luni, 17 octombrie 2011

26. "The Concert Plan" / Progetto per uno spettacolo

Episodul 26:  Pregatiri pentru serbare


Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
26. "The Concert Plan"


via youtube

26.   Progetto per uno spettacolo
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
In octombrie, Anne  reuseste sa mearga din nou la scoala, piciorul sau fiind vindecat, desi atunci cand incerca sa akerge sau sa il forteze o mai durea. In drum spre scoala alaturi de prietena sa Diana, admira frunzele care si-au schimbat culoarea si se gandeste ca ele sarbatoresc astfel vindecarea ei.
In apropierea scolii se intalnesc cu alti colegi care ii vin in intampinare lui Anne. Domnisoara Stacy se joaca cu mingea cu colegii si ii bate pe toti baietii, mai putin pe Gilbert. Anne priveste de pe margine.
Intrati in clasa, profesoara vorbeste despre ce i s-a intamplat Annei si le spune ca va trebui sa faca o regula pentru provocari, de exemplu ca acela care provoaca sa poata face la randul sau ce ii pune pe ceilalti sa faca.
Dupa aceea, profesoara le vorbeste despre steaguri si se gandesc sa faca un steag pentru scoala lor- un steag poate unii pe toti. Anne este extrem de fericita si incantata. Cand ajunge acasa, Marilla o intampina si o intreaga cum ii este piciorul, iar anne ii spune ca se simte bine si ii arate desenul facut pentru steag. Desi nu fusese ales steagul ei, Anne este foarte incantata de profesoara ei si de faptul ca l-a ales pe cel facut  - care a dat dovada de mult talent, el, care era mereu certat de fostul profesor.
Desi la proba artistica nu a excelat, Anne este incantata de tema pe care o are de pregatit: o compunere cu titlul viitorul si vrea sa o impresioneze pe profesoara. Seara intazie sa apara la cina si cand intra in bucatarie marturiseste ca nu a putut sa scrie un singur cuvant. In timp ce discuta cu Marilla si Matthew, Anne se gandeste la ce ar putea si ar vrea sa faca in viitor, se gandeste sa se faca profesoara, parintii sai fusesera profesori. Apoi discuta despre responsabilitatile pe care le are un profesor si Marilla o sfatuieste sa scrie asa cum simte  despre ce au discutat in aceea seara, iar Matthew este si el de acord cu ideea sorei sale. Bucuroasa, Anne reuseste sa manance in sfarsit cu pofta.
A doua zi, la scoala,  Anne isi citeste compunerea si primeste note mari. Orele domnisoarei Stacey erau foarte indragite si apreciate de elevi, ea ducandu-i in natura si invatandu-i foartemulte lucruri utile.
In luna noiembrie, sarbatorile de iarna apropiindu-se, domnisoara Stacey ii anunta ca vrea sa organizeze un concert de Craciun, o sebare speciala - iar cu banii stransi urmau sa faca steagul scolii. Toti copiii sunt entuziasmati si abia asteapta sa afle ce rol va avea fiecare.
Anne  ii povesteste lui matthew despre sceneta cu Faith Hope si Charity in care spera ca va juca si despre Diana care va canta un solo. Anne ii marturiseste Dianei ca ar vrea sa fie regina si ca daca nu va fi posibil, spune ca sare in lac, spre amuzamentul prietenei sale. Discutia lor se indreapta din nou catre culoarea parului lui Anne, dar a doua zi toate aceste discutii si temeri sunt spulberate odata ce domnisoara Stacey imparte rolurile. In timp ce Jane Andrews va avea rolul reginei, Anne, Tillie si Josie vor interpreta zane. Pentru ca sesizeaza supararea lui Josie, profesoara ii spune ca fiecare rol este important si dificil si o adevarata provocare. Dupa ce se termina cursurile, fetele discuta si desi Josie nu se poate abtine sa nu fie rea, pana la urma celelalte fete fac ca totul sa fie amuzant si chiar si aceasta din urma este cuprinsa de buna dispozitie.
In timp ce repeta pentru piesa, Anne o sperie pe Marilla care vine intr-un suflet sus, crezand ca i s-a intamplat ceva rau. Anne urmeaza sa ia parte la 4 activitati si pana la urma o amuza pe Marilla care ii atrage atentia sa nu isi neglijeze temele. Desi promite ca asa va face, Anne este cuprinsa de febra repetitiilor si, la fel ca si ceilalti colegi, se gandeste numai la serbare.
Marilla nu este de acord ca nu face ce trebuie si ii spune ca aceste lucruri nu sunt de folos si isi neglijeaza indatoririle. Putin dezamagita, Anne merge la Matthew care spargea lemne. Ii spune acestuia ca ei i se pare ca si repetitille acestea tin tot de scoala si cand acesta ii da dreptate si ii spune ca o intelege, Anne este extrem de fericita si ii povesteste despre unul dintre roluri si ca isi doreste sa vina si el la serbare. Acesta ii spune ca isi doreste sa ii recite si lui si ca ar trebui sa se pregateasca in continuare bine pentru serbare pentru ca pare ceva foarte important, ceea ce... Anne si face.

Episodul urmator:
Matthew si magazinul de haine...



(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu