marți, 11 octombrie 2011

22. "The Wrong Ingredient" / La torta di Anna

Episodul 22: Ingredientul gresit din prajitura Annei


Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
22. "The Wrong Ingredient"


via youtube

22.  La torta di Anna
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Atat luni cat si marti s-au facut pregatiri pentru vizita pe care urmau sa o faca pastorul si sotia sa la Green Gables. Doar Matthew nu stie inca nimic, pentru ca sora sa spera sa il convinga sa stea si el cu invitatii.
Marti dupa-amiaza Anne ii povesteste Dianei despre pregatirile facute in timp ce stau impreuna la lacul din padure. Vorbesc despre tortul pe care urma sa il faca Anne si despre visul pe care il avusese aceasta in care un tort gremlin o urmarea. Fetele isi pun dorinta ca totul sa iasa bine si cand arunca betele in apa, observa cum se formeaza in jurul lor un frumos curcubeu. Anne isi imagineaza cum o frumoasa sirena urmeaza sa poarte acel curcubeu cand ele vor pleca de langa lac si pana la urma si Diana se hotarasete sa creada in acea creatura care nu exista, dar pe care ne-o putem imagina, pana la urma.
Miercuri, Anne s-a trezit dis de dimineata, insa cum a deschis geamul a inceput sa stranute. Pe la pranz Anne nu mai stranuta, dar avea nasul infundat si raceala era confirmata. Tot la pranz, Marilla ii spune lui Matthew de vizita si acesta gaseste rapid ceva de facut... 
Anne se pregateste sa faca prajitura, avand insa nasul infundat si o mascuta pe fata nu are cum sa isi dea seama de "mirosul" ingredientelor. Dupa ce termina de facut compozitia, pune blatul la cuptor. Ea isi face probleme pentru prajitura, dar Marilla o linisteste. Cand blatul este gata, Anne il orneaza cu jeleu si frisca, si  isi imagineaza cum invitatii vor mai cere o portie.
Dupa ce termina de ornat tortul, Anne cere voie sa aranjeze masa cu trandafiri salbatici si o convinge pe Marilla sa accepte, zicandu-i ca si doamna Barry si-a ornat masa si a primit un compliment. Plecata dupa trandafiri salbatici si ferigi, Anne isi dadu seama ca nu are miros.
Ea isi dorea ca totul sa fie un succes si merse sa il convinga pe Matthew sa participe si el. pana la urma reusi. Acesta se aranja pentru a primi invitatii, fiind ajutat de Anne, cand Marilla o chema pe aceasta sa intampnie invitatii. Tocmai cand Marilla le spunea invitatilor ca fratele sau se simte rau, acesta aparu in usa. Anne era extrem de fericita, mai ales ca a aranjat masa si a primit un compliment superb din partea doamnei Allan - ca este o poeta.
Totul se petrecea minunar pana cand a aparut tortul Annei. Auzind ca este facut de ea, desi gustase o multime de bunatati, doamna Allan se hotarasete sa incerce o felie. Cand gusta insa, Marilla observa cum aceasta isi schimba pentru putin timp mimica si atunci gusta la randul sau tortul. Cand o intreaba pe Anne ce a pus in tort, ea raspunde ca a pus vanilie. cand aduce sticluta de vanilie, Marilla miroase si isi da seama ca inauntru se afla o alifie calmanta. Anne e disperata pentru ca nu putuse sa miroasa din cauza racelii si pleaca plangand in camera ei
Crezand ca Marilla a venit la ea, ii spune de fapt doamnei Allan toata supararea ei. Aceasta ii spune ca nu trebuie sa planga pentru ca este o greseala amuzanta pe care oricine o poate face. Si ca mai bine sa mearga in gradina si sa ii arate florile ei, apreciind intentia pe care Anne o avusese cu prajitura.
Pana la urma Anne a coborat, insotita de doamna Allan si a petrecut o zi minunata in continuare fiind bucuroasa ca a intalnit asa o persoana speciala.
Seara vorbeste cu Marilla si se bucura ca nu face aceeasi greseala de doua ori... si ca probabil pentru fiecare om exista un numar limitat de greseli, asa ca va veni si vremea cand nu va mai gresi deloc.

Episodul urmator:
Anne este invitata la ceai.

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu