trasura ei o ia la goana, acesta vrea sa o ceara in casatorie. Cum Anne nu stia mare lucru despre acest lucru a intreabat-o pe Ruby, care avea surori mai mare, cum este atunci cand ceri pe cineva in casatorie. Pentru ca raspunsul nu i se pare romantic, pana la urma isi imagineaza singura scena. Povestea ia insa o intorsatura trista, pentru ca si Cordelia il iubea pe tanar si atunci vrea sa o omoare pe fosta sa prietena pe care acum o oraste. Crezand ca sunt singure, o impinge pe Geraldine in apa si desi tanarul se arunca sa o salveze, nestiind sa inoate, mor amandoi. Diana este captivata de poveste, care continua cu scena in care Cordelia, coplesita de remuscari, se arunca la randul sau, in acelasi rau.
Diana isi doreste sa fie si ea asa talentata, iar Anne, urmand sfatul profesoarei care spunea ca imaginatia se cultiva,  s-a gandit sa faca un club de lectura. La inceput din club faceau parte doar ele, dupa care li s-au alaturat si  jane si ruby, baietii nu aveau voie. Fiecare urma sa scrie o poveste pe saptamana, sa o citeasca dupa care celelalte fetei sa isi spuna parerea. Anne isi luase numele  Rosamande.
Anne le povesteste Marillei si lui Matthew despre club si despre fiecare fata in parte cum scrie. De exemplu, Diana obisnuia sa puna multe crime pentry ca nu stie ce sa faca cu personajele, si atunci le omora. Marillei nu este prea incantata de aceasta activitate, dar Anne incearca sa o faca sa isi schimbe parerea povestindu-i ca pun morala in povesti: cei buni primesc recompense, cei rai sunt pedepsiti. Apoi ii povesteste cum a citit o poveste sotilor Allan si ca le-a placut, doar ca au ras unde nu trebuia. Acelasi lucru intamplandu-se si cu matusa Dianei, Josephine Barry, care se amuzase pe seama povestilor trimise, desi erau triste.
Dupa ce discuta cu Marilla daca e rau sau bine sa te bucuri ca si altii fac prostii, aceasta  ii atrage atentia ca iar nu face ce trebuie si pierde timpul, asa ca Anne se intoarce ascultatoare sa spele vasele.

Episodul urmator:
Ce se intampla cand vanitatea pune stapanire pe cineva si cand respectiva persoana nu stie sa pretuiasca ce are? O sa aflati si voi, impreuna cu Anne in episodul viitor.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

7 comments :

Carmen Tobias spunea... [Raspunde]

Uh,ce tare e blogul,imi aduce aminte de copilarie,dar asta era intentia :))

Ah,erau niste desene,cu o fetita mica-mica,Mimi parca ii zicea,ai idee unde as putea sa revad un episod-doua? :))

copilarim spunea... [Raspunde]

Ma bucur ca iti place!! Zi-mi ceva mai multe detalii despre desen, cam in ce perioada l-ai vazut si daca mai stii unde (daca este un anime numele difera uneori in functie de tara care preia desenul).. si o sa vad ce pot face:D.

Carmen Tobias spunea... [Raspunde]

Pai era cu o fetita cam de 5-10 cm,si alti prieteni de-ai ei,care locuiau in padure :)
Cred ca era prin 1997,la TVR1.

Sper sa gasesti ceva despre ea,ca mi-e dooor sa o revad :)

copilarim spunea... [Raspunde]

Nu este cumva vorba despre Memole? http://www.youtube.com/watch?v=KgNnR6K4khs
:P

copilarim spunea... [Raspunde]

http://www.youtube.com/watch?v=KgNnR6K4khs

:) cred ca acum merge sa dai click pe link..:D

Rux

Carmen Tobias spunea... [Raspunde]

Oh,daaaaaa!Ea e!Merci din sufletel!Ah,i-am uitat numele,iti dai seama? :( Am de gand sa o revad alaturi de fiul meu,sper sa ii placa si lui!:))

copilarim spunea... [Raspunde]

:D Ma bucur ca l-am nimerit:D!!
Am sa incerc sa fac un articol despre serial pe viitor;)

Trimiteți un comentariu