joi, 27 octombrie 2011

34. "Diana and the Students at Queens" / I dubbi di Diana

Episodul 34: Diana si elevii de la Colegiul Queen

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

34. "Diana and the Students at Queens"


via youtube

34.  I dubbi di Diana
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
In dimineata urmatoare intamplarii cu marul, in timp ce  merg spre scoala, pe drumul presarat cu bruma, Anne isi cere iertare Dianei pentru discutia avuta cu o zi in urma. Dupa ce Diana afla peripetiile prin care trecuse Anne, o iarta si discuta apoi despre faptul ca Anne se putea inscrie sa studieze la Queens si ca visul sau este sa devina profesoara, ca parintii sai. Entuziasmul Annei la gandul ca vor studia impreuna pentru a merge la colegiu este insa umbrit de vestea ca Diana nu putea studia impreuna cu ea. Abia la intoarcerea de la scoala Diana ii spune ca parintii sai nu o lasa, iar Anne o roaga sa ii convinga pe acestia.
Marilla ii spune lui Anne  ca problema este ca ea se gandeste ca are mereu dreptate. Dupa care o intreaba daca Diana chiar vrea sa fie profesoara si adauga faptul ca aceasta  are dreptul sa isi aleaga viata pe care o doreste, pentru ca nu putem sa-i fortam pe altii sa traiasca la fel ca noi. Aceste lucruri o pun pe Anne pe ganduri.
A doua zi, Anne vine sa o ia pe Diana de acasa si ii spune ca, chiar daca vor merge pe cai diferite in viata, tot vor fi prietene bune si isi reinnoiesc promisiunea pe care o facusera cand s-au intalnit prima data.
Anne invata pentru examenul de admitere alaturi de Gilbert, Jane, Ruby, Josie, Charlie si Moody . Diana ii da o scrisoare si pleaca alaturi de ceilalti care nu se pregateau sa devina profesori. Ea ii scrie ca nu merge la colegiu doar din cauza parintilor, si di pentru canu ii placea sa studieze la fel de mult ca lui Anne si nici nu dorea sa devina profesor.  Ii doreste sa isi implineasca insa visul si sa fie sarguincioasa.
Seara Anne pentru ca nu va studia alaturi de Diana, dar Marilla ii spune ca ele raman prietene si ca va mai dura pana ce ea va pleca la studii. Anne insa nu poate uita nodul care i se pusese in gat atunci cand Diana plecase  si se gandea la ceea ce spusese doamna Lynde: nu putem aveam lucruri perfecte intr-o lume imperfecta.
Trecusera deja 2 luni de cand incepusera pregatirile suplimentare si totul decurgea bine in clasa celor ce urmau sa studieze la Queens. Anne si Gilbert se aflau in competitie si singura intamplare negativa a fost refuzul lui Josie de a sta cu Anne in banca.
Anne ii povesteste Marillei care sunt visele colegilor sai: Jane si Ruby voiau sa se faca profesoare, Josie sa se "rafineze:, pentru ca avand bani nu considera ca era necesar sa munceasca, asa cum ar fi fost nevoiti orfanii. Marilla  ii spune Annei sa nu o ia in seama pe Josie, pentru ca orfan sau nu, un om oricum trebuie sa munceasca. Iar Mattew adauga ca ea, adica Anne, nu mai era orfana.
Anne povesteste apoi despre Moody care voia sa devina preot si Charlie care voia sa fie politician. Cand vine vorba de Gilbert insa, Anne spune ca nu doreste sa stie care este visul lui.
In ceea ce-l priveste pe Gilbert, de cand fusese refuzat ultima data si Anne nu ii acceptase scuzele nu ii mai dadea atentie, decat cand venea vorba de competitia la invatatura. Asa ca vorbea cu toti ceilalti mai putin cu ea si unoeri Annei ii pare rau de felul ei arogant de a se comporta in trecut.
Vine si iarna si.elevii sunt surprinsi la scoala de o furtuna de zapada care se porneste din senin. Pana la urma, nemaiavand lemne, baietii pleaca sa gaseasca ajutoare si fetele raman alaturi de domnisoara Stacy, cantand si miscandu-se pentru a nu ingheta. In cele din urma se aud clopoteii de la sania lui Gilbert si cum furtuna se mai domoleste, pleaca toti spre casele lor.

Episodul urmator:
In timp ce Marilla isi face grija ca Anne se oboseste invatand prea mult pentru examen, aceasta din urma tanjeste dupa vacanta de vara.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu