miercuri, 5 octombrie 2011

18. "Anne Rescues Minnie May" / Anna salva la vita a Minnie May

Episodul 17: Anne o salveaza pe Minnie May


Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
 
18. "Anne Rescues Minnie May"


via youtube

18. Anna salva la vita a Minnie May
versiune in italiana indisponibila momentan


Rezumat:
Desi Marilla se astepta la probleme, de cand se intoarce la scoala, Anne se concentreaza pe studiu, poate si din cauza noii sale colege,  Minnie, dar si pentru ca era in competitie cu Gilbert. In decembrie cei doi isi disputau chiar locul de elev model.
Premierul Canadian a venit pe insula Prince Edward in ianuarie. Marilla pleaca sa il vada impreuna cu dna Lynde in Charlottetown, in timp ce Anne ramane sa aiba grija de treburile casei.
Anne invata la geometrie, in timp ce Matthew citeste un ziar.  Profesorul o laudase pentru ca facuse progrese si ii spusese lui Matthew ca este cel mai inteligent copil din clasa. Apoi vorbesc putin despre politica, despre cum este cand faci curte cuiva si Anne isi reaminteste ca are lectii de facut. Il roaga pe Matthew sa tina cheia de la sertarul din sufragerie unde vrea sa incuie o carte pe care Jane i-o imprumutase si care o tenta. Cand pleaca sa duca acea carte insa, apare Diana care venise intr-un suflet pentru ca micuta Minnie era bolnava si parintii sai erau plecati in oras.
Matthew pleaca dupa doctor in timp ce Anne ia o sticluta cu sirop de ipeca pentru a o trata pe micuta Minne May care era foarte bolnava si abia mai respira. Ea avea ceva experienta pentru ca avusese grija de trei perechi de gemeni cand statuse la doamna Hammond.
Cele doua prietene inoata prin zapada pana la casa Dianei, grabindu-se sa ajunga la micuta Minnie, care nu putea sa respir. Anne spune ca a vazut si mai rau si se apuca sa fiarba apa si o pune pe fata care avea grija de casa in lipsa parintilor sa puna lemne pe foc. Dupa ce o schimba pe micuta ii da sa bea putin suc. Umezeste apoi aerul incalzind apa. Anne ii spune lui Mary Joe sa deschida putin geamul pentru ca se facuse prea cald si continua sa aiba grija de micuta, spunandu-i Dianei sa nu dispere.
Matthew nu il gaseste pe doctorul Carmody asa ca pleaca sa il caute pe un alt doctor. Anne ii da micutei si ultima lingurita de suc, dupa care merge sa se uite pe geam sa vada daca nu cumva apare Matthew. Cand Minnie incepe sa tuseasca, Anne rasufla usurata pentru ca asa trebuia sa se intample, din cate stia ea.  
Matthew a ajuns pe la ora 3 cu un doctor. Acesta o consulta pe micuta si le da vestea buna ca a trecut de perioada critica. Apoi o lauda pe Anne. Diana ii multumeste lui Anne, fapt care o umple de fericire pe acesta.
A doua zi, Anne se intoarce cu Matthew acasa, admirand peisajul inzapezit - atat de minunat si se bucura ca dna Hammond a avut 3 perechi de gemeni. E prea obosita dar ar vrea sa mearga la scoala ca sa nu i-o ia inainte iar Gilbert.
Doctorul o lauda pe Anne si ii spune mamei lui Minnie ce a facut pentru micuta si ca practic i-a salvat viata.
Anne o intampina pe Marilla care o lauda pentru ce a facut. Ii spune ca a fost doamna Barry la ea si ca ii pare rau pentru tot si ca o astepata in vizita. Anne fuge fericita, nici macar nu isi mai ia caciula si fularul. Ajunge la prietena ei unde mananca impreuna o gramada de bunatati, dupa care pleaca impreuna sa o vada pe Minnie care dormea linistita. Apoi stau in camera Dianei si seara pregatesc impreuna un fel de pufuleti. Anne ii spune Dianei ca ar vrea sa stea din impreuna in banca.
Anne pleaca acasa condusa de Matthew. Le povesteste Marillei si lui Matthew cum a fost in vizita, cat de fericita se simte si cum i se pare ca a mai crescut putin, dupa care adoarme fericita.

Episodul urmator:
Diana isi serbeaza ziua de nastere:)!! (si intre noi fie vorba, si Buni a mea:D, din nou)

(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu