joi, 4 august 2011

44. Un mince indice (Un mic indiciu)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYQuZoDz5Ni9y-effD-8ihWrgsb440J20Ik6aaKEOcKr-9_eDKVGDUn2MSkVjdMQsCSFFioOue4OBMkbb372b6La92HhUaV-wYIIry24eU0TiHVx4-TZpBirmTqM2KxYIpEmHqLp54iZ4U/s1600/sandy.jpg

Acest episod este cu subtitrare in limba romana. Ca deobicei veti gasi si rezumatul:)! La finalul articolului puteti urmari si episodul in limba franceza fara traducere.
Actualizare 2017 - episodul la final, in limba franceza

Rezumat:
Mark a venit la Paris pentru a rupe logodna cu Kitty. Parintii ei isi dau seama ca nu are nici un rost acea logodna si ca tanarul era profund indragostit de pictura. Dupa ce acesta pleaca, Alex ii spune lui Kitty ca pentru ea totul era ca o poveste, nici macar nu il cunostea pe Mark. Si desi nu recunoaste, aceasta isi da seama ca tanarul avea dreptate. Sandy este de parere ca Alex i-a vorbit foarte frumos lui Kitty, pentru ca pe nimeni nu ajuta sa ii plangi de mila.
Domnul Shearer ii propunde lui Alex sa i se alature in afaceri si ii povesteste cum a ajuns acolo unde se afla acum, dar tanarul ziarist il refuza respectuos, dorind sa isi urmeze chemarea de jurnalist, dornic de a putea impiedica producerea de evenimente nefericite. La fel ca si el Kitty doreste sa isi urmeze meseria si alaturi de Scapa pleaca pe cont propriu.
Domnul Shearer  este insa de parere ca pe viitor Alex va alege sa faca si altceva decat doar jurnalism pentru ca era un tanar ambitios.
Mark continua sa picteze in Paris, in timp ce Sandy se intalneste din intamplare cu domnul Edward - de fapt este cat pe ce sa il calce cu masina, acesta fiind foarte concentrat sa il urmareasca pe un individ care il putea duce la P P Charles - un renumit falsificator de pasapoarte. Domnul Edward spera astfel sa gaseasca informatii despre sora sa  Linda iar Sandy si Ricky se ofera sa il ajute. Din pacate sunt recunoscuti de mana dreapta a sefului sindicatului Giraudeau care fusese prins datorita ei de politie. Acesta face in asa fel incat ii prinde si doar Tambour reuseste sa fuga.
Domnul Edward il intalneste pe informatorul care trebuia sa il duca la P P Charles si ajunge astfel la acesta din urma. Din pacate fara o poza este imposibil doar dupa nume sa ii ofere informatii asa ca domnul Edward merge la criticul de arta care il ajuta pe Mark pentru a cauta un portretist bun. Evident ii este recomandat Mark - moment in care domnul Edward isi aminteste aniversarea tanarului la care fusese invitat si care avusese loc in Scotia cu ani in urma. 
Cand domnul Edward se intalneste cu criticul si Mark realizeaza ca Sandy si Ricky intarzie foarte mult, iar cand apare Tambour singur isi dau seama ca ceva grav s-a intamplat, Mark urmandu-l pe catel si gandindu-se la informatia despre marinarul care lucrase pe Ralph si care ar putea constitui o pista pentru a o putea gasi pe mama lui Sandy. El regreta ca nu il rugase pe Alex sa il informeze despre ce mai face Sandy realizand cat de egoist fusese gandindu-se doar la ce voia el sa faca sau sa nu faca..

 Versiunea in limba franceza fara subtitrare via ButokaiNoTaiken

0 comments :

Trimiteți un comentariu