vineri, 21 octombrie 2011

30. "Vanity and Vexation of Spirit" / Vanità e contrarietà

Episodul 30: Vanitate si contrarietate


Photobucket

Unul dintre episoadele mele preferate... :). Mi s-a intamplat si mie ceva asemanator (evident aveam vreo 12 ani in plus fata de Anne) - am vrut sa imi deschid putin parul la culoare - ca sa fiu in trend cu celelalte colege de servici. Am ramas fara vreo 10 cm lungime (care se inverzise... lol) si dupa aceea bucuria mea de blond mediu s-a risipit imediat dupa lucrand sub un aparat de aer condionat m-am ales cu parul ars si m-am procopsit cu niste dureri de cap de neuitat. Asa ca pe la sfarsitul acelui an, am adoptat o tunsoare cam ca a Annei... lol. Si.. dupa aceea m-am mai vopsit o singura data sperand sa scap de cele cateva fire blonde si am ajuns roscata... (mami imi luase mahon si eu am crezut ca e maron, da, stiu, unde mi-o fi fost mintea?:P). Concluzia? Sa nu mai aud de asa ceva.
Revenind la episod, rezumatul il gasiti dupa episodul in limba italiana ( pentru a nu incarca prea mult prima pagina voi adauga functia mai mult / more imediat dupa episodul in limba japoneza, cu subtitrare in engleza). Vizionare placuta !
30. "Vanity and Vexation of Spirit"

via youtube

30.   Vanità e contrarietà
versiune in italiana indisponibila momentan

Rezumat:
Intr-o dupa amiaza de aprilie, dupa ce Marilla pleaca la o intalnire a AID, Anne raqmane singura acasa si  isi face temele, cand un vanzator ambulant bate la usa casei.Pentru ca Marilla o invatase sa nu primeasca straini in casa, Anne se uita la marfurile vanzatorului din pragul usi. Acesta avea tot felul de lucruri, dar Anne nu parea impresionasa. Mai mult, si isi aminteste ce i-a spus Marilla despre vanitate, mai precis despre cei care isi acopera fata cu tot felul de lucruri si nu stiu sa aprecieze ceea ce au. Anne crede totusi ca nu este nimic rau sa te infrumusetezi. Vanzatorul ii povesteste ca fiica sa este bolnava, in faza terminala si ca spera sa o ajute cu ceea ce vinde. Aceasta poveste o face pe Anne sa se gandeasca ca poate o ajuta pe acea fata si se uita la ce are vanzatorul in valiza. Cand zareste vopseaua de par, privirea sa ramane atintita asupra sticlutei. Vanzatorul observa si profita de faptul ca Anne isi dorea sa nu aiba parul rosu si ii povesteste cum a vandut acea vopsea unei fete roscate si aceasta avea acum parul negru cu pana corbului. Apoi ii spune cat costa, dar cand aude ca este 75 de centi, Anne se intristeaza pentru ca avea doar 50. Vanzatorul o pacaleste ca ii face o oferta si astfel ii vinde vopseaua. Anne este foarte fericita imaginandu-si ca ca va avea parul neru ca pana corbului.... pana cand vede rezultatul.
Marilla si doamna Lynde vin de la societate di vorbesc despre clubul infiintat de Anne. Marilla este foarte incantata de cum se comporta Anne in ultimul timp si, cand ajunge acasa se astepta sa gaseasca totul pregatit,  bucataria plina cu bunatati si ceai si pe Anne intampinand-o. Spre uimirea ei, nu vede decat caietele Annei pe masa si geamul deschis si crede ca aceasta a plecat sa se joace si si-a neglijat cu totul datoriile.
Matthew ii ia insa apararea, spunand ca mai bine sa nu spuna despre ea ca nu este de incredere pana nu afla ce s-a intamplat. Cand urca dupa lumanare, Marilla o gaseste pe  Anne plangand si cand o intreaba ce s-a intamplat, aceasta o roaga sa nu se uite la ea. Cand se ridica din pat, Marilla vede ce e cu parul ei care devenise verde si o cheama in bucatarie unde era mai cald, ca sa ii spuna ce s-a intamplat.
Anne ii spune ca si-a vopsit parul, stiind ca acesta este un semn de vanitate, dar ca voia sa compenseze vopsitul cu fapte bune.Ii povesteste despre vanzatorul ambulant care ii spusese ca parul sau va deveni negru. Marilla incearca sa scoata vopseaua si o spala pe Anne pe par, dar in zadar.
A doua zi, Diana o asteapta sa mearga impreuna la scoala. Cand intra in casa sa o salute si sa ii spuna ca este tarziu, o gaseste spalandu-se pe par. Anne ii arata Dianei ce i s-a intamplat si aceasta ii promite ca nu va spune nimanui. Data fiind gravitatea situatiei in care se afla Anne, incep amandoua sa planga.
La sfarsitul saptamanii, Marilla ii spune lui Anne ca vopseaua nu iese si singura solutie este sa ii taie parul. Atunci Anne se ridica de pe scaun si merge sa aduca foarfeca si astfel se alege cu o tunsoare baieteasca. Anne si-a invatat insa lectia.
A doua zi urmeaza sa mearga la scoala si o asteapta pe Diana. Aceasta se uita la noua tunsoare a prietenei sale si ii place. In plus ii aduce o panglica pe care i-o prinde in par si Anne arata foarte draguta. La initiativa Dianei, cele doua se hotarasc sa spuna tuturor ca asa era moda in Charlottetown.
Ajunsa acasa, Anne sta de vorba cu Marilla si ii povesteste ziua ei la scoala, promitandu-i ca nu va mai incerca niciodata sa se infrumuseteze artificial, ci, dimpotriva, va face tot ce poate ca sa o faca sa fie mandra de ea.

Episodul urmator:
Nazdravanii de-ale lui Anne in luna mai...


(Rezumatul este realizat de Rux - daca doriti sa-l preluati va rugam sa ne contactati pe mail si sa precizati sursa, multumim!) 

Actualizare video ianuarie 2018 

0 comments :

Trimiteți un comentariu