miercuri, 17 august 2011

850... e dulce


Am ajuns la articolul 850.... si sub "cupola" se afla... tanananana: o super prajitura:)!! Am facut ieri in premiera o Amandina de casa.

 

Reteta o luasem de mult de pe net (mai putin instructiunile hahaha ) si am zis ca "acum ori niciodata" trebuie sa o incerc. Am improvizat la greu probabil si pentru ca aveam pe Buni cu mine si in caz de ceva stiam unde sa intreb ("e bine asa?:P" loool). Si a iesit o bunatate!! (PAROL). Voi reveni cu reteta (pentru ca acum mi se taraie conexiunea la net si incerc sa fac articolul asta de dimineata... poate pana diseara reusesc... ha ha ha). Oricum este inspirata din bucataria Lissei.



Am sa va spun pe scurt ce am facut si din ce (sau cu ce) si promit sa revin cu un articol complet (vezi reteta initiala si link catre ea, poze mai multe etc) imediat ce voi reface prajitura.
Am folosit:
-blat:
4 linguri faina 650
3 oua proaspete (de la tara:D)
100gr zahar
1 lingura apa
1 lingura ulei
1 lingurita cu varf cacao
-crema
1 cutie cu unt (eu iau unt de la un producator local si imi place inainte sa il spalam > de fapt Buni face acest lucru, asa ca nu stiu exact ce gramaj are.. aproximativ 175g cam asa)
2 oua proaspete
100gr zahar
2 linguri rase cacao
-sirop
250 ml apa
4 linguri rase zahar


Nu am mai facut si glazura (pentru ca era atat de cald aseara incat nu stiam cum sa termin mai repede - de fapt caldura este su motivul pentru care prajiturele nu sunt extrem de "aranjate" pentru ca mi se topea crema.. si curgea).Am vrut sa fac si azi o poza cu crema intarita (dupa o noapte la frigi) dar... s-au mancat.. :D.

2 comments :

Micaela Gh spunea... [Raspunde]

Mi-ai facut pofta si eu nu sunt pofticioasa :)deci am trecut reteta in lista de "trebuie facut" :)
Mult spor.

copilarim spunea... [Raspunde]

:D - la mine este la trebuie refacut:)) ca a avut succes. dar voi mai reduce din cantitatea de zahar putin si vreau sa incerc sa insiropez cu altceva (inca ma gandesc la variante). sa aduca unt la magazinul de lactate de vis-a vis (ca untul asta vad ca e f bun:P) si trec la fapte.
spor si tie:D
rux

Trimiteți un comentariu