luni, 31 octombrie 2011

36. "The Future of the Story Club" / La fine del club del racconto

Episodul 36: Viitorul clubului de lectura

Photobucket

Rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !

36. "The Future of the Story Club"


via youtube

36. La fine del club del racconto

versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Anne petrece vacanta de vara alaturi de Diana, stand foarte mult timp afara: fie culeg fructe, fie merg sa prinda peste, Marilla o lasa sa faca ce vrea, ascultand sfatul medicului. Intr-o seara Anne merge la hotelul White Sands unde cineaza impreuna cu Diana si tatal acesteia. Spre finalul vacantei, cand fetele se plimbau, vad cu uimire ca paduricea lor de mesteceni fusese taiata. Gasesc pe jos bucati din lucrurile pe care le adusesera acolo cand isi facusera un loc de joaca, Diana izbucneste in plans, iar Anne isi reaminteste povestile cu zane pe care le spuneau si si le imaginau si cum se jucau printre mesteceni, cum isi aranjasera acolo lucruruile, cum mancasera bomboanele primite de la Matthew.  In final, cele doua prietene plang amintirile dragi din copilarie, asezate pe piatra care folosea candva drept "canapea".
In ultima zi de vacanta, Anne  si-a luat din pod cartile de scoala, lea salutat cu drag si ii spune Marillei ca vacanta a fost minunata. Aceasta este fericita ca Anne si-a recapatat sanatatea si ca este fericita.
A doua zi Anne pleca spre scoala.  La pod o astepta Diana impreuna cu Minnie May, sora ei mai mica pleaca toate trei spre scoala. Dupa ce isi pun sticlele cu lapte in paraul din spatele scolii,  merg in clasa.
Anne si Gilbert sunt in competitie pregatindu-se sarguincios pentru examen. Marilla ii spune Annei sa nu se oboseasca, pentru ca statea pana tarziu sa invete. A doua zi o cheama sa o ajute sa culeaga mere si  ii spune ca e bine sa invete, dar trebuie sa aiba grija si de sanatatea ei. Anne o asigura ca este sanatoasa si si-a reincarcat bateriile pe timpul vacantei, ceea ce Marilla observa fericita. Omita insa sa ii spuna Annei despre probleme de sanatate ale ei si ale lui Matthew.
Inconjurati de o gramada de alti copii Anne si ceilalti sapte care se pregateau pentru Queens asista la afisarea rezultatelor.. Toti apar pe lista mai putin Anne - estedoar un vis urat, dar petru Anne care se trezeste speriata, gandindu-se cu infrigurare la examen este un adevarat cosmar.
Cu un an jumatate in urma se formase clubul de lectura. Desi nu mai au timp sa scrie, fetele se intalnesc o data pe luna. Ruby si Jane recunosc ca pentru ele clubul nu mai este ce era si din contra le incurca. Anne la spune atunci de cosmar. Cele doua insa se grabesc si vor sa plece pana vine Diana. Aceasta era insa la usa si auzise tot ce vorbise. Diana era trista pentru ca ea pretuia mult clubul si desi avea curs de canto il anulase ca sa ajunga la intalnire, insa realizeasza ca nu pot face in continuare ce faceau daca ar fi doar o formalitate. Si astfel, clubul de lectura se ia sfarsit.
Marilla fusese la Carmody si doctorul Spencer ii daduse ochelari pentru ca migrenele o chinuiau cumplit. In timp ce merge sa il cheme pe Matthew la ceai, Anne simte ca a crescut foarte mult in acea dupa amiaza.

Episodul urmator:
A cincisprezecea aniversare a lui Anne.


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 


Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu