duminică, 16 octombrie 2011

Amore familiare ( Dragoste de familie)

Buna! Si filmul pe care il vom vedea azi are 4 parti, ca si cel de saptamana trecuta. Sper sa va placa si nu uitati ca la final veti gasi rezumatul:).
Nota: Prima parte a filmului nu este intreaga, daca o voi gasi pe viitor, sau poate gasiti voi varianta completa, voi modifica acest articol.  Povestea insa este foarte frumoasa si ar fi fost pacat sa o "sar" din lista de povesti de duminica, nu? :P











video via youtube

 Rezumat:
prima parte:
Facem cunostinta cu o parte din cei 7 copii ai unui profesor de muzica dintr-un orasel din Germania. Cei 7 copii si parintii lor locuiesc intr-o locuinta modesta si au doi vecini in varsta.
Actiunea se petrece intr-o perioada de criza economica mondiala, din acest motiv viata acestei familii fiind afectata de greutati, fara sa isi piarda insa armonia si dragostea care ii tine laolalta.

a doua parte:
Greutatile financiare ale familiei ar fi fost rezolvate de numirea tatalui in postul de director la noua scoala de muzica, din pacate acest lucru nu se intampla din cauza crizei economice. Desi se anunta o iarna dificila, tatal canta la pian, privind cu optimism la ziua de maine, inconjurat de dragostea familiei, in timp ce afara se astern primii fulgi de nea.
Cum se apropia Craciunul, unul dintre baieti s-a dus la targul de brazi sa ii admire. Vanzatoarea ii da unul dintre brazi, cumparat de o doamna si adresa unde sa il duca - era o traditie ca pomii sa fie dusi de copiii sarmani care sa primeasca astfel o mica reompensa. Pe drum, micutul pirede hartia cu adresa si dupa ce merge din usa in usa, negasind proprietarul, se duce acasa si cere ajutor. Tatal il trimite pe Otto, unul dintre fratii mai mari ai pustiului, ca sa il ajute sa gaseasca locuinta proprietarei bradului. Acesta duce bradul, dar, rusinandu-se de colegii sa, isi abandoneaza fratele si pleaca la joaca. Intors din nou acasa, cel mic este ajutat de fratele cel mare, Karl care se intoarce dupa un timp cu bradul. El povesteste cum proprietara acestuia i-l facuse cadou baietelului care strabatuse atata cale pentru a gasi adresa si a-i aduce bradul. Se bucura cu totii de cadoul primit. cand vine Otto acasa, tatal sau il cheama in biroul sau si ii reproseaza ca si-a abandonat fratele, ca sa nu se faca de rusine in fata colegilor.Toata noaptea acesta se gandi la fapta sa si doua zi se intoarse mai tarziu de la scoala. Cand tatal sau il chema sa il intrebe ce s-a intamplat, acesta ii spuse ca a inteles ce greseala a facut in ziua precedenta, asa ca, pentru a-si rascumpara greseala, lucrase la targul de brazi si ii aduse tatalui sau banii castigati.
In sfarsit veni si Craciunul si familia impodobi bradul in jurul caruia se asezara si cantara colinde impreuna, acompaniati de tatal lor si avandu-i in vizita pe cei doi proprietari ai imobilului in care stateau cu chirie.
Cateva zile mai tarziu, Wilhelm se juca impreuna cu ceilalti colegi ai sai cu bulgari. Un domn este lovit cu zapada si el se duce sa il curete de zapada si sa ii cere scuze acestuia. Ceilalti baieti insa, lovesc in continuare cu bulgari, iar domnul le spune sa continue sa se joace. Cand vine seara tatal acasa, intarzie deoarece primise un mandat prin care Wilhelm era chemat la sediul politiei.

a treia parte:
Wilhelm nu stia despre ce putea fi vorba, dar isi aminti bataia cu bulgari de dupa orele de scoala. El povesteste parintilor ce s-a intamplat, nu stie insa de unde stiau cei de la politie numele sau. In oras era interzis sa te joci cu bulgari pe strazi.
Pentru ca tatal sau nu putea merge cu el, fiind la servici, fratii sai il acompaniaza catre scoala incercand sa ii ridice moralul. Colegii sai nu primisera mandat, dar ii povestira ca pe unul dintre ei, Baumann il prinsesera politisii si se gandesc ca probabil a dat alt nume. Acesta se preface ca nu stie nimic, asa ca Wilhelm vrea sa afle adevaraul si cei doi se bat. Celalalt baiat confeseaza ca el a spus numele lui Wilhelm pentru ca ii era frica sa nu fie exmatriculat. Wilhelm vrea sa il ia cu el la politie si nu stia ce sa faca, sa fie pedepsit pe nedrept sau sa il ajute pe colegul sau si astfel nu se putea concentra nici la ore. Pana la urma, pleca singur la politie. Cand ajunse la etajul 1 camera 20 il intalni pe tatal sau, care avand cateva minute libere, venise sa ii fie alaturi.
Baiatul recunoaste ca s-au jucat cu bulgari si ca din greseala la lovit pe domnul Grossman si ca atunci cand acesta i-a permis, s-a jucat in continuare, evident dupa ce si-a cerut iertare. Desi cel care il judeca nu il crede, tatal sau ii ia apararea si cere sa fie chemat domnul care a depus plangerea. Acesta il recunoaste pe baiat si confirma varianta acestuia, subliniind faptul ca Wilhelm a fost politicos si ca s-a comportat frumos. Wilhelm nu spune insa cine era celelalt baiat, pretinzand cu nu are idee cine ar fi putut sa fie. Cand iese afara cu tatal sau, ii spune ca a mintit si stia cine era vinovatul. Tatal ii raspunde ca el stie cand acesta minte si ii mai spune ca baiatul vinovat, ar fi meritat sa fie pedepsit.
Vine primavara si totul este inflorit. Cele doua surioare gemene primesc cadou un buchet de flori si alearga acasa sa il ofere mamei lor. O gasesc pe aceasta in camera unde se uscau rufele, ingenunchiata de o durere cumplita de cap.

a patra parte si ultima parte:
Dupa doua zile la spital, mama isi revine si primul ei gand este sa mearga sa le pregateasca masa copiilor. Sotul sau o opreste spunandu-i ca oboseala a facut-o sa isi piarda cunostinta atata timp si ca trebuie sa stea si sa se faca bine, el urmand sa se ocupe de copii.
Problema cheltuielilor de la spital este una acuta, iar baietii vor sa il ajute propunand sa intrerupa scoala pentru o perioada ca sa lucreze si ei. Tatal refuza si merge sa plateasca chiria, dar cei proprietarii casei il pasuiesc, pentru ca stiau ca avea nevoie de bani pentru tratamente si ii lasa banii. In schimb, profesorul lasa drept garantie  instrumentele muzicale la acesta. pana cand vor aduce baniiLa spital vine in vizita fratele doamnei, care locuia in Berlin. Acesta se gandeste sa ii ajute si vrea sa ia un copil la el acasa. Cei doi parinti nu isi doreau sa isi desparta copii, dar conditia lor era foarte grea sa i-ar fi ajutat. Ajunsi acasa, copiii il saluta pe unchi dupa ce isi imbratiseaza mama, nebanuind gandurile acestuia. Cand afla insa, niciunul nu vrea sa plece. Vazandu-i cat sunt de uniti, unchiul isi da seama ca ar fi o greseala sa ii desparta, asa ca familia ramane unita.
Intr-o zi cineva bate la usa si aduce o telegrama, pe care fetita cea mica o aduce in camera unde cei doi parinti discutau despre problema banilor. In telegrama profesorul era anuntat ca a fost numit director si astfel dupa ce platesc chiria si recupereaza instrumentele, canta cu totii, sarbatorindu-si tatal si ultima seara petrecuta in casa in care traisera cu drag atata vreme.
A doua zi, cei 9 pleaca spre noua lor locuinta, luandu-si la revedere de la fostii proprietari.

0 comments :

Trimiteți un comentariu